Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΓΟΡΑ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ
  • [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - BRISBANE INTERNATIONAL

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

    Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση εναντίον της Κοπτικής Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας την Πρωτοχρονιά, που είχε ως αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκφράζει τα συλληπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

    Σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι ``το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια τόσων αθώων αμάχων``.

    Προστίθεται ότι ``σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Κυβέρνηση και τον λαό της Αιγύπτου, η Κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθύτατη συμπάθεια και την αλληλεγγύη τους``.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΓΟΡΑ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ

    Η αγορά στα ηλεκτρονικά και τα ηλεκτρικά ήδη παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης ανακοινώνοντας ότι με βάση διάταγμα που εξέδωσε αρχίζουν στις 7 Ιανουαρίου τα ξεπουλήματα που θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

    Ερωτηθείς για την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των γιορτών, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι υπάρχουν πόλεις και τομείς της αγοράς που νιώθουν πως παρά το γεγονός ότι η αγορά ήταν γενικά μουδιασμένη, τις τελευταίες κινήθηκαν ικανοποιητικά.

    Περαιτέρω ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι σε ορισμένους τομείς υπήρξε αύξηση των πωλήσεων σε μεγάλα ποσοστά μάλιστα. Είπε ότι τα στοιχεία συλλέγονται τώρα, σημειώνοντας ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι οι τομείς των ηλεκτρικών και των ηλεκτρονικών πήγαν πάρα πολύ καλά και ειδικά κάποια καταστήματα.

    Σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου φαίνεται ότι και η πληρότητα των ξενοδοχείων ήταν σε καλό επίπεδο.

    Σε ό,τι αφορά τα ξεπουλήματα, ο Υπουργός Εμπορίου αφού διευκρίνισε ότι ο νόμος για τα ξεπουλήματα αφορά μόνο τέσσερις τομείς (ένδυσης, υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού και ηλεκτρικού εξοπλισμού) οι άλλοι τομείς - εκτός των τεσσάρων - είναι ελεύθεροι να κάνουν ξεπουλήματα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

    Αναφέροντας ότι έχουν ληφθεί μέτρα κατά των παρανομούντων, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε το διάταγμα για τα ξεπουλήματα και έχει δοθεί στο κυβερνητικό τυπογραφείο για δημοσίευση, η οποία αναμένεται σήμερα. Με βάση το διάταγμα τα ξεπουλήματα ξεκινούν επίσημα στις 7 Ιανουαρίου και τελειώνουν μέσα Φεβρουαρίου, είπε.

    Απαντώντας σε ερώτηση ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου θα προβούν σε ελέγχους και συγκρίσεις ώστε να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας λόγω της αύξησης του ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα.

    [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - BRISBANE INTERNATIONAL

    Με το τουρνουά Brisbane International ξεκινά τις υποχρεώσεις του για το 2011 ο Μάρκος Παγδατής.

    Ο Παγδατής, ο οποίος βρίσκεται στην 5η θέση του ταμπλό, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει το Γάλλο Φλοράν Σερά, 69ο στον κόσμο, για τον πρώτο γύρο του Τουρνουά.

    Παγδατής και Σερά συναντήθηκαν το 2007, στο τουρνουά του Ζάγκρεμπ, με τον Κύπριο πρωταθλητή να κερδίζει τον αγώνα με 2-0.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 3 January 2011 - 14:29:14 UTC