Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ Ελλάδας Επίσκεψη - Κύπρος
  • [02] ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [04] ΑΝΑΔ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

  • [01] ΥΠΕΞ Ελλάδας Επίσκεψη - Κύπρος

    Φθάνει τη Δευτέρα στην Κύπρο για επαφές με την πολιτική ηγεσία ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας.

    Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Δρούτσας θα έχει δείπνο εργασίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν και τις ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Επίσης θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού.

    Το βράδη της Δευτέρας ο κ. Δρούτσας, θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Την Τρίτη θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Γιώργο Κολοκασίδη, τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη και τη ΓΓ των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.

    Επίσης την Τρίτη θα έχει συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Κυπριανού.

    Ο κ. Δρούτσας θα αναχωρήσει το απόγευμα της Τρίτης από την Κύπρο.

    [02] ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΣ

    Αντιπροσωπία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας φθάνει τη Δευτέρα στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη, μετά από σχετική πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων. Επικεφαλής της αντιπροσωπίας είναι ο Συντηρητικός Βουλευτής David Burrowes και σ αυτή συμμετέχουν μέλη από την Ομάδα των Εργατικών Βουλευτών, οι Alan Meale και Ian Lavery.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, η αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και από τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Αβέρωφ Νεοφύτου και μέλη της Επιτροπής.

    Οι Βρετανοί Βουλευτές θα επισκεφθούν, εξάλλου, το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων, καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, στη Δερύνεια, όπου θα συναντηθούν με τον Αντιδήμαρχο Αμμοχώστου Ανδρέα Σιοπαχά.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέας Δημητρίου, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Λονδίνο αποκομίζοντας πολύ καλές εντυπώσεις από το έργο που επιτελείται στην παροικιακή εκπαίδευση. Επισκέφθηκε τέσσερα παροικιακά σχολεία (Ηazelwood, East Barnet, Finchley και Saint Barnabas), πήρε μια εικόνα για το επίπεδο της γλωσσικής αγωγής των μαθητών και το βαθμό της πολιτιστικής άσκησης τους σε χορό και τραγούδι και ήλθε σε άμεση επαφή με τα παιδιά , τους δασκάλους και τις επιτροπές σε κάθε σχολείο.

    Τονίζοντας την έκδηλη ικανοποίηση του από όσα είδε και άκουσε σε κάθε περίπτωση, είπε ότι ο ίδιος ως Υπουργός και όλη η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα διατηρήσουν και με τη γενική αναβάθμιση της παιδείας στην Κύπρο θα ενισχύσουν περαιτέρω την παροικιακή εκπαίδευση παραδίδοντας σε κάθε σχολείο ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή σαν συμβολική έκφραση αυτής της υποστήριξης .

    Στο σχολείο Χέιζελγουντ, ο Υπουργός αφού συνεχάρη τα παιδιά, δασκάλους και γονείς για τις επιτυχίες του σχολείου συνέχισε : «Αυτό που είδα με τραγούδια , ποιήματα και άλλα, είναι τα έξοχα ελληνικά με τον ελαφρό αγγλικό τόνο στην προφορά τους που δείχνει ότι μπορεί να γίνει εποικοδομητικός, δημιουργικός συνδυασμός των δυο πολιτισμών με τους οποίους διασταυρωνόμαστε καθώς η ιστορία προχωρεί. Είμαστε ευτυχείς να δούμε τα παιδιά εδώ να κρατούν την ταυτότητα τους , την ελληνική και κυπριακή και ταυτόχρονα να αισθάνονται καθώς ζουν, αν θα μείνουν πάντα σ αυτή τη χώρα, να κρατούν όλα τα καλά του βρετανικού πολιτισμού και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του γιατί με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στο να λαμπρύνεται ο δικός μας πολιτισμός, ο ελληνικός πολιτισμός».

    [04] ΑΝΑΔ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

    Στοιχεία για το Σχέδιο Δράσης που αφορά την παγκόσμια οικονομική κρίση, με στόχο τη συμβολή στην αντιμετώπιση των επιπτώσεών της στην απασχόληση και την ανεργία στην Κύπρο, δίδει σε σημερινή της ανακοίνωση η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ).

    Το «Ειδικό Σχέδιο Πρόληψης - Σχέδιο Δράσης», που υιοθετήθηκε μετά από σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΕΚΑ), ετοιμάστηκε και ετέθη σε εφαρμογή από το Φεβρουάριο του 2009, ενώ, αναφέρεται ότι το Ειδικό Σχέδιο περιλαμβάνει ποικίλες αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις, που στοχεύουν τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή της ανεργίας και που απευθύνονται σε ανέργους, οικονομικά αδρανείς και εργοδοτούμενους επιχειρήσεων.

    Μέσα στο 2009, στο πλαίσιο της δράσης αυτής, συνολικά 60 επιχειρήσεις υπέβαλαν στην ΑνΑΔ 748 προγράμματα με 6.443 συμμετοχές εργοδοτουμένων τους και με συνολική υπολογιζόμενη επιχορήγηση ύψους 836.876 ευρώ. Μέσα στο 2010, συνολικά 71 επιχειρήσεις υπέβαλαν στην ΑνΑΔ 1.294 προγράμματα με 8.395 συμμετοχές εργοδοτουμένων τους και με συνολική υπολογιζόμενη επιχορήγηση ύψους 1.263.415 ευρώ, σημειώνει η ανακοίνωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 14 February 2011 - 14:29:23 UTC