Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - Τ/Κ ΗΓΕΤΗΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ - ΝΕΠΟΜΑΚ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [03] ΑΛΒΑΝΟΣ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [04] LA BOHEME - ΠΑΦΟΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - Τ/Κ ΗΓΕΤΗΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Πραγματοποιείται την Τετάρτη το πρωί, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται ότι θα συζητηθεί εκ νέου το περιουσιακό.

    Το ίδιο θέμα συζήτησαν στις 30 Ιουλίου οι σύμβουλοι των δύο ηγετών, Γιώργος Ιακώβου και Κουντρέτ Οζερσάι.

    Σε δηλώσεις του μετά την προηγούμενη συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου, στις 28 Ιουλίου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ είπε ότι πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλή ατμόσφαιρα. «Ηταν πολύ θετική η ατμόσφαιρα. Συνέχισαν τις συζητήσεις γύρω από το περιουσιακό», είπε ο κ. Ντάουνερ προσθέτοντας ότι οι ηγέτες θα συναντηθούν ξανά στις 4 και στις 10 Αυγούστου.

    Ερωτηθείς σχετικά με την ουσία των συνομιλιών, και κατά πόσον υπάρχει ουσιαστική πρόοδος, ο κ. Ντάουνερ επανέλαβε ότι η συνάντηση ήταν μια πολύ καλή συνάντηση και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα θέμα, για το οποίο η ποιότητα των συναντήσεων ποικίλει από καιρού εις καιρόν, όπως αναμένεται σε κάθε μια διαπραγμάτευση που πραγματοποιείται οπουδήποτε στον κόσμο».

    [02] ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ - ΝΕΠΟΜΑΚ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Η 23η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ και το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) θα πραγματοποιηθούν από τις 24 μέχρι τις 27 Αυγούστου 2010 στη Λευκωσία. Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι την έναρξη των εργασιών των συνεδρίων θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας την Τρίτη 24 Αυγούστου στις 7 μ.μ. και τους συνέδρους θα καλωσορίσει με χαιρετισμό του ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Κατά την εναρκτήρια τελετή θα προσφωνήσουν και θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) Χάρης Σοφοκλείδης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Πρόεδρος της Νεολαίας ΠΟΜΑΚ Χρίστος Καραολής, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Ανδρέας Βύρας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Στέφανος Ταμβάκης και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Αντριου Αθενς.

    Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και των δύο συνεδρίων, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, το Σάββατο 28 Αυγούστου.

    [03] ΑΛΒΑΝΟΣ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ilir Meta πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Meta θα γίνει δεκτός την Τετάρτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Την Πέμπτη θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διμερείς συνομιλίες. Αντικείμενο των επαφών θα αποτελέσουν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αλβανίας, το Κυπριακό, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης Αλβανίας και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών, οι κ.κ. Κυπριανού και Meta θα υπογράψουν Συμφωνία για την Προώθηση και την Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

    [04] LA BOHEME - ΠΑΦΟΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

    Με δυο αρνητικά στοιχεία παλεύουν φέτος να φέρουν εις πέρας μια ακόμα υψηλής παραγωγής παράσταση όπερας οι άνθρωποι του Pafos Aphrodite Festival: τον καύσωνα και την οικονομική κρίση.

    Οπως δήλωσε όμως στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια Οργάνωσης του Φεστιβάλ, Στέλλα Σιέπη, η εμπειρία των 12 προηγούμενων ετών και η αγάπη με την οποία το κοινό αγκαλιάζει το θεσμό υπερπήδησαν τα δυο αυτά εμπόδια και η όπερα «Λα Μποέμ» του Τζιάκομο Πουτσίνι ανεβαίνει στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

    Μπορεί σήμερα η Πάφος να «φλέγεται» από τις ψηλές θερμοκρασίες και να «στάζει» από την υγρασία, ωστόσο το Μεσαιωνικό Κάστρο θα μετατραπεί από την ομάδα των 200 περίπου τεχνικών, μουσικών, σολίστ και άλλων συντελεστών σε σκηνικό παραμονής Χριστουγέννων.

    Η κ. Σιέπη είπε ότι η πρώτη αποστολή των τεχνικών από την Οπερα του Εθνικού Θεάτρου Σλοβακίας που ανέλαβε τη φετινή παραγωγή φθάνει στην Κύπρο στις 23 Αυγούστου, ενώ έχει ήδη αρχίσει από ντόπιους τεχνικούς το στήσιμο των πλαστικών κερκίδων και της σκηνής και τις επόμενες μέρες θα αρχίσει «να ανεβαίνει το σκηνικό στο λιμανάκι».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 4 August 2010 - 9:29:17 UTC