Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-05-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ - ΜΕΤΡΑ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ
  • [04] ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΑ ΓΤΠ

  • [01] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ - ΜΕΤΡΑ

    Στη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας σε πιθανούς στόχους αμερικανικών συμφερόντων και στα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας προχώρησε η Κυπριακή Αστυνομία, μετά το θάνατο του αρχηγού της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, έχουν δοθεί οδηγίες για λήψη πρόσθετων μέτρων ασφάλειας από πλευράς των Αρχών Ασφαλείας της Δημοκρατίας, με αφορμή το διάγγελμα του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε σχέση με το θάνατο του μπιν Λάντεν και του ενδεχομένου εκδήλωσης αντιδράσεων ή και νέων τρομοκρατικών ενεργειών.

    Πρόσθεσε ότι με οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου οι Αστυνομικές Διευθύνσεις και τα αρμόδια τμήματα προβαίνουν στη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφάλειας και αυξάνουν το επίπεδο ετοιμότητας, επαγρύπνησης και εγρήγορσης σε πιθανούς στόχους δυτικών και ιδιαίτερα αμερικανικών συμφερόντων. Είπε επίσης ότι τα αυξημένα μέτρα αφορούν και τα σημεία εισόδου και εξόδου στη Δημοκρατία.

    «Η κατάσταση θα παρακολουθείται αδιάλειπτα από το αρμόδιο Γραφείο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας του Αρχηγείου της Αστυνομίας, ώστε να ενημερώνεται η ηγεσία για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων» κατέληξε ο κ. Κατσουνωτός.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Η Κύπρος είναι μεταξύ τριών χωρών που έχουν επιλεγεί για να παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν για υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Συνέδριο Υπεράκτιας Τεχνολογίας (Offshore Technology Conference), που πραγματοποιείται στο Reliant Park, Χιούστον της πολιτείας Τέξας στις ΗΠΑ. Για το σκοπό αυτό, βρίσκεται στο Χιούστον ο Διευθυντής Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Σόλων Κασίνης και ο Διευθυντής της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου Στέλιος Στυλιανού.

    Το Συνέδριο είναι η σημαντικότερη παγκόσμια διοργάνωση για την ανάπτυξη υπεράκτιων πηγών στους τομείς εξόρυξης, παραγωγής και περιβαλλοντικής προστασίας. Η συμμετοχή υπερβαίνει τις 2000 αμερικανικές επιχειρήσεις και οι επισκέπτες προέρχονται από 110 χώρες.

    Σε πρόγευμα για την Κύπρο, το οποίο διοργανώνει το OTC και το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, θα δοθεί η ευκαιρία στους Κύπριους αξιωματούχους να αναλύσουν την πολιτική της Κύπρου σε θέματα ενέργειας και να προωθήσουν το εμπόριο και τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας στην Κύπρο. Επιπλέον, Αμερικανοί επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από τη δράση τους στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, στο πρόγευμα την προσεχή Πέμπτη, ο κ. Κασίνης θα παρουσιάσει το θέμα «Υπεράκτια Κύπρος: Ενας νέος προορισμός και αναδυόμενη περιοχή Το νομικό και οικονομικό πλαίσιο» ενώ ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού θα παρουσιάσει το θέμα «Ο ρόλος του Τερματικού Φυσικού Αερίου για την προμήθεια ενέργειας στην Κύπρο».

    Ο Τέρι Γκέρχαρντ, του Διεθνούς τμήματος της εταιρείας Noble Energy, θα παρουσιάσει την εμπειρία της αμερικανικής βιομηχανίας στην Κύπρο. Στο πρόγευμα θα γίνει παρουσίαση με βίντεο από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) ενώ το πάνελ θα δεχθεί ερωτήσεις.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ

    Δωδεκαμελής ομάδα βαθμοφόρων πυροσβεστών αναχωρεί τη Δευτέρα για το Ισραήλ, προκειμένου να λάβουν μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση επεισοδίων στα οποία εμπλέκονται επικίνδυνα χημικά υλικά.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η αποστολή πραγματοποιείται στα πλαίσια της Κοινής Διακήρυξης που υπογράφηκε μεταξύ του Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ στις 15.9.2010, η οποία περιλάμβανε μεταξύ άλλων ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών. Η εκπαίδευση θα γίνει στη Petah Tikva Fire Service κοντά στα Ιεροσόλυμα. Τα μέλη της αποστολής αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο στις 6 Μαΐου.

    Σημειώνεται ότι μέσα στα πλαίσια της ίδιας κοινής διακήρυξης, έξι Ισραηλινοί Πυροσβέστες παρακολούθησαν τον περασμένο Νοέμβριο εκπαίδευση στην Σχολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου στα πιο κάτω θέματα: Επιχειρησιακές Διαδικασίες στη χρήση Αναπνευστικών Συσκευών, Συμπεριφορά της πυρκαγιάς σε κλειστούς χώρους, (Back Draught Flashover-Fire Gas Ignitions), Τακτικός αερισμός Λεωνίδας Λεωνίδου.

    [04] ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΑ ΓΤΠ

    Τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εκλογών, ιστοσελίδας για τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου 2011 ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Πρόσβαση στην ιστοσελίδα θα έχουν οι χρήστες και μέσω της ιστοσελίδας του ΓΤΠ, από τη διεύθυνση, της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών http://www.moi.gov.cy και της επίσημης ιστοσελίδας της Δημοκρατίας .

    Στόχος της ιστοσελίδας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, είναι να ενημερωθεί όσο το δυνατό πληρέστερα ο κάθε εκλογέας για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Στην ιστοσελίδα αυτή μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να βρει χρήσιμες πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Σημαντικές, επίσης, πληροφορίες υπάρχουν αναφορικά με το εκλογικό σύστημα, τα εκλογικά κέντρα, τους υποψήφιους και τη διαδικασία διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων.

    Επίσης, κάποια από τα κείμενα αυτά έχουν μεταφρασθεί και στην τουρκική γλώσσα, για να εξυπηρετηθούν και οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι που ζουν στις ελεγχόμενες από την Κυβέρνηση περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπάρχουν επίσης παραπομπές και σε άλλες ιστοσελίδες, όπου ο εκλογέας, καταχωρώντας τον αριθμό της ταυτότητάς του είτε του εκλογικού του βιβλιαρίου, πληροφορείται το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσει, καθώς και τα αποτελέσματα των εκλογών μόλις κλείσουν οι κάλπες και αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 2 May 2011 - 9:29:19 UTC