Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-05-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • [02] ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    Τα τουριστικά πακέτα της Κύπρου είναι αρκετά ελκυστικά, είπε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, εκφράζοντας, παράλληλα, αισιοδοξία ότι ο συνολικός αριθμός αφίξεων τουριστών στην Κύπρο θα είναι θετικός.

    Ερωτηθείς, μετά την ολοκλήρωση του επίσημου μέρους της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ, εάν υπάρχει αισιοδοξία ότι φέτος θα υπάρχει ανοδική τάση στον τουρισμό, ο κ. Πασχαλίδης είπε: «Νοουμένου ότι καταφέρουμε να συγκρατήσουμε τις αφίξεις τουριστών από την Αγγλία στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, τότε είμαστε αισιόδοξοι ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι θετικό, λόγω του ότι οι επόμενοι πέντε προορισμοί, καλοί προορισμοί, εκτός την Αγγλία, θα έχουν σίγουρα αύξηση». Σε ερώτηση εάν υπάρχουν κάποια νεότερα στοιχεία που να δίνουν περαιτέρω αισιοδοξία, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «τα νεότερα στοιχεία ουσιαστικά επιβεβαιώνουν αυτές τις αρχικές μας ενδείξεις».

    «Αλλά λέμε, ότι η προσπάθεια μας πρέπει να συνεχιστεί, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Πρέπει, επίσης, να είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίζουμε απρόβλεπτα πράγματα όπως την ηφαιστειακή σκόνη, αν μπορούν βεβαίως να τύχουν διαχείρισης, και πρέπει επίσης να προσέξουμε τον τρόπο που παρουσιάζουμε το τουριστικό προϊόν της Κύπρου σε διάφορες εκδηλώσεις. Τώρα θα υπάρχει η επίσκεψη του Πάπα, θα υπάρξουν ποδοσφαιρικοί αγώνες, θα υπάρξουν διάφορες άλλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Ετσι ετοιμάζουμε ανάλογη προβολή και προώθηση της τουριστικής Κύπρου ανάλογα με τις εξελίξεις και τα γεγονότα», πρόσθεσε.

    [02] ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Συνάντηση μεταξύ της Υπηρεσίας Ασύλου και δημοσιογράφων, εκπροσώπων των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τα θέματα που αφορούν τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας στην Κύπρο, με σύνθημα «Η Κύπρος γνωρίζει: Οι πρόσφυγες μας αφορούν, παρέα με τους άλλους, παρέα με τον εαυτό μας». Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

    Η εκστρατεία της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως στόχο να παράσχει συστηματική πληροφόρηση για το τι σημαίνει «αναγνωρισμένος πρόσφυγας» και «δικαιούχος διεθνούς προστασίας με όλες τις ιστορικές, θεσμικές, πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Εχει, επίσης, ως στόχο να αναδείξει τις αιτίες για τις οποίες οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας έχουν καταφύγει στην Κύπρο, να ευαισθητοποιήσει για να υπάρξει έμπρακτη αλληλεγγύη και κατανόηση για τις ανάγκες των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή, και στοχεύει επίσης στο να προβάλει τις πολιτικές του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕ για την προστασία των προσφύγων, την υποστήριξη και την κοινωνική τους ένταξη.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ασύλου Μάκης Πολυδώρου εξήγησε ότι η εξέταση αιτημάτων ασύλου είναι μια συμβατική υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Είχαμε φτάσει σε μια περίοδο που οι αιτήσεις το χρόνο ξεπερνούσαν τις εννέα χιλιάδες», είπε ο κ. Πολυδώρου σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή με τα μέτρα τα οποία λάβαμε, αλλά και παράλληλα, και λόγω της οικονομικής κρίσης, μειώθηκαν τα αιτήματα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουμε μια καθυστερημένη εργασία γύρω στις 1000 αιτήσεις στην Υπηρεσία Ασύλου, ενώ στην Αναθεωρητική Αρχή, στην οποία μπορεί να προσφύγει κάποιος όταν απορριφθεί η αίτηση του, εκκρεμούν γύρω στις 3.000-3500 προσφυγές». Με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ασύλου, στον χρονικό ορίζοντα από το 2002 μέχρι σήμερα, το ποσοστό αναγνώρισης πολιτικών προσφύγων ήταν μόλις 6%, και συγκεκριμένα από τις 39 χιλιάδες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, έχουν εγκριθεί περίπου 2,500 με 2,700, έχουν απορριφθεί 36 χιλιάδες και εκκρεμούν περίπου 1000. Οι πολιτικοί πρόσφυγες προέρχονται από την Παλαιστίνη, το Ιράκ, χώρες της Αφρικής, το Ιράν, τη Συρία και την Τουρκία.

    Η διαφοροποίηση είναι ότι τον τελευταίο καιρό το δείγμα των αιτητών ασύλου έχει διαφοροποιηθεί, και έχουν μειωθεί σημαντικά οι καταχρηστικές αιτήσεις, καθώς το τελευταίο διάστημα γύρω στο 30% των αιτήσεων είναι δικαιολογημένα, εξήγησε ο κ. Πολυδώρου. Πρόσθεσε ακόμη ότι ενώ στο παρελθόν υπήρχε μεγάλος αριθμός καταχρηστικών αιτημάτων πολιτικού ασύλου, αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των ατόμων που έχουν δεχθεί προστασία έχει αυξηθεί σημαντικά, σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στις 3000 άτομα που έχουν καθεστώς διεθνούς προστασίας, με μια αυξητική τάση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 26 May 2010 - 19:29:12 UTC