Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΕΞ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΛΕΜΕΣΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΕΞ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Στις πρώτες του δηλώσεις για το Κυπριακό, ο νέος Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, David Lidingdon, είπε ότι μια συμφωνία για την επανένωση της Κύπρου θα είναι ό,τι καλύτερο πράγμα και για τις δυο κοινότητες της Κύπρου.

    Ο κ. Λίντιγκτον μιλούσε στα πλαίσια της πρώτης συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων για την πολιτική της νέας, συντηρητικής, κυβέρνησης για την Ευρώπη την οποία άνοιξε ο Υπουργός Εξωτερικών την περασμένη βδομάδα. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο μέχρι τις εκλογές υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Chris Bryant, o οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι στο Κυπριακό ο διάδοχος του θα σπρώξει τα πράγματα όσο του είναι δυνατό. «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε», είπε ο κ. Μπράιαντ προσθέτοντας: «Η Βρετανία διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη στην Κύπρο».

    Απαντώντας ο Υφυπουργός, αφού παρατήρησε ότι ο κ. Μπράιαντ είναι ενήμερος της πολυπλοκότητας του προβλήματος, είπε: « Η Κυβέρνηση, όμως, είναι αποφασισμένη να δραστηριοποιηθεί, υποστηρίζοντας τα εμπλεκόμενα μέρη στην αναζήτηση μιας συμφωνίας που θα οδηγήσει στην επανένωση της νήσου. Αυτό θα ήταν το καλύτερο πράγμα και για τις δυο κοινότητες».

    Σε ερώτηση της βουλευτού Gisela Stuart για τη στάση της βρετανικής Κυβέρνησης σε περίπτωση που ο ΟΗΕ πάρει τη θέση ότι το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, ο κ. Λίντιγκτον είπε: «Δεν βρισκόμαστε, ακόμη, σ εκείνη τη θέση. Εχουν επαναρχίσει συνομιλίες μεταξύ της Κυβέρνησης στη Λευκωσία και αντιπροσωπείας των Τουρκοκυπρίων και τρέφω τη μεγάλη ελπίδα ότι αυτές θα έχουν πιο θετικό αποτέλεσμα από εκείνο των δυο τελευταίων χρόνων».

    [02] ΛΕΜΕΣΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ

    Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών παρέμειναν όλο το βράδυ στην περιοχή της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή το μεσημέρι στον Αγιο Αθανάσιο Λεμεσού και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις οκτώ το βράδυ, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Μάριος Κυπριανού.

    Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η κατάσβεση των μικροεστιών που υπάρχουν στην περιοχή, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν ανησυχούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. ``Γι αυτό παραμένουν οι δυνάμεις εκεί, για τελική κατάσβεση``. Στην περιοχή, είπε, βρίσκονται τέσσερα μεγάλα και δύο μικρά πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τρία του ταμείου θήρας και γεωργικοί ελκυστήρες που βοηθούν στην κατάσβεση.

    Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, στη σκηνή της πυρκαγιάς εντοπίστηκαν δύο πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με μαρτυρία ασχολούνταν με την κοπή σιδέρων με σμυρίλιο και οι σπινθήρες φέρεται να προκάλεσαν το άναμμα της πυρκαγιάς. Τα δύο πρόσωπα, 38χρονων και 24χρόνων, συνελήφθησαν καθώς και ο ιδιοκτήτης του χωραφιού που γινόταν οι εργασίες, 71 ετών. Ανακρινόμενοι φαίνεται να ομολόγησαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από σπινθήρες κατά τη διάρκεια της χρήσης του σμυρίλιου και προσπάθησαν να την κατασβήσουν χωρίς αποτέλεσμα. Τα όσα δήλωσαν, επιβεβαιώθηκαν από την κατάθεση και του 71χρονου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 7 June 2010 - 9:29:13 UTC