Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-05-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ - ΓΑΖΑ - ΝΕΚΡΟΙ
  • [02] ΟΡΓΑΝΩΣΗ ``FREE GAZA MOVEMENT`` - ΓΑΖΑ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΡΩΣΙΑ - ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΖΩΝΕΣ
  • [04] ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ 16ος - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ - ΓΑΖΑ - ΝΕΚΡΟΙ

    Στους είκοσι ανεβάζει τους νεκρούς της ισραηλινής επίθεσης στη διεθνή νηοπομπή στ ανοικτά της Γάζας ο Επικεφαλής της Γενικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Κύπρο Καλίντ Νατζάρ, αναφέροντας ότι μεταξύ των σοβαρά τραυματιών είναι και ο επικεφαλής του Βόρειου Παραρτήματος του Ισλαμικού Κινήματος στο Ισραήλ, Σεϊχης Ραέντ Σαλά.

    Ο κ. Νατζάρ είπε ότι οι Παλαιστίνιοι καταδικάζουν την επίθεση των Ισραηλινών εναντίον της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σημειώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποσταθεροποιούν ολόκληρη την περιοχή.

    ``Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες``, δήλωσε ο κ. Νατζάρ στο ΚΥΠΕ, προσθέτοντας ότι ``αποσταθεροποιούν ολόκληρη την περιοχή και πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση στη Γάζα, η κατοχή της Γάζας, πρέπει να τερματιστεί επειδή προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στον κόσμο που πραγματικά χρειάζεται φάρμακα και τρόφιμα``.

    Ο κ. Νατζάρ σημείωσε ότι ``μας εξέπληξε όλους η ενέργεια του Ισραήλ εναντίον των ειρηνικών ακτιβιστών που βρίσκονται σε αλληλεγγύη`` με τους ανθρώπους στη Γάζα, προσθέτοντας ότι ``έχουμε καλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάσει για το θέμα αυτό, επειδή πιστεύουμε ότι οι επιπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή θα είναι πολύ δραματικές``.

    ``Η συνεχιζόμενη κατάληξη της Γάζας βλάπτει περισσότερο το Ισραήλ παρά τους Παλαιστίνιους``, επεσήμανε.

    Ερωτηθείς εάν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία με το πλοίο, ο κ. Νατζάρ είπε ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε.

    ``Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ο επικεφαλής του Βόρειου Παραρτήματος του Ισλαμικού Κινήματος στο Ισραήλ, Σεϊχης Ραέντ Σαλά, τραυματίστηκε σοβαρά`` κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

    Ο Γενικός Αντιπρόσωπος ανέφερε ότι υπήρξαν ``20 θάνατοι και πολλοί τραυματισμοί``, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει τις εθνικότητες των θυμάτων, αφού δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

    Πρόσθεσε ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συνεδριάσει εκτάκτως στο Κάιρο για να συζητήσει την κατάσταση.

    [02] ΟΡΓΑΝΩΣΗ ``FREE GAZA MOVEMENT`` - ΓΑΖΑ

    Η οργάνωση ``Free Gaza Movement`` δεν έχει καμία επικοινωνία με τους επιβαίνοντες στα σκάφη της διεθνούς νηοπομπής που δέχθηκε επίθεση από Ισραηλινούς καθώς μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η συνιδρυτής της οργάνωσης ``Free Gaza Movement`` Γκρέτα Μπερλίν, ``λαμβάνουμε τα νέα από τους Ισραηλινούς συνδέσμους μας στο Ισραήλ``.

    ``Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τα σκάφη, δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τους επιβαίνοντες``, είπε.

    Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον δέκα άτομα έχουν σκοτωθεί και πάνω από 20 έχουν τραυματιστεί.

    Οπως είπε, οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο Ισραήλ, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιο. Ομως, σύμφωνα με τους συνδέσμους της οργάνωσης, το νοσοκομείο αυτό βρίσκεται στη Χάιφα.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΡΩΣΙΑ - ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΖΩΝΕΣ

    Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέδωσε Οδηγία, που τέθηκε σε ισχύ στις 29 Μαρτίου 2010, στην οποία αναφέρεται ότι η Κύπρος έχει αφαιρεθεί από τον κατάλογο χωρών, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «υπεράκτιες ζώνες», με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι βάσει Κανονισμού της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που εισήχθηκε το 2003, το άνοιγμα λογαριασμών τραπεζικής ανταπόκρισης από ρωσικές τράπεζες με τράπεζες που λειτουργούν σε «υπεράκτιες ζώνες», υπόκειται σε διάφορους όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς.

    «Η αφαίρεση της Κύπρου από τον πιο πάνω κατάλογο αποτελεί θετική εξέλιξη και ενισχύει τη φήμη και υπόληψη της Κύπρου ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου», προστίθεται.

    Επιπρόσθετα, «αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των στενών δεσμών συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Κεντρικών Τραπεζών κατά τα τελευταία χρόνια στον τομέα της τραπεζικής εποπτείας», καταλήγει.

    [04] ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ 16ος - ΚΥΠΡΟΣ

    Στο ταξίδι του στην Κύπρο αυτήν την εβδομάδα αναφέρθηκε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος στο κυριακάτικο κήρυγμά του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

    Συγκεκριμένα ο Ποντίφικας είπε ότι αυτήν την εβδομάδα «πραγματοποιώ ένα Αποστολικό ταξίδι στην Κύπρο, για να συναντήσω και να προσευχηθώ με τους εκεί Καθολικούς και Ορθόδοξους πιστούς και να παραδώσω το Κείμενο Εργασίας (Instrumentum Laboris) για την ερχόμενη Ειδική Συνέλευση της Συνόδου των Επισκόπων της Μέσης Ανατολής».

    Ο Πάπας Βενέδικτος κάλεσε το ποίμνιό του «να προσεύχεται για την ειρήνη και την ευημερία ολόκληρου του λαού της Κύπρου, καθώς επίσης και για τις προετοιμασίες της Ειδικής Συνέλευσης».

    Το Κείμενο Εργασίας θα παραδοθεί από τον Πάπα στους Επισκόπους της Μέσης Ανατολής κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί την Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010, στα Κλειστό Στάδιο «Ελευθερία Τάσσος Παπαδόπουλος».

    Η Σύνοδος της Μέσης Ανατολής θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο. Θα συμμετάσχουν οι Επίσκοποι Κύπρου, Παλαιστίνης, Ισραήλ, Ιορδανίας, Λιβάνου, Συρίας, Ιράκ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Κουβέιτ, Ομάν, Υεμένης, Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας, Αιγύπτου και Τουρκίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 31 May 2010 - 9:29:16 UTC