Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΣ
  • [02] ΛΙΒΥΗ - ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  • [04] ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΣ

    Ο στόχος είναι η επίτευξη λύσης του Κυπριακού που θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει τον τόπο και το λαό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, διαβεβαιώνοντας ότι ``θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, πάντοτε συνεπείς στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979``.

    Σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, ο κ. Στεφάνου είπε ότι οι δηλώσεις του κ. Μπαγίς ``ουσιαστικά αποτελούν επανάληψη προηγούμενων απαράδεκτων δηλώσεων που συγκρούονται με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά και με αποφάσεις της ίδιας της ΕΕ, στην οποία η ίδια η Τουρκία θέλει να ενταχθεί``.

    ``Στην Κύπρο ένα είναι το κράτος, το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένας είναι ο λαός, ο κυπριακός λαός που απαρτίζεται από δύο κοινότητες, τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Η αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας να ανακηρύξει παράνομο κράτος έχει καταδικαστεί ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και δεν μπορεί η Τουρκία να συνεχίζει την παρανομία της, τόσο με την κατοχή όσο και με τις προσπάθειες που καταβάλλει για να αναβαθμίσει δομές και θεσμούς του ψευδοκράτους``, είπε.

    Πρόσθεσε ότι, ``όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού, η λύση προβλέπεται σε σειρά ψηφισμάτων του ΟΗΕ και η λύση προβλέπει τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του τόπου και του λαού``.

    Ανέφερε ότι ``αυτός είναι ο στόχος, να πετύχουμε λύση που θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει τον τόπο και το λαό, και για αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, πάντοτε συνεπείς στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979``.

    ``Εχει πει ο κ. Μπαγίς ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Κύπρο και τα αδέλφια μας, όπως έχει πει ο κ. Μπαγίς. Ο κ. Ερντογάν πρόσφατα με δηλώσεις του κάπως διαφορετικά έλεγε τα πράγματα. Ουσιαστικά ο κ. Ερντογάν παραδέχθηκε, μέσα από τις δηλώσεις του, ότι η Τουρκία βρίσκεται στην Κύπρο για εξυπηρέτηση των στρατηγικών συμφερόντων της Τουρκίας και όχι για τους Τουρκοκύπριους``, είπε ο κ. Στεφάνου.

    [02] ΛΙΒΥΗ - ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λιβύη βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας που βρίσκονται στη Λιβύη και προβαίνει σε διευθετήσεις για το ενδεχόμενο επαναπατρισμού τους.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Λιβύη Περικλής Στιβαρός είπε ότι οι Κύπριοι είναι καλά και πρόσθεσε ότι στη Λιβύη βρίσκονται 17 Κύπριοι μόνιμοι κάτοικοι Λιβύης από οικογένειες μικτών γάμων και επιπρόσθετα 124 απασχολούμενοι σε συνολικά δέκα εταιρείες κυπριακών συμφερόντων, ή κοινοπραξίες, ή ευρωπαϊκές και διεθνείς εταιρείες με δραστηριότητες στη Λιβύη.

    Ο κ. Στιβαρός ανέφερε ότι εξ όσων γνωρίζει ούτε απειλείται, ούτε έχει τραυματιστεί κανένας Κύπριος. Οπως ανέφερε, γνωρίζει πως οι εργαζόμενοι τουλάχιστον σε μια εταιρεία βρίσκονται σήμερα κανονικά στα γραφεία τους. «Είναι καλά και έχουν ασφάλεια», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν συνθήκες πανικού».

    Η Πρεσβεία, συνέχισε, βρίσκεται σε επαφή με όλους τους Κύπριους στη Λιβύη και θα μεριμνήσει - εάν χρειαστεί να τους απομακρύνει.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι η περαιτέρω ενθάρρυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας, ακολουθώντας το εθνικό σχέδιο δράσης, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, σημειώνοντας ότι ο στόχος που έχει θέσει η ΕΕ μέχρι το 2020 είναι 13% πάνω στη συνολική κατανάλωση ενέργειας, και η Κύπρος βρίσκεται ήδη στο 8%.

    Μιλώντας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πασχαλίδης είπε, με την ευκαιρία της έγκρισης του προϋπολογισμού του ταμείου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ότι ``ο προϋπολογισμός είναι περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ``.

    ``Προχωρούμε με την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι η περαιτέρω ενθάρρυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας, ακολουθώντας το εθνικό σχέδιο δράσης``, είπε.

    [04] ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    Πυρετωδώς εργάζονται στο Υπουργείο Εσωτερικών βαδίζοντας πλέον ολοταχώς με συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την άρτια διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών στις 22 Μαΐου 2011, είπε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου, Δημήτρης Δημητρίου.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητρίου είπε πως το οδοιπορικό αυτό αρχίζει στις 14.4.2011 με απόφαση για διάλυση της Βουλής των Αντιπροσώπων και στις 15.4.2011 με διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για την διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών, τον διορισμό Γενικού Εφόρου Εκλογών, Εφόρων Εκλογής κατά Εκλογική Περιφέρεια και Βοηθών τους καθώς και εντάλματα Εκλογής προς τους Εφόρους Εκλογής.

    Στις 21.4.2011 θα γίνει δημοσίευση γνωστοποίησης Εφόρων Εκλογής για τον καθορισμό της ημερομηνίας και του τόπου υποβολής υποψηφιοτήτων.

    Υποβολή υποψηφιοτήτων, όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου στο ΚΥΠΕ, θα γίνει στις 3.5.2011 ενώ στις 6.5.2011 θα εκδοθεί διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 22 February 2011 - 14:29:14 UTC