Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΜΟΛΕΣΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ
  • [02] ΣΟΡΟΣ Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΜΟΛΕΣΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ

    Τα απαραίτητα έργα υποδομής για την κυπριακή προεδρία το Β` εξάμηνο του 2012 θα είναι έτοιμα έξι μήνες πριν την ανάληψη της προεδρίας, διαβεβαίωσε ο Ανδρέας Μολέσκης.

    Ο επικεφαλής της γραμματείας για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, ενημέρωσε την Τρίτη την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών αναφορικά με τα έργα που γίνονται για την ανάληψη της προεδρίας και επεσήμανε ότι προγραμματίζεται έκθεση για τη θεά Αφροδίτη, σε συνεργασία με το Λούβρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της προεδρίας.

    ``Εχουμε διαβεβαιώσει την Επιτροπή Συγκοινωνιών και Εργων ότι τα απαραίτητα έργα υποδομής για να μπορέσουμε να έχουμε μια πετυχημένη προεδρία θα είναι έτοιμα, έγκαιρα, τουλάχιστον, έξι μήνες πριν από την έναρξη της κυπριακής προεδρίας``, είπε στις δηλώσεις του ο κ. Μολέσκης. Διαβεβαίωσε, επίσης, την Επιτροπή ότι η αξιοποίηση της επένδυσης με την ανακαίνιση του συνεδριακού κέντρου και του Φιλοξενία θα γίνει στον ύψιστο δυνατό βαθμό, κάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις εκεί, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, που είναι και πολιτική απόφαση, θα γίνονται σε όλες τις άλλες πόλεις της Κύπρου.

    Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι σύμφωνα ``με το χρονοδιάγραμμα που ακολουθούμε, είμαστε βέβαιοι ότι πάμε για μια επιτυχημένη προεδρία``. Σύμφωνα με τον κ. Μολέσκη, πέραν της ανακαίνισης του συνεδριακού κέντρου και του Φιλοξενία, θα γίνουν μια σειρά από πολεοδομικά και άλλα έργα στην περιοχή, όπως πεζοδρομοποίηση, ποδηλατόδρομοι και μια ανάπλαση των κτιρίων της περιοχής έτσι ώστε να γίνει μια βελτίωση εμφανισιακά.

    [02] ΣΟΡΟΣ Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

    «Ο εντοπισμός της σορού του αγαπημένου μας Τάσσου έδωσε τέλος στο μαρτύριο, το οποίο συγκλονισμένοι βιώνουμε τους τελευταίους τρεις μήνες και επανέφερε τη γαλήνη και την ηρεμία στην οικογένειά μας», δήλωσε η σύζυγος του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Φωτεινή Παπαδοπούλου.

    Σε δηλώσεις στην οικία της στη Στράκα, πλαισιωμένη από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, η κ. Παπαδοπούλου ευχαρίστησε την Αστυνομία για όλες τις ενέργειες της όλο αυτό το διάστημα, καθώς και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής για τη γρήγορη ταυτοποίηση της σορού.

    Τέλος, η Φωτεινή Παπαδοπούλου εξέφρασε την ελπίδα όπως οι έρευνες της Αστυνομίας οδηγήσουν και στον εντοπισμό των δραστών το συντομότερο δυνατό.

    Η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου, η οποία εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε τάφο στο νέο Κοιμητήριο Στροβόλου, στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι, θα παραδοθεί το πιθανότερο την Τετάρτη στην οικογένεια, η οποία θα προχωρήσει στον επανενταφιασμό της στο Κοιμητήριο της Δευτεράς, όπου θα τελεστεί τρισάγιο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 March 2010 - 18:29:11 UTC