Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΓΕΝΕΥΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
  • [03] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
  • [04] ΑΡΕΣΤΗ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΓΕΝΕΥΗ

    Δεν τέθηκε από κανένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου θέμα μετάβασης του Σώματος στη Γενεύη για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τ/κ ηγέτη, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε γραπτή του δήλωση.

    Ο κ. Στεφάνου επαναλαμβάνει ότι στη Γενεύη ``η δική μας πλευρά θα εμμείνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καθορίζουν τους όρους εντολής του ΓΓ του ΟΗΕ και προβλέπουν για κυπριακής ιδιοκτησίας και καθοδήγησης διαδικασίες χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία``.

    ``Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλύσει και πάλι την άποψή μας για το χρόνο και το περιεχόμενο διεθνούς διάσκεψης η οποία να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού``, αναφέρει ο κ. Στεφάνου, σημειώνοντας ότι ``ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά την έκκλησή του όπως επιδειχθεί από όλους πνεύμα αυτοσυγκράτησης, νηφαλιότητας και υπευθυνότητας ενόψει της συνάντησης στη Γενεύη``.

    Αναφορικά με το θέμα μετάβασης του ΕΣ στη Γενεύη, ο κ. Στεφάνου σημειώνει ότι ``δεν τέθηκε θέμα μετάβασης στη Γενεύη από κανένα από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προβάλλουν σήμερα το θέμα εκ των υστέρων``.

    ``Είναι αλήθεια ότι λόγω του περιεχομένου και της υφής της συνάντησης τέτοιο θέμα δεν ετέθη ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας``, συμπληρώνει.

    Ο κ. Στεφάνου αναφέρει ωστόσο ότι ``η εκ των υστέρων τοποθέτηση με επίκεντρο αυτό το θέμα, με ειρωνικές επικοινωνιακές ατάκες δεν εξυπηρετούν κανένα χρήσιμο σκοπό εκτός από κομματικές στρατηγικές που καμιά σχέση δεν έχουν με τη συνάντηση της Γενεύης``.

    ``Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Γενεύη συνοδευόμενος από τη διαπραγματευτική του ομάδα. Σε ό,τι αφορά στην πρόταση περί διεύρυνσης των συνομιλιών και μετατροπής τους σε τετραμερείς ή πενταμερείς, που κατ` επανάληψη ετέθη από τον ηγέτη του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Αναστασιάδη ηγέρθη πάλι από τον ίδιο και στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου χωρίς να τύχει υποστήριξης και πάλι, από κανέναν``, καταλήγει ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

    Με το σύνθημα ``Οι εκπαιδευτικοί είναι καλοί μαθητές``, το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί στην επιμόρφωση των καθηγητών, γεγονός που κατά τον Υπουργό, Ανδρέα Δημητρίου, είναι από τους πιο κρίσιμους παράγοντες στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    ``Θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, όπου όλοι είμαστε μαθητές``, ανέφερε τονίζοντας ότι εάν οι εκπαιδευτικοί είναι καλοί μαθητές και οι μαθητές θα γίνουν ακόμη καλύτεροι. Μιλώντας μετά από συνάντησή του με καθηγητές στο Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας, στους οποίους μίλησε για τα αναλυτικά προγράμματα, ο κ. Δημητρίου είπε ότι το πρόγραμμα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών έχει στόχο να ενημερώσει τους καθηγητές για τις γενικές αρχές και την κάθε ειδικότητα για το τι αλλάζει στο δικό τους μάθημα.

    Φέτος, είπε, αξιοποιούν το διήμερο μεταξύ των δύο τετραμήνων, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί σαν χρόνος του εκπαιδευτικού, για την επιμόρφωσή τους. Σε διαδικασία επιμόρφωσης βρίσκονται τώρα συνολικά 3.334 καθηγητές Γυμνασίων, ενώ για τους καθηγητές Λυκείων, η επιμόρφωση αυτές τις δύο ημέρες γίνεται σε θέματα που επιλέγουν οι διευθύνσεις των σχολείων.

    ``Είναι ένα γιγάντιο επιχείρημα``. Πριν και μετά τα Χριστούγεννα, ανέφερε, έγινε η επιμόρφωση των δασκάλων δημοτικής εκπαιδευτικής που ήταν πέραν των 6000. ``Στόχος μας είναι να έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που βρίσκεται διαρκώς σε επιμόρφωση``. Με την εισαγωγή του νέου συστήματος αξιολόγησης, είπε, η επιμόρφωση θα είναι ενσωματωμένη διαδικασία στη λειτουργία της κάθε εκπαιδευτικής μονάδας.

    [03] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    Ως μια πολύ σημαντική καινοτομία που θα βοηθήσει τα μέγιστα στη διευκόλυνση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων, χαρακτήρισε τη διαδικτυακή εφαρμογή συστήματος κράτησης ημερομηνίας πρακτικής δοκιμασίας για απόκτηση άδειας οδηγού, η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν οδηγίες κράτησης μέσω διαδικτύου ημερομηνίας πρακτικής δοκιμασίας για απόκτηση άδειας οδηγού, η Υπουργός ανέφερε ότι ``είναι ένας εύκολος τρόπος που θα διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και που έλειπε μέχρι σήμερα``.

    Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Μάκης Κωνσταντινίδης είπε πως η διαδικτυακή εφαρμογή συστήματος κράτησης ημερομηνίας πρακτικής δοκιμασίας για απόκτηση άδειας οδηγού, ``αποτελεί δείγμα διαφάνειας και διευκόλυνσης του κάθε πολίτη στην Κύπρο``.

    Ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κολέττας ανέφερε ότι το Τμήμα του, μέσα στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και της απλοποίησης των διαδικασιών, έχοντας ως πρώτιστο στόχο τον πολίτη, τόλμησε και διαχρονικά προχώρησε στην απλοποίηση των διαδικασιών του.

    ``Οραμα του ΤΟΜ είναι οι διαδικασίες του να πιο φιλικές προς τον πολίτη``, σημείωσε.

    [04] ΑΡΕΣΤΗ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

    Ο Κύπριος αθλητής Αντώνης Αρέστη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ κατηγορίας Τ46, υψώνοντας τη σημαία της Κύπρου στον πιο ψηλό ιστό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής IPC Athletics που διεξάγεται στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο αθλητής μας, που αγωνίστηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, έκανε στα προκριματικά το δεύτερο καλύτερο χρόνο και στα Final Heats κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 22,25.

    Ο Αντώνης Αρέστη είναι ο πρώτος αθλητής στίβου της Παραολυμπιακής Επιτροπής που κατακτά Χρυσό Μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, προστίθεται στην ανακοίνωση. Αναφέρεται εξάλλου ότι ο αθλητής θα αγωνιστεί στα προκριματικά 400μ Τ46 την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, ενώ ο τελικός θα γίνει την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, στις 18:00 ώρα Νέας Ζηλανδίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 24 January 2011 - 14:29:19 UTC