Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • [02] ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΕ
  • [03] ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

  • [01] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΛΛΑΔΑ

    Με εκπεφρασμένη την ομοθυμία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και με την επιθυμία τους να στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που αντιμετωπίζει, εγκρίθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

    Ο εγκριθείς συμπληρωματικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει πρόνοια για τη δημιουργία νέου κεφαλαίου στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2010 με τον τίτλο ``Αλλα Δάνεια`` και η έγκριση πληρωμής από το λογαριασμό του Πάγιου Ταμείου της Δημοκρατίας ποσού 60,60 εκατομμυρίων ευρώ για τη χορήγηση διμερούς δανείου προς την Ελληνική Δημοκρατία μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του μηχανισμού χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας εκ μέρους των μελών της ευρωζώνης.

    Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη συνεδρία της Ολομέλειας και κηρύχθηκε ως επείγον για να το μελετήσει αυθημερόν η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών παρόντων τόσο του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη όσο και του Γενικού Διευθυντή και άλλων στελεχών του ίδιου Υπουργείου.

    Τόσο από τον Υπουργό Οικονομικών όσο και από βουλευτές στην συνεδρία της Ολομέλειας, αναφέρθηκε ότι ενδέχεται η συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας να αυξηθεί, εφόσον τελικά το συνολικό ποσό οικονομικής στήριξης από τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα διαφοροποιηθεί.

    Η Βουλή ενημερώθηκε, επίσης, από τον Υπουργό Οικονομικών ότι Ευρωστατιστική Υπηρεσία δεν θα συνυπολογίσει τη δαπάνη αυτή στο δημοσιονομικό έλλειμμα του κάθε κράτους - μέλους της Ευρωζώνης, ενώ το δημόσιο χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να επηρεαστεί κατά μία μονάδα σε διάστημα τριών ετών.

    [02] ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΕ

    Η πλήρης αξιοποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας αποτελεί μίαν από τις κύριες επιδιώξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ανέφερε ο Προεδρεύων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ανδρέας Αγγελίδης, τονίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση η Βουλή θα συνδράμει παντοιοτρόπως.

    Σε αναφορά του πριν την έναρξη του νομοθετικού έργου της Ολομέλεια της Βουλής και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης έξι χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι την 1η Μαίου συμπληρώνονται έξι έτη από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων εννέα κρατών στην ΕΕ και ότι ``τα ωφελήματα από την ένταξή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια είναι ορατά σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας``.

    ``Εξάλλου``, είπε, ``η ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, θα αποτελέσει ίσως τη σημαντικότερη πρόκληση των τελευταίων χρόνων για τη χώρα μας``.

    [03] ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    Η έγκριση του νομοσχεδίου για το νέο ναυτιλιακό φορολογικό σύστημα από την Ολομέλεια της Βουλής σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την κυπριακή ναυτιλία, αναφέρει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, «κατόπιν της πρόσφατης επίσημης έγκρισης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του νέου, πλήρως αναθεωρημένου και αναβαθμισμένου κυπριακού ναυτιλιακού φορολογικού συστήματος, η μεγάλη επιτυχία της κυπριακής ναυτιλίας έχει ολοκληρωθεί, με την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου για το νέο ναυτιλιακό φορολογικό σύστημα από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων».

    Η έγκριση αυτή, προστίθεται στην ανακοίνωση, «σηματοδοτεί μια Νέα Εποχή για την κυπριακή ναυτιλία, η οποία θα καλύπτει πλήρως και με τη πιο σύγχρονη μορφή τους τις βασικές ναυτιλιακές δραστηριότητες που προσφέρονται σήμερα στην παγκόσμια ναυτιλία, δηλαδή την πλοιοκτησία, την πλοιοδιαχείριση και τη ναύλωση πλοίων, καθιστώντας έτσι την Κύπρο, ως ένα υπερσύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο παγκοσμίως».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 29 April 2010 - 17:29:13 UTC