Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΓΑΘΑ ΤΙΜΕΣ
  • [04] ΑΗΚ ΥΦΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Κατά τη συνάντηση της Τετάρτης στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό έγιναν τοποθετήσεις από τις δυο πλευρές πάνω στο περιουσιακό και θα συνεχιστεί η συζήτηση, δήλωσε μετά τη συνάντηση, επιστρέφοντας στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας

    «Εγινε τοποθέτηση από πλευράς μας και από πλευράς τουρκοκυπριακής πάνω στο περιουσιακό και θα συνεχιστεί η συζήτηση», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    [02] ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου μπήκαν σε μια πιο ουσιώδη συζήτηση για το περιουσιακό, δήλωσε μετά τη συνάντησή τους ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Σε σύντομη δήλωσή του, ο κ. Ντάουνερ είπε πως Πρόεδρος Χριστόφιας και κ. Ερογλου είχαν μια ειλικρινή και φιλική συζήτηση για περίπου 2.30 ώρες. Μπήκαν σε μια πιο ουσιώδη συζήτηση του περιουσιακού», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό ικανοποιεί τα Ηνωμένα Εθνη.

    Σε ερώτηση αν οι συνομιλίες χάνουν τη δυναμική τους, ο κ. Ντάουνερ απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι η σημερινή συνάντηση αποδεικνύει εκείνο το οποίο υποστήριξε χθες μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι τα Ηνωμένα Εθνη επιθυμούν να δουν δυναμική στις συνομιλίες και οι ηγέτες είχαν μια ουσιαστική συζήτηση για το περιουσιακό «και αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να δούμε τη διαδικασία να προχωρεί και είμαστε ευτυχείς με αυτό».

    Η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα πραγματοποιεί στις 9 Ιουλίου και όπως είπε ο κ. Ντάουνερ, οι σύμβουλοι των ηγετών θα συναντηθούν σύντομα για να συνεχίσουν τη σημερινή ουσιαστική συζήτηση. Η ημερομηνία συνάντησής τους θα καθοριστεί τις επόμενες δύο μέρες, κατέληξε ο κ. Ντάουνερ.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΓΑΘΑ ΤΙΜΕΣ

    Εχει μειωθεί η τιμή των βασικών αγαθών κατά 3,81%, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας, κατά την οποία συζητήθηκε το φαινόμενο της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι παρουσίασαν στην Επιτροπή στοιχεία τόσο για την αγοραστική δύναμη των Κυπρίων που αφορούν το 2009 και το 2010, όσο και για τις αυξομειώσεις στις τιμές των τροφίμων.

    «Σύμφωνα με την επίσημη πηγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η αγοραστική δύναμη των Κυπρίων καταναλωτών έχει βελτιωθεί από πέρσι σε σύγκριση με το φετινό χρόνο και υπάρχουν επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η τιμή των βασικών αγαθών έχει μειωθεί κατά 3,81%. Βεβαίως η προσπάθεια τόσο της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου μας, όσο και άλλων εμπλεκομένων φορέων, είναι να συνεχιστεί, ούτως ώστε να παταχθεί η οποιαδήποτε αισχροκέρδεια εκεί και όπου υπάρχει. Πρέπει να προσέξουμε και οι ίδιοι οι καταναλωτές, να ενημερώνουμε τις αρμόδιες Αρχές και να μην γενικολογούμε και να μην υπερβάλουμε, διότι στο τέλος δεν είμαστε αξιόλογοι», πρόσθεσε.

    [04] ΑΗΚ ΥΦΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

    Πριν από το τέλος Ιουλίου 2010 θα έχει καταλήξει η ΑΗΚ στην επιλογή του Στρατηγικού Συνεργάτη για το Τερματικό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ), όπως αναφέρει η Αρχή Ηλεκτρισμού σε ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι οι διαπραγματεύσεις με τους επικρατέστερους υποψηφίους άρχισαν τη Δευτέρα στο Λονδίνο.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι απευθείας διαπραγματεύσεις με τους επικρατέστερους υποψήφιους Στρατηγικούς Συνεργάτες για το Τερματικό ΥΦΑ στο Βασιλικό ξεκίνησαν τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010, στα γραφεία των Συμβούλων της ΑΗΚ στο Λονδίνο. Οι υποψήφιοι επιλέγηκαν στις 25 Μαΐου 2010, μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης των Προτάσεων τους που είχαν υποβληθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2010.

    Το διαπραγματευτικό πλαίσιο, προστίθεται, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ σε δύο συνεδριάσεις του, στις 8 και 15 Ιουνίου 2010.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 June 2010 - 11:29:11 UTC