Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-05-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΡΟΓΛΟΥ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [03] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΗΠΑ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ
  • [04] ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΡΟΓΛΟΥ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Σε ζεστό και θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Ο κ. Ντάουνερ είπε ότι ανέγνωσε στους δύο ηγέτες μήνυμα του ΓΓ των ΗΕ.

    Οι ηγέτες, είπε, συζήτησαν το περιουσιακό και αναγνώρισαν τις συγκλίσεις που υπάρχουν στο θέμα αυτό.

    Οπως ανέφερε στις δηλώσεις του, συμφώνησαν να συνεχίζουν από εκεί που άφησαν το θέμα.

    Χριστόφιας και Ερογλου συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη.

    [02] ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Ερογλου θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει εγκαταλείψει τις διχοτομικές του θέσεις για συνομοσπονδία δύο κρατών, αλλά αποδέχεται τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, ένα κράτος με μια κυριαρχία, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και διερωτήθηκε παράλληλα πως μπορούν να συνεχίσουν οι απευθείας συνομιλίες χωρίς να υπάρχει κοινή θέση.

    Σημείωσε ακόμα ότι η Αγκυρα έχει ιδιαίτερη ευθύνη να εξασφαλίσει ότι ο Ντερβίς Ερογλου δεν θα ανατρέψει τη βάση των συνομιλιών και τη βάση της λύσης και πως θα είναι εποικοδομητικός, προσθέτοντας πως μέχρι σήμερα η Αγκυρα δεν μας έχει εντυπωσιάσει με τη στάση της στο Κυπριακό.

    [03] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΗΠΑ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ

    Με συναντήσεις στο Κογκρέσο συνεχίζονται την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, για δεύτερη μέρα, οι εργασίες του συνέδριου της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας για την Κύπρο και την Ελλάδα, το οποίο διοργανώνουν η Ενιαία Συντονιστική Προσπάθεια και η ΠΣΕΚΑ.

    Το βράδυ της Τρίτης οι αντιπρόσωποι παρευρέθηκαν σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή τους στην πρεσβευτική κατοικία, ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Ανδρέας Κακουρής, παρουσία μελών του Κογκρέσου και Aμερικανών αξιωματούχων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής της Νεβάδα, Ντίνα Τάιτους.

    Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, είπε πως παρά τις προσπάθειες της Ομογένειας για 36 χρόνια, τόσο οι κυβερνήσεις των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών απέτυχαν να επικρατήσει η δικαιοσύνη στην Κύπρο.

    [04] ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

    Ο τομέας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Κύπρο δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει πλήρως τις ευκαιρίες που παρέχει η απελευθέρωση της αγοράς, υπογραμμίζει η ετήσια έκθεση της Κομισιόν για τον τομέα αυτό.

    Η έκθεση για την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών, πέρα από τις γενικές διαπιστώσεις για το σύνολο της Κοινότητας, περιλαμβάνει και ειδικά κεφάλαια για τις εξελίξεις σε κάθε χώρα το 2009.

    Για την Κύπρο επισημαίνει ότι ο ιστορικός πάροχος που ανήκει 100% στο κράτος διατηρεί πολύ ισχυρή παρουσία στις αγορές σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικών συνδέσεων και κινητής τηλεφωνίας. Η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στη χώρα έφτασε το 22,2% τον Ιανουάριο του 2010 με την Κύπρο να κατέχει τον ψηλότερο αριθμό νέων ευρωζωνικών συνδέσεων ανά κάτοικο (4 γραμμές ανά 100 κατοίκους). Η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας έφτασε το 135,7% τον Οκτώβριο του 2009, ενώ οι ευρωζωνικές συνδέσεις μέσω κινητού έχουν μόνο 1,1%, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 26 May 2010 - 9:29:19 UTC