Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΦΠΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΦΑΡΜΑΚΑ - ΕΜΒΟΛΙΑ
  • [02] ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

  • [01] ΦΠΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΦΑΡΜΑΚΑ - ΕΜΒΟΛΙΑ

    Καταργείται από τη Δευτέρα ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ που εφαρμοζόταν σε ευρεία κατηγορία τροφίμων, φαρμάκων και εμβολίων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, για σκοπούς συμμόρφωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Τα τρόφιμα, φάρμακα και εμβόλια που ήδη υπόκειντο στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 5% δεν υφίστανται οποιαδήποτε διαφοροποίηση όσον αφορά τη φορολογική μεταχείρισή τους.

    Από τη Δευτέρα θα εφαρμόζεται μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 5% σε όλα τα τρόφιμα, περιλαμβανομένων και των ποτών που χρησιμοποιούνται για ανθρώπινη κατανάλωση, με εξαίρεση τα οινοπνευματώδη ποτά, μπύρα, κρασί και αναψυκτικά που υπόκεινται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 15%.

    Επίσης καταργείται η εφαρμογή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στην παράδοση φαρμάκων όπως και στην παράδοση εμβολίων για την ιατρική και κτηνιατρική, τα οποία και θα υπόκεινται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 5%.

    Η παράδοση παρασκευασμένων ή μη παρασκευασμένων τροφίμων ή ποτών (εξαιρουμένων των οινοπνευματωδών ποτών, μπύρας, κρασιού και αναψυκτικών) ή και των δύο, με ή χωρίς μεταφορικά ( π.χ. take-away, delivery), που δεν συνοδεύεται από άλλες υπηρεσίες υποστήριξης, υπόκειται επίσης στο συντελεστή ΦΠΑ 5% από σήμερα.

    Ως υπηρεσίες εστιατορίου και εστίασης που υπόκεινται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 8% νοούνται οι υπηρεσίες που συνίστανται στην παράδοση παρασκευασμένων και μη παρασκευασμένων τροφίμων ή ποτών (περιλαμβανομένων των οινοπνευματωδών ποτών, μπύρας, κρασιού και αναψυκτικών) ή και των δύο, για ανθρώπινη κατανάλωση, συνοδευόμενες από επαρκείς υπηρεσίες στήριξης που καθιστούν δυνατή την άμεση κατανάλωσή τους.

    [02] ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

    Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορεί τους γονείς και κηδεμόνες ότι οι εγγραφές παιδιών στα νηπιαγωγεία και σε όλες τις τάξεις των δημοτικών σχολείων για την προσεχή σχολική χρονιά 2011-2012 αρχίζουν την Δευτέρα και θα συνεχίζονται μέχρι και την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου.

    Οι εγγραφές για όλες τις τάξεις θα ολοκληρωθούν μέσα σε αυτήν την περίοδο και δεν θα υπάρξει νέα περίοδος εγγραφών.

    Οι γονείς έχουν δικαίωμα να επιλέξουν να εγγράψουν τα παιδιά τους είτε σε δημόσιο, είτε σε κοινοτικό, είτε σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

    Δικαίωμα εγγραφής στα δημόσια νηπιαγωγεία έχουν όλα τα παιδιά, οποιασδήποτε εθνικότητας, που διαμένουν στην Κύπρο και είναι ηλικίας 48/12 58/12 χρονών.

    Δεκτά για εγγραφή στο νηπιαγωγείο θα γίνουν παιδιά που έχουν συμπληρώσει τα 4 χρόνια και 8 μήνες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2011, δηλαδή όσα γεννήθηκαν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2006.

    Αιτήσεις εγγραφής μπορούν να υποβάλουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας, 3 48/12 χρονών, οι οποίες όμως θα εξεταστούν από Επιτροπή με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν καθοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Δικαίωμα εγγραφής έχουν επίσης και όλα τα παιδιά, οποιασδήποτε εθνικότητας, που διαμένουν στην Κύπρο. Για τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Κύπρο απαιτείται να παρουσιαστεί επίσημο πιστοποιητικό γέννησης.

    Για τα παιδιά που γεννήθηκαν εκτός Κύπρου απαιτείται να παρουσιαστεί επίσημο πιστοποιητικό γέννησης από την αρμόδια αρχή της χώρας στην οποία γεννήθηκαν. Το διαβατήριο γίνεται δεκτό ως επίσημο έγγραφο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 10 January 2011 - 10:29:19 UTC