Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
  • [03] ΕΕ ΗΠΑ ΚΥΠΡΟΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Καθοριστική χαρακτήρισε τη στάση της Τουρκίας για τη λύση του Κυπριακού, ο Ελληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη πριν την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ.

    «Ακούω συχνά ανησυχίες ότι μπορεί οι λεγόμενες εκλογές στο ψευδοκράτος να δημιουργήσουν μία νέα κατάσταση και προβλήματα», είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός και συνέχισε:

    «Εγώ απαντώ ότι το βαθύτερο πρόβλημα είναι η στάση της Τουρκίας, για να προχωρήσουμε σ ότι είναι απαραίτητο για να φτάσουμε σε μία λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν έχουμε ακόμη δει αυτή τη βούληση εκ μέρους της Τουρκίας.

    «Διαβάσαμε τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν προς Ε/κ δημοσιογράφους, όμως απομένει να τις δούμε να γίνονται πράξη``, είπε.

    Ο Ελληνας Πρωθυπουργός είπε πως ανέφερε σ όλους τους συνομιλητές την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Ερωτηθείς για το ρόλο των στρατιωτικών στην Τουρκία, είπε πως ο ίδιος επιθυμεί πάντοτε το πάνω χέρι να έχει η πολιτική ηγεσία σε μία χώρα και έκρινε πολύ σημαντικό στην Τουρκία να προωθηθούν εκείνες οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις για το διαχωρισμό των εξουσιών, στο πλαίσιο και των κριτηρίων της ΕΕ για την ένταξη της Τουρκίας.

    «Είναι αναγκαία η ύπαρξη υπεροχής των πολιτικών έναντι των στρατιωτικών», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι αναμένει την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα για να δουν πως θα επιλυθεί το διμερές θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, θεωρώντας θετικό το γεγονός ότι εσχάτως η τουρκική Κυβέρνηση δεν απορρίπτει τη Χάγη.

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των επαφών του στην Ουάσιγκτον με τον Πρόεδρο Ομπάμα και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησής του, τόσο για την οικονομία όσο και για τα εθνικά θέματα και χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης την ανακοίνωση από μέρους του Προέδρου της κατάργηση της βίζας για τους Ελληνες υπηκόους που επισκέπτονται τις ΗΠΑ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του Ερση, υποδέχθηκαν την Τετάρτη στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου την Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί.

    Η Βασίλισσα Σοφία βρίσκεται στην Κύπρο για τα εγκαίνια στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών στην Λευκωσία έκθεση έργων του Ισπανού καλλιτέχνη Χουάν Μιρό.

    Την Βασίλισσα της Ισπανίας συνοδεύει ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος και πολυπληθής συνοδεία.

    [03] ΕΕ ΗΠΑ ΚΥΠΡΟΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης περί κατάργηση της βίζας για τους Ελληνες ταξιδιώτες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ.

    Παράλληλα, καλεί την Ουάσιγκτον να καταργήσει τη βίζα το συντομότερο και για τις άλλες 4 χώρες της ΕΕ, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.

    Η Κομισιόν «καλεί τις αμερικανικές αρχές να συμπεριλάβουν το συντομότερο δυνατό στο πρόγραμμα απαλλαγής θεώρησης βίζας την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, των οποίων οι πολίτες προς το παρόν δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ χωρίς να θεωρήσουν βίζα».

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    Αρχισαν στο Βερολίνο οι επαφές της κυπριακής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη που έχουν σαν στόχο την προσέλκυση σημαντικού αριθμού τουριστών από την Γερμανική τουριστική αγορά.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΤ, η κυπριακή αντιπροσωπεία είχε επαφές με οργανωτές ταξιδιών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται το Κυπριακό περίπτερο της έκθεσης ΙΤΒ, ενώ θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με πολύ σημαντικούς για την Κύπρο οργανωτές ταξιδιών όπως οι TUI, THOMAS COOK, REWE.

    Στα πλαίσια των επαφών του στο Βερολίνο ο Υπουργός Εμπορίου είχε επίσης συνάντηση με την Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας Αντζελα Γκερέκου και τον Πρόεδρο του ΕΟΤ Νικόλα Κανελλόπουλο με τους οποίους, όπως σημειώνεται, έγινε μια ανασκόπηση των τουριστικών σχέσεων Κύπρου - Ελλάδας και συμφωνήθηκε όπως η συνεργασία των δύο χωρών ενδυναμωθεί και διευρυνθεί.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 10 March 2010 - 20:29:13 UTC