Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΠΑ
  • [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΑΠΑ
  • [03] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΠΑ

    Η παρουσία του Πάπα Βενέδικτου XVI στην Κύπρο αποτελεί αναντίλεκτα ένα ιστορικό γεγονός, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, υποδεχόμενος τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας στο Αεροδρόμιο Πάφου.

    ``Η Κύπρος έχει ανάγκη τον ειρηνικό λόγο Σας, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει στα κατεχόμενα εδάφη της``, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, απευθυνόμενος στον Πάπα Βενέδικτο.

    ``Επιτρέψτε μου να πω``, πρόσθεσε, ``ότι η Κύπρος έχει ανάγκη την προσευχή Σας και τη συνδρομή Σας για να επανακτήσει σύντομα την ενότητα και την ελευθερία της και για αυτό είμαστε ευγνώμονες για τις ημέρες που θα βρίσκεστε ανάμεσά μας``.

    Καλωσορίζοντας τον Πάπα εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου και του ιδίου προσωπικώς στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή το ``να υποδεχθούμε την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του νησιού μας``.

    [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΑΠΑ

    Την ενεργό συμπαράσταση του Πάπα Βενέδικτου XVI στον αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός λαός με την καθοδήγηση της ηγεσίας του ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄.

    ``Προσβλέπουμε στη βοήθειά σας``, είπε ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στον Πάπα, λίγο μετά την άφιξή του στην Πάφο, ``για περιφρούρηση και σεβασμό των ιερών μας μνημείων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για κατίσχυση των διαχρονικών αξιών του χριστιανικού μας πνεύματος, αξίες οι οποίες σήμερον καταπατούνται βάναυσα από την Τουρκία, η οποία επιθυμεί να έχει ευρωπαϊκή πορεία``.

    Παρουσιάζοντας στον Πάπα τα ιστορικά γεγονότα της έλευσης στην Κύπρο των αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου και τα πρώτα κηρύγματα του Χριστιανισμού στο νησί, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι ``σε αυτήν εδώ την πόλη λαμβάνει χώρα το πρώτο θαύμα του Αποστόλου, που καταγράφεται στας δέλτους της Καινής Διαθήκης``.

    ``Εδώ``, όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ``επίστευσε ο πρώτος Ευρωπαίος επίσημος και βαπτίσθηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας`` και ``εδώ έπεσε το πρώτο επίσημο οχυρό της ειδωλολατρίας και στη θέση της στήθηκε περίλαμπρη η δόξα του Σταυρού, η οποία έμελλε σταδιακώς να καλύψει ολόκληρη την Ευρώπη και να διαμορφώσει το ιστορικό της γίγνεσθαι``.

    [03] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    H λύση του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια του λαού της Κύπρου δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο νησί Αλεξάντερ Ντάουνερ, πρόσθεσε πως εάν ο λαός δεν θέλει λύση τότε αυτή δεν θα επιτευχθεί και σημείωσε ότι και οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να αναρωτηθούν κατά πόσον θέλουν τελικά λύση του Κυπριακού.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει από το νησί ο κ. Ντάουνερ είπε ότι οι σύμβουλοι των δύο ηγετών του ζήτησαν να διαβάσει στους δημοσιογράφους «μια δήλωση την οποία έχουν συμφωνήσει» η οποία έχει ως εξής: «Οι συνομιλίες συνεχίζονται στη βάση που έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Εθνη. Ολα τα κεφάλαια συζητούνται με στόχο να αυξηθούν τα σημεία σύγκλισης στη βάση του τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί εάν δεν έχουν συμφωνηθεί όλα».

    Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο νησί προκειμένου να συμπληρωθεί η έκθεση που ο Γενικός Γραμματέας έχει συντάξει στο πλαίσιο των καλών του υπηρεσιών, και πρόσθεσε πως «θα υπάρξει φυσικά συζήτηση με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 4 June 2010 - 15:29:17 UTC