Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - LGR
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ ΚΤΗΡΙΑ
  • [03] ΥΠΟΘΕΣΗ «ΗΛΙΟΣ» - ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ
  • [04] ΚΟΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΟΤ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - LGR

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι δεν επαναρχίζουν με τους καλύτερους οιωνούς οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ διότι υπάρχει έλλειψη ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες του όποιου Προέδρου της Δημοκρατίας και του όποιου διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, ειδικά όταν βρισκόμαστε εν μέσω μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας.

    Σε δηλώσεις του στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό του Λονδίνου (LGR) ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ανεξαρτήτως όμως από αυτή την κατάσταση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνεχίζει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης, έχει ανακοινωθεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων, και ο καθορισμός τεσσάρων νέων συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη».

    Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αυτές οι συναντήσεις θα έχουν ως στόχο, να συζητηθούν τα θέματα της οικονομίας, και των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, καθώς επίσης και του περιουσιακού, και εάν υπάρχει χρόνος θα συζητηθεί και το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, καθώς επίσης και αυτό των εποίκων.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι όλα αυτά είναι θέματα τα οποία έχουν συζητηθεί και κατά την διάρκεια των προηγούμενων συναντήσεων στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο ηγετών.

    Σε κάποια από αυτά τα θέματα είπε ο κ. Στεφάνου, όπως είναι της οικονομίας και των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, είχαμε πετύχει κάποιες συγκλίσεις, πλην όμως στο θέμα της οικονομίας, η τ/κ πλευρά, σε κάποια φάση της διαπραγμάτευσης, υπαναχώρησε, κάτι που επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στον Βρετανό Πρωθυπουργό Γ κ ό ρ ν τ ο ν Μ π ρ ά ο υ ν κατά την διάρκεια της τελευταίας συνάντησής τους στο Λονδίνο.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι από εκεί και πέρα, έχουμε και τα ακόμα πιο δύσκολα θέματα, όπως είναι το περιουσιακό, που συζητήθηκε σε 18 ολόκληρες συναντήσεις, αλλά διαπιστώθηκε περισσότερο η διαφωνία, παρά η σύγκλιση, σε διάφορες πτυχές του προβλήματος, καθώς επίσης και το θέμα των εγγυήσεων, και των εποίκων.

    Η προσπάθειάς μας, είπε ο κ Στεφάνου, είναι να βρούμε περισσότερες συγκλίσεις, πάντοτε στηριγμένοι, σε θέσεις αρχών.

    Σε ερώτηση εάν εκτιμά ότι είναι ο καλύτερος δυνατός χρόνος για τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να προχωρήσει αποφασιστικά, λόγω των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι ο καλύτερος χρόνος γιατί άλλωστε είναι με δική του θέληση, με δική του θέση που αποφασίστηκε η συνέχιση των διαπραγματεύσεων».

    Ο κ. Στεφάνου ευχήθηκε όπως ο Τ/κ ηγέτης προσέλθει στις διαπραγματεύσεις, με εποικοδομητικό πρόσωπο και εποικοδομητική στάση, έτσι ώστε «να επιτύχουμε, να βρούμε περισσότερες συγκλίσεις, σε θέματα τα οποία έχουν ,όπως έχω πει, συζητηθεί και προηγουμένως».

    Σε ερώτηση πώς προσεγγίζει η Κυβέρνηση την συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Πρόεδρο της Βουλής και του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν, ο Εκπρόσωπος είπε ότι, «είμαστε υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας , όπως είμαστε και υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας με την ΕΔΕΚ, αλλά δυστυχώς η ΕΔΕΚ αποφάσισε να αποχωρήσει».

    Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αύριο στόχος είναι να συζητηθούν όλα τα ζητήματα, και όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην πορεία της συνεργασίας όλο αυτό το διάστημα».

    Πρόσθεσε ότι πάντοτε σε ένα διάλογο, και λες και ακούς, με στόχο να ξεπεράσεις τα προβλήματα.

    «Εμείς θα αναμένουμε αύριο την συνάντηση, όπως πάντοτε με ειλικρίνεια θα μιλήσουμε με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και ανάλογα με το αποτέλεσμα, ο καθένας θα δει, θα εκτιμήσει, και θα πράξει», κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ ΚΤΗΡΙΑ

    Τον Ιανουάριο του 2012, έξι περίπου μήνες πριν την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, θα είναι έτοιμες οι κτιριακές εγκαταστάσεις στο λόφο του Συνεδριακού Κέντρου στη Λευκωσία, για τη φιλοξενία υπουργικών και άλλων συνεδρίων, καθώς και για τους χώρους εργασίας των αντιπροσωπειών των κρατών - μελών της ΕΕ αλλά και των δημοσιογράφων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.

    Στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων, παρόντων του αρμόδιου Υπουργού Νίκου Νικολαΐδη, του Επικεφαλής του Επιτελείου για την Προεδρία της ΕΕ από την Κύπρο το 2012 Ανδρέα Μολέσκη και αντιπροσωπείας του Υπουργείου Εξωτερικών υπό τον Διευθυντή Λεωνίδα Μαρκίδη, υπογράφθηκε το Συμβόλαιο για τη μελέτη, κατασκευή και συντήρηση του Συνεδριακού Κέντρου και του ξενοδοχείου ``Φιλοξενία`` για τους σκοπούς της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ το 2012.

    Το Συμβόλαιο, ποσού 20.472.000 ευρώ συν τον ΦΠΑ, υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιων Εργων Αλέκος Μιχαηλίδης και εκ μέρους της εταιρείας Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors and Developers Ltd ο Μιλτιάδης Νεοφύτου.

    ``Το έργο``, όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, ``θα περιλαμβάνει τη δημιουργία αιθουσών συνεδρίων, αίθουσα για γεύματα εργασίας Υπουργών, χώρους εργασίας για τις αντιπροσωπείες και Κέντρο Τύπου, που είναι πολύ σημαντικό, διότι η προεδρία θα έχει μίαν πολύ σημαντική διάσταση, αυτήν της διαφώτισης και της επικοινωνίας, για μια χώρα όπως η Κύπρος``.

    [03] ΥΠΟΘΕΣΗ «ΗΛΙΟΣ» - ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ

    Οκτώ περιστατικά ενεργοποίησης του συστήματος προειδοποίησης master caution παρουσίασε το Boeing 737-300 της ``Ηλιος`` σε πτήση από Λονδίνο προς Λάρνακα την αμέσως προηγούμενη ημέρα, πριν την μοιραία πτήση του Boeing της 15ης Αυγούστου του 2005, το οποίο συνετρίβη στο Γραμματικό.

    Αυτό αναφέρθηκε στο Κακουργιοδικείο το οποίο εκδικάζει την υπόθεση της ``Ηλιος``. Στη ακροαματική διαδικασία της Τρίτης ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του Ελληνα εμπειρογνώμονα και μέλους της ΕΔΑΑΠ Ηλία Νικολαΐδη, ο οποίος, πέραν από το συνήγορο των πέντε κατηγορουμένων, Γιώργο Παπαϊωάννου, αντεξετάστηκε και από τον Αρχιπιλότο της ``Ηλιος`` και κατηγορούμενο Γιάνκο Στοϊμένοφ.

    Ερωτηθείς από τον κ. Παπαϊωάννου αν οι περιπτώσεις αυτές μελετήθηκαν από την ΕΔΑΑΠ, ο κ. Νικολαΐδης, απάντησε αρνητικά, διότι, όπως είπε, η ΕΔΑΑΠ επικεντρώθηκε στην ανάλυση των παραμέτρων της μοιραίας πτήσης.

    Σε ερώτηση αν η ΕΔΑΑΠ μελέτησε τις παρατηρήσεις που έγιναν στο τεχνικό ημερολόγιο του αεροσκάφους για αυτές τις περιπτώσεις, ο κ. Νικολαΐδης απάντησε και πάλιν αρνητικά, λέγοντας πως στη βάση των παρατηρήσεων αυτών θα πρέπει να έγινε και η ανάλογη συντήρηση.

    Ο κ Παπαϊωάννου ήγειρε το ερώτημα κατά πόσον η διερεύνηση που έγινε σε αυτό το τόσο σοβαρό ατύχημα ήταν ορθή, δεδομένου του ότι από τις 254 παραμέτρους που κατέγραψε ο καταγραφέας παραμέτρων πτήσεων (FDR), η ΕΔΑΑΠ ζήτησε από τη γαλλική ΒΕΑ να αποκωδικοποιήσει ``λιγότερες από 100`` παραμέτρους.

    [04] ΚΟΤ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΟΤ

    Μια σημαντική και ιδιαίτερα τιμητική διάκριση πέτυχε για την Κύπρο ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και συγκεκριμένα τα Γραφείο του ΚΟΤ στην Ολλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

    Οπως αναφέρεται, το γραφείο ΚΟΤ Αμστερνταμ κατέλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη πρώτη θέση για τις υπηρεσίες που προσφέρει στον τομέα του Μάρκετινγκ και των Δημοσίων Σχέσεων. Η αξιολόγηση έγινε από ανεξάρτητο ινστιτούτο ερευνών της Ολλανδίας κατόπιν έρευνας σε όλα τα τουριστικά πρακτορεία της χώρας. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή για βραβεύσεις τουριστικών επιχειρήσεων / οργανισμών που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στα πλαίσια επαγγελματικής έκθεσης στην Ουτρέχτη.

    Τα κριτήρια βράβευσης ήταν μεταξύ άλλων η έγκαιρη και εκτενής εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των τουριστικών πρακτορείων, η προβολή των τουριστικών προορισμών σε διάφορες εκδηλώσεις, ενώ σημαντική βαρύτητα είχε και το επίπεδο και ο βαθμός ικανοποίησης των προσφερόμενων υπηρεσιών.

    ``Πρόκειται για μια διάκριση η οποία δεν τιμά μόνο τον ΚΟΤ αλλά και την Κύπρο γενικότερα, καθότι προβάλλει με έντονο τρόπο το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει το νησί μας ως τουριστικός προορισμός``, σημειώνει ο ΚΟΤ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 16 February 2010 - 18:29:11 UTC