Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [02] ΥΠΕΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ
  • [04] ΥΠΟΙΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΑΦΕΣ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Επανάρχισε το απόγευμα η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που είχε διακοπεί το μεσημέρι.

    Η πρωινή συνεδρία είχε αρχίσει στις 10:10, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, για μιαν εφ όλης της ύλης συζήτηση των θεμάτων που αφορούν το Κυπριακό.

    Η συνεδρία θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο.

    «Αναμένω να βγει ό,τι καλύτερο μπορεί να βγει», ήταν το σύντομο σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια κατά την αναχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη μεσημβρινή διακοπή της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

    Ερωτηθείς τι αναμένει να βγει από την τριήμερη αυτή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος είπε: «Αναμένω να βγει ό,τι καλύτερο μπορεί να βγει».

    [02] ΥΠΕΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

    Ακόμη πιο οργανωμένη και εξοπλισμένη τόσο με πτητικά μέσα όσο και με επίγεια μέσα, όπως και δυνάμεις είναι φέτος η Κύπρος για να αντιμετωπίσει τυχόν πυρκαγιές που θα ξεσπάσουν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη.

    Σε δηλώσεις, ύστερα από ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ύπαιθρο, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Δημήτρης Ηλιάδης και εκπρόσωποι, μεταξύ άλλων, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της Πολιτικής Αμυνας, του Τμήματος Δασών, του ΓΕΕΦ, των επαρχιακών διοικήσεων και της Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει καλύτερος συντονισμός.

    Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι στη σύσκεψη επαναβεβαιώθηκε ότι όταν υπάρχει μια πυρκαγιά που πρόκειται να λάβει μεγάλες διαστάσεις θα ενημερώνεται άμεσα ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα συντονίζει την όλη επιχείρηση και τη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού, το οποίο βρίσκεται στο Αρχηγείο Αστυνομίας και στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις.

    ``Φέτος είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι και οργανωμένοι και χρειάζεται να ενεργούμε έγκαιρα, συντονισμένα και οργανωμένα``, ώστε να αντιμετωπίζουμε τις πυρκαγιές στη γέννηση τους, είπε ο κ. Συλικιώτης και πρόσθεσε ότι μεγάλης σημασίας έχει και το στήσιμο του Κέντρου επιχειρήσεων στην περιοχή της πυρκαγιάς, στο οποίο συμμετέχουν επίσης όλες οι δυνάμεις.

    Ανέφερε ότι η φετινή χρονιά θα είναι πιο δύσκολη, καθώς υπήρξαν περισσότερες βροχές και η βλάστηση είναι αυξημένη, ενώ από την άλλη, όπως είπε, τα φράγματα έχουν υπερχειλίσει και έτσι υπάρχει νερό για κατάσβεση πυρκαγιών.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

    Επτά περιστατικά ιλαράς εμφανίστηκαν στην Κύπρο κατά τη φετινή χρονιά, και τα τέσσερα εμφανίστηκαν κατά τον τελευταίο μήνα, ανέφερε σε δημοσιογραφική διάσκεψη η υπεύθυνη της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων, γιατρός Χρυστάλλα Χατζηαναστασίου.

    Ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε ότι αυτό αποδεικνύει τη σημαντικότητα και τη σοβαρότητα των εμβολιασμών και κάλεσε άπαντες, και γονείς και λειτουργούς υγείας με πάσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα να ακολουθούν τα προγράμματα εμβολιασμών.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμών, ο κ. Πατσαλίδης ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά μέχρι τις 30 Απριλίου και σε αυτή συμμετέχουν πέραν των 40 ευρωπαϊκών χωρών μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

    ``Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψη και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC). Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών προάγει το θεμελιώδες μήνυμα ότι ο εμβολιασμός του κάθε παιδιού είναι ζωτικής σημασίας για πρόληψη των ασθενειών και προστασία της ζωής του. Το Σύνθημα της εβδομάδας `Πρόληψη Προφύλαξη Εγκαιρος Εμβολιασμός` μεταφέρει αυτό το μήνυμα σε όλο το μήκος της Ευρώπης. Και μέσα από τις διάφορες αναφορές θα δείτε ότι η Κύπρος είμαστε από τις χώρες που παρέχουμε ένα πολύ διευρυμένο φάσμα εμβολιασμών δωρεάν προς τον Κύπριο πολίτη``, πρόσθεσε.

    [04] ΥΠΟΙΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΑΦΕΣ

    Στα πλαίσια μονοήμερης επίσημης επίσκεψης του στο Κίεβο, ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας Fedir Yaroshenko, και την Υφυπουργό Οικονομικών Tetyana Yefimenko.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ``και η συνδιοργάνωση επενδυτικών συνεδρίων στο Κίεβο και στη Λευκωσία, με σκοπό την προώθηση των επενδύσεων μεταξύ των χωρών μέσω της ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων επενδυτών για τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον εν λόγω τομέα``.

    Στην επίσημη ανακοίνωση σημειώνεται ότι ``η συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση που πραγματοποιεί ο Υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας από τη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, γεγονός που δεικνύει την σημασία που αποδίδει η Ουκρανία στην προώθηση των οικονομικών, εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων της με την Κύπρο``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 26 April 2010 - 15:29:12 UTC