Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - EUROCYPRIA - ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
  • [03] ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ ΕΥΡΩ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [04] ΚΥΠΕ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ FREDERICK

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

    Η επίσκεψη του Προέδρου της ΚΣΣΕ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κύπρο έγινε σε καλό κλίμα, όμως οι επαφές του στα κατεχόμενα παραβίασαν τη νομιμότητα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν.

    Οι δηλώσεις έγιναν κατά την αποχώρηση του κ. Καρογιάν από την Πρεσβεία της Βενεζουέλας, μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Αργεντινής.

    Κάνοντας μια αποτίμηση της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου της ΚΣΣΕ, ο κ. Καρογιάν είπε ότι σε επίπεδο συζητήσεων, ανταλλαγής απόψεων και θέσεων, η επίσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

    Συμπλήρωσε ότι οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου μετά το πέρας των συναντήσεων ήταν μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) και στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων που έχει εκδώσει η ΚΣΣΕ όλη αυτή την περίοδο.

    «Ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα που αφορούν το ΣτΕ. Η Κυπριακή Αντιπροσωπεία ήταν και παραμένει δραστήρια σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και αυτό το χαιρέτισε ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου», ανέφερε ο κ. Καρογιάν.

    Πρόσθεσε ότι κατά τη συζήτηση τους για το Κυπριακό υποβλήθηκαν οι θέσεις και η ανάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Εξηγήσαμε γιατί οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν, όπως επίσης αγγίξαμε και θέματα που αφορούν επιμέρους πτυχές του Κυπριακού», είπε.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων υπήρξε κατανόηση από μέρους του κ. Τσαβούσογλου, τόσο για το θέμα των αγνοουμένων, όσο και για το θέμα των προσφύγων και για ζητήματα που αφορούν τις ανθρωπιστικές πτυχές του Κυπριακού.

    Σε ό,τι αφορά την επίσκεψή του Προέδρου της ΚΣΣΕ στα κατεχόμενα και τις επαφές του με λεγόμενους αξιωματούχους του ψευδοκράτους, ο κ. Καρογιάν είπε ότι εμμένει στη χθεσινή του δήλωση και είπε ότι ο κ. Τσαβούσογλου παραπλάνησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι προϋπήρξαν συζητήσεις με την κυπριακή Αντιπροσωπεία στην ΚΣΣΕ, όπου ξεκαθαρίστηκαν οι λεπτομέρειες του ταξιδιού, όπως τα ζητήματα άφιξης και αναχώρησης, καθώς και της διαμονής στα κατεχόμενα.

    Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή, πριν μήνες, ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συναντήσεις με ούτω καλούμενους αξιωματούχους του ψευδοκράτους που παραβιάζουν την νομιμότητα, είπε ο κ. Καρογιάν και συμπλήρωσε ότι έλαβε δεσμεύσεις επ αυτού.

    «Περιττό να σας πω ότι ακόμη και χθες το πρωί είχαμε διαβεβαιώσεις από την Αντιπροσωπεία του και τον ίδιο ότι δεν θα προέβαινε σε οποιεσδήποτε ενέργειες, οι οποίες θα παραβίαζαν την νομιμότητα», ανέφερε ο κ. Καρογιάν.

    «Δεν ξέρω τι μεσολάβησε, εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι παραβίασε τη νομιμότητα. Εξ ου και η άμεση αντίδραση και της δικής μας Αντιπροσωπείας και εμού προσωπικά», κατέληξε ο κ. Καρογιάν.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - EUROCYPRIA - ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

    Μέσα από τη συνεργασία με άλλες αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς οργανισμούς, προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα που παρουσιάζεται με την άφιξη τουριστών, λόγω της αναστολής των εργασιών της Eurocypria, το Υπουργείο Εμπορίου και ο ΚΟΤ.

    Οπως δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, ``εμείς σαν Υπουργείο και ο ΚΟΤ, αλλά και όλοι οι φορείς του τουρισμού, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να ανατρέψουμε την καθοδική πορεία του τουρισμού και φέτος τα καταφέρνουμε``.

    ``Είναι με λύπη που βλέπουμε ότι αντιμετωπίζουμε τώρα προβλήματα από δικές μας αεροπορικές εταιρείες``, είπε ο κ.Πασχαλίδης και πρόσθεσε πως ``εμείς και ο ΚΟΤ, κάνουμε διάφορες επαφές και με αεροπορικές εταιρείες και με τουριστικούς πράκτορες, ούτως ώστε όσο είναι δυνατό να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά, η οποία όμως πρέπει να σας πω, δεν πρέπει να παρουσιάζεται έτσι καταστροφική γιατί οι αριθμοί που έχω ακούσει από διάφορα Μέσα, διαφέρουν πάρα-πάρα πολύ``.

    [03] ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ ΕΥΡΩ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Η Ομάδα Επαφής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την τουρκοκυπριακή κοινότητα επισκέπτεται την Κύπρο από σήμερα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ομάδα θα συναντήσει εκπροσώπους των Εμπορικών Επιμελητηρίων και Συντεχνιών και από τις δύο κοινότητες, θα επισκεφθεί το οδόφραγμα του Λιμνίτη και θα συλλέξει στοιχεία για την περιβαλλοντική κατάσταση στην περιοχή των μεταλλείων της Λεύκας και Σκουριώτισσας και στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής.

    Θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του δικοινοτικού εργοστασίου διαχείρισης λυμάτων στη Μιά Μηλιά και ως συνήθως θα έχει συνάντηση με τα Ηνωμένα Εθνη και Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως επίσης και με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

    [04] ΚΥΠΕ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ FREDERICK

    Την πρώτη συμφωνία συνεργασίας του με ακαδημαϊκό ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Frederick, υπέγραψε το Κυπριακό Πρακτορείο Eιδήσεων.

    Το Μνημόνιο Συνεννόησης και Συνεργασίας υπέγραψαν, εκ μέρους του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κωστάκης Κωνσταντίνου και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Φρειδερίκου και ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Σωτήρης Θεοχαρίδης.

    Οπως αναφέρεται στο μνημόνιο, στόχος είναι η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ ΚΥΠΕ και Πανεπιστημίου Frederick προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας.

    Συγκεκριμένα το Μνημόνιο προνοεί την από κοινού ή με τρίτους διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα του τομέα της δημοσιογραφίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

    Προβλέπεται επίσης η ανταλλαγή στελεχών, αξιωματούχων, διευθυντών, υπαλλήλων για τη διεξαγωγή διαλέξεων σε θέματα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 3 November 2010 - 14:29:19 UTC