Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΞ ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • [02] ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΛΟΥΜΙ ΠΑΤΕΝΤΑ
  • [03] ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ
  • [04] ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

  • [01] ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΞ ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

    Τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, στις 17:40 ο κ. Δρούτσας θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου θα προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

    Την ίδια ημέρα, στις 19:30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα παραθέσει στον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών δείπνο εργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

    Την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, ο κ. Δρούτσας θα επισκεφθεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου στις 09:00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν.

    Στις 09:45 θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, στις 10:20 με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, στις 11:00 με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, στις 11:40 με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρη Συλλούρη και στις 12:15 με τη Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.

    Την ίδια ημέρα, στις 12:45, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον κ. Δρούτσα στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

    Ο κ. Δρούτσας θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

    [02] ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΛΟΥΜΙ ΠΑΤΕΝΤΑ

    Στο τέλος του 2013 αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έκδοση Κανονισμού σχετικά με την εγγραφή του χαλλουμιού ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Δημήτρης Ηλιάδης.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι αυτό θα καταστεί εφικτό, εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει αποδεκτό τον σχετικό φάκελο που συνέταξε αρμόδια Τεχνική Επιτροπή και τον οποίο το Υπουργείο διαβίβασε χθες στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο του ζήτησε ήδη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έγκριση πενταετούς μεταβατικής περιόδου, μετά την έγκριση και την έκδοση του σχετικού Κανονισμού για την ΠΟΠ του χαλλουμιού.

    Οπως είπε, με τη μεταβατική αυτή περίοδο, μέχρι το 2018, θα υπάρξει επαρκής χρόνος για να αντιμετωπιστούν και να αποκλειστούν πιθανές αρνητικές επιπτώσεις, καθώς και να λάβουν οι επιχειρήσεις τα αναγκαία μέτρα προσαρμογής στα δεδομένα των προνοιών του Κανονισμού.

    [03] ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

    Το ευρείας κλίμακας μεταρρυθμιστικό έργο που αφορά τη ριζική αναμόρφωση του συστήματος αδειοδότησης και έγκρισης οικοδομών, και εγγραφής και έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας έχει ως επίκεντρο τον αγοραστή και δίνει διεξόδους στον κάθε ιδιοκτήτη, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, σε σημερινή διάσκεψη Τύπου.

    Με τα πέντε σχετικά νομοσχέδια το Υπουργείο Εσωτερικών επιδιώκει την προστασία και κατοχύρωση των αγοραστών και την οριστική διέξοδο του συστήματος ελέγχου της ανάπτυξης από τις αναξιοπιστίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος είπε ο κ. Συλικιώτης, προσθέτοντας ότι «δεν αφήνουμε τον κόσμο εγκλωβισμένο στα προβλήματα της μεγαλύτερης ανάπτυξης, είτε αυτά αφορούν υποθηκεύσεις είτε αφορούν ατέλειες».

    Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε σε δυσλειτουργία του όλου συστήματος ελέγχου της ανάπτυξης, αλλά και σωρεία λαθών, παραβάσεων και παραλείψεων των επαγγελματιών του κλάδου των κατασκευών και οικοδομών, που είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων σοβαρότατων κακών, τη θυματοποίηση, με διάφορους τρόπους, χιλιάδων αγοραστών ακινήτων, όπως και τη δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.

    Κατά την διάρκεια των προσπαθειών για προετοιμασία των συγκεκριμένων νομοσχεδίων, το Υπουργείο, είπε ο κ. Συλικιώτης, αποστασιοποιήθηκε «από τα όποια συμφέροντα συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων που βολεύονται με τη συντήρηση εκείνων των συνθηκών που οδήγησαν, και εξακολουθούν ακόμη να οδηγούν, στην ομηρία χιλιάδες αγοραστές», ενώ η όλη προσπάθεια διεξήχθη μέσω ενός ευρύτατου διαλόγου με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς .

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Υπουργό, με τα νομοσχέδια που βρίσκονται ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής δίνονται διέξοδοι και κατοχυρώνονται οι αγοραστές, ενώ τίθενται και ασφαλιστικές δικλείδες ώστε ο κάθε αγοραστής που έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του να έχει τη δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη για να υποχρεώσει το δικαστήριο σε μεταβίβαση του ακινήτου που αγοράστηκε στον αγοραστή.

    [04] ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

    Πραγματοποιείται την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Λεμεσού, ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού, ο οποίος στοχεύει να καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς στην Ευρώπη, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί επίσημα στο καλεντάρι των διεθνών Ομοσπονδιών AIMS και IAAF.

    Γνωστοί μαραθωνοδρόμοι από όλο τον κόσμο, αναμένεται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, ενώ οι επισκέπτες που θα φτάσουν στο νησί μας για τα σκοπό αυτό, θα ξεπεράσουν τους χίλιους.

    Σε διάσκεψη Τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, χαιρέτησε τη διοργάνωση του 5ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λεμεσού, λέγοντας πως ``υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες και να προσελκύσουμε αθλητικό τουρισμό, αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για αύξηση της τουριστικής κίνησης σε περιόδους ύφεσης, σε περιόδους που δεν υπάρχει ψηλή συνήθης τουριστική παρουσία και ασφαλέστατα να καταστήσουμε την πόλη μας γνωστή, να δημιουργήσουμε μια συνέχεα στις άλλες μας επιτυχείς δραστηριότητες ως πόλης κέντρου επιχειρήσεων, κέντρου εξυπηρέτησης ναυτιλίας, χρηματοοικονομικού κέντρου, κέντρου εκπαίδευσης και γενικότερα, κέντρου που προσφέρει υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν να κάνουν με την Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο``.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΓΣΟ Νεοκλής Θωμά, επεσήμανε πως ``ο Διεθνής Μαραθώνιος της Λεμεσού είναι ο μόνος μαραθώνιος της Κύπρου που είναι αναγνωρισμένος και μετρήσιμος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία IAAF και αποτελεί μέρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 February 2011 - 18:29:17 UTC