Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-03-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΕΞ ΣΟΥΛΤΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
  • [04] ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΑΡΓΥΡΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες και ευχήθηκε όπως σύντομα οι συνομιλίες έχουν αίσιο τέλος και η Κύπρος επανενωθεί.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Μοράλες μιλούσε κατά τη διάρκεια της επίδοσης των διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβειρας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βολιβία Μάρθας Μαυρομμάτη, με έδρα την Μπραζίλια, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη La Paz, στις 24 Μαρτίου.

    Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος της Βολιβίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής στην εξαιρετική συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ Κύπρου και Βολιβίας σε διεθνείς οργανισμούς, αναφέροντας ότι θα πρέπει να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, και ιδιαίτερα μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

    Συμπληρώνεται επίσης ότι παρακάλεσε την κ. Μαυρομμάτη να διαβιβάσει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον λαό της Κύπρου.

    Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια της, η κ. Μαυρομμάτη διαβίβασε τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στον Πρόεδρο Μοράλες και στον λαό του Πολυεθνοτικού Κράτους της Βολιβίας.

    Σε ιδιαίτερη συνάντηση που ακολούθησε, παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας David Choquehuanca, προστίθεται ότι η κ. Μαυρομμάτη προέβη σε γενικότερη ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Τέλος, αναφέρεται ότι ευχαρίστησε για τη στήριξη που προσφέρει η Βολιβία στα διεθνή βήματα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για δίκαιη λύση στο Κυπριακό, η οποία να είναι βασισμένη στις αρχές και αξίες του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

    [02] ΥΠΕΞ ΣΟΥΛΤΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Το Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά, ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο και άλλα θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού είχε με τον Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον κ. Σουλτς για την παρούσα φάση των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού. Συζητήθηκαν επίσης τα ευρωτουρκικά, ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο και άλλα θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

    [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

    Τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου σύστημα καταγραφής τηλεφωνικών κλήσεων από και προς το Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας και τα επαρχιακά Κέντρα Ελέγχου Μηνυμάτων της Αστυνομίας, καθώς και των οδηγιών που δίνονται από μέλη της αστυνομικής δύναμης για διερεύνηση των όποιων παραπόνων γίνονται τηλεφωνικώς από πολίτες.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι με αυτό το σύστημα ``θα διασφαλίσουμε την άμεση, την άψογη ανταπόκριση των μελών μας και από την άλλη θα βεβαιωνόμαστε ότι οι καταγγελίες ή και τα παράπονα του όποιου πολίτη θα τυγχάνουν του καλύτερου δυνατού χειρισμού``.

    Υπογράμμισε ότι ο χώρος που θα φυλάσσονται αυτά τα δεδομένα θα είναι απόλυτα ασφαλισμένος και δεν θα έχει κανένας πρόσβαση ``εκτός εάν έχει την εκ των προτέρων έγκριση του Αρχηγού Αστυνομίας και υπάρχει κάποιος αποχρών λόγος για να καταλήξουμε σε μια συνομιλία που έχει γίνει μεταξύ ενός πολίτη και της Αστυνομίας``.

    Ανέφερε πως ``με το σύστημα αυτό θα καταγράφονται, θα φυλάσσονται, θα αξιολογούνται και θα αξιοποιούνται όταν χρειάζεται όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις που γίνονται από και προς τα επαρχιακά Κέντρα Ελέγχου Μηνυμάτων και το Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων του Αρχηγείου αλλά και οι οδηγίες που δίδονται για υλοποίηση των όποιων παραπόνων``.

    Σημείωσε πως όταν ένας πολίτης παίρνει τηλέφωνο στην Αστυνομία, στο Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων, η συνομιλία που θα έχει με τον αστυνομικό θα καταγράφεται έτσι ώστε να φαίνεται το τί έχει λεχθεί από τον πολίτη, πώς έχει συμπεριφερθεί το μέλος μας και κατά πόσον έχει επιληφθεί του όποιου παραπόνου έχει γίνει από τον πολίτη.

    [04] ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΑΡΓΥΡΟ

    Το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του Σκιτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, κατέκτησε ο Γιώργος Αχιλλέως.

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου ο Κύπριος σκοπευτής, νούμερο 6 στον κόσμο, συνέχισε τις ψηλές του επιδόσεις και σε άλλο ένα μεγάλο αθλητικό ραντεβού, κατάφερε και διατηρήθηκε στις ψηλές θέσεις, κατακτώντας τη 2η θέση στη διοργάνωση, πίσω από τον 19χρονο Αμερικανό Τζον ΜακΓκραθ, νούμερο 38 στον κόσμο. Αχιλλέως και ΜακΓκραθ ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 149/150, μια εξαιρετική επίδοση. (Στον α΄ γύρο ο Αχιλλέως είχε 124/125 και στον τελικό 25/25).

    Ομως η ισοβαθμία με τον ΜακΓκραθ έφερε τους δύο αθλητές στο shoot off για το χρυσό μετάλλιο, με τον Αμερικανό να θριαμβεύει, αφού ο Κύπριος αστόχησε στο δεύτερο δίσκο. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Ρώσο Βαλερί Σιόμιν, νούμερο 2 στον κόσμο, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 148/150.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 31 March 2011 - 12:29:13 UTC