Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΤ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ

  • [01] ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΤ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης χαρακτήρισε θετικό στοιχείο το ότι τώρα υπάρχει συναίνεση από όλους τους εμπλεκόμενους για να συμφωνηθεί και να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και εξέφρασε την ελπίδα το πρόγραμμα αυτό να κατατεθεί στη Βουλή το Φθινόπωρο.

    Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Ορφανίδης, χαρακτήρισε υγιή εξέλιξη το γεγονός ότι τώρα έγινε αντιληπτή η ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση και σημείωσε ότι κάποιοι αναλυτές αλλά και η ίδια η ΚΤ είχαν προειδοποιήσει για την επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών και την ανάγκη διόρθωσης ήδη από πέρσι, αλλά δεν υπήρχε καθολική συναίνεση επί τούτου.

    «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τώρα υπάρχει συναίνεση από όλους τους εμπλεκόμενους για το ότι απαιτείται να συζητήσουμε, να συμφωνήσουμε και να εφαρμόσουμε ως χώρα, ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, Αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο», είπε.

    Πρόσθεσε ότι με βάση την ανάλυση της ΚΤ, τα νομοσχέδια που απέρριψε η Βουλή και αφορούσαν αύξηση των φορολογιών, δεν ήταν επαρκή για την απαιτούμενη δημοσιονομική εξυγίανση.

    [02] ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

    Το Τμήμα Δασών θα πάρει επιπρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών, όπως την αύξηση των περιπολιών και την αύξηση της δύναμης του καθ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου σε όλες τις δασικές περιοχές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης.

    Πληροφοριακά, ο κ. Τσιντίδης ανέφερε ότι κατά το 2000 2009 σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για όλες τις πυρκαγιές υπαίθρου και δασικές, το σύνολο των εμπρησμών είναι σχετικά ψηλό, είναι 16% κάθε χρόνο.

    Πρόσθεσε ότι το Τμήμα Δασών θα συνεργαστεί με ιδιώτες και τις Τοπικές Αρχές για την έγκαιρη αναγγελία πυρκαγιών.

    Το Τμήμα Δασών, σημείωσε, έχει πέντε δασικούς σταθμούς, οι οποίοι στελεχώνονται με προσωπικό επί 24ώρου βάσεως και πυροσβεστικά οχήματα.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ

    Με εννέα αθλητές και αθλήτριες, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση, σε σύνολο τεσσάρων αθλημάτων, συμμετέχει η Κύπρος στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

    Οι αγώνες, που θα διεξαχθούν από τις 14 μέχρι τις 26 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη, απευθύνονται σε ταλαντούχους αθλητές ηλικίας 14-18 ετών.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Ουράνιος Ιωαννίδης, δήλωσε ότι ο στόχος των αγώνων, όπως αυτός καθορίστηκε μέσα από την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την καθιέρωσή τους, είναι «να δοθούν κίνητρα στα νέα παιδιά για να μπουν στον αθλητισμό χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες του γιγαντισμού στον τομέα της διάκρισης και μόνο».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 9 August 2010 - 19:29:11 UTC