Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΑΛΛΙΚΟ ΥΠΕΞ ΚΑΡΠΑΣΙΑ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
  • [02] ΑΜΕΡΙΚΗ - ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΑΕΡΙΟ ΚΟΜΜΑΤΑ
  • [04] ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ - ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

  • [01] ΓΑΛΛΙΚΟ ΥΠΕΞ ΚΑΡΠΑΣΙΑ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

    Λύπη για τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας στο Ριζοκάρπασο από τις κατοχικές αρχές την ημέρα των Χριστουγέννων, εξέφρασε το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση ``για σεβασμό, σε κάθε περίπτωση, της ελευθερίας της θρησκείας και των πεποιθήσεων, μεταξύ των οποίων είναι και η ελευθερία της λατρείας, όπως αυτές ορίζονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα``.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών σε δηλώσεις του, οι οποίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2010 ανέφερε ότι ``η Γαλλία λυπάται ιδιαίτερα για τις επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των επεμβάσεων των μονάδων ασφαλείας, οι οποίες απέτρεψαν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στη χερσόνησο της Καρπασίας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου``.

    [02] ΑΜΕΡΙΚΗ - ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

    Την αντίδραση της Αμερικανικής Επιτροπής για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, των Αρχόντων και της Ενιαίας Προσπάθειας προκάλεσε η παρεμπόδιση από μέρους οργάνων του ψευδοκράτους της χριστουγεννιάτικης θείας λειτουργίας, σε ναούς του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου.

    Σε ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, ενός ανεξάρτητου δικομματικού οργανισμού που διορίζει η αμερικανική κυβέρνηση, ο πρόεδρός της Λέοναρντ Λίο εκφράζει ανησυχία «γιατί αρνήθηκε σε Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς το δικαίωμα να τελέσουν τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία σε χωριό του Ριζοκαρπάσου, στην περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο τουρκικών στρατευμάτων και διοικείται από τουρκοκυπριακές αρχές».

    Εξάλλου σε επιστολή του προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, στις 30 Δεκεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος χαρακτηρίζει τις πράξεις των κατοχικών αρχών «βάναυση παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ορθοδόξων πιστών», οι οποίες αντιτίθενται στις συμφωνίες της Τρίτης Βιέννης του 1975, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Παγκόσμια Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

    «Οπως πάντα, κυρία υπουργέ», γράφει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, «υπολογίζουμε με ευγνωμοσύνη στην αποτελεσματική σας δράση, ώστε οι διεθνείς νόμοι για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θα παραβιάζονται και παρόμοια περιστατικά δεν θα ξανασυμβούν στην Κύπρο, ή σε άλλο μέρος του κόσμου».

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΑΕΡΙΟ ΚΟΜΜΑΤΑ

    Ο κύκλος χωριστών επαφών του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη με τα κόμματα, τις ηγεσίες των οποίων ενημερώνει για τη διαπραγμάτευση και την απόφαση της ΔΕΦΑ σε ό,τι αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου, άρχισε την Τρίτη το με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

    Αργότερα ο Υπουργός Εμπορίου συναντάται με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού και γύρω στο μεσημέρι με την ηγεσία του ΔΗΚΟ.

    Οπως δήλωσε τη Δευτέρα ο κ. Πασχαλίδης, μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για το θέμα, που έγινε στην παρουσία της διαπραγματευτικής ομάδας της ΔΕΦΑ, της ΡΑΕΚ και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου του, η οποιαδήποτε αναβολή δεν είναι προς όφελος της οικονομίας του τόπου.

    [04] ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ - ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

    Μερική έκλειψη ηλίου θα παρατηρηθεί την Τρίτη μεταξύ των ωρών 9:09 π.μ. και 12:17 μ.μ.

    Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας προτρέπουν το κοινό να μην επιχειρήσει να παρακολουθήσει το φαινόμενο με γυμνό μάτι ή με τη χρήση διαφόρων ερασιτεχνικών μέσων, γιατί υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην όραση μέχρι και τύφλωσης.

    Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, όσοι προτίθενται να παρακολουθήσουν το φαινόμενο, συστήνεται να προμηθευτούν ειδικά για το σκοπό προστατευτικά γυαλιά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 4 January 2011 - 10:29:12 UTC