Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
  • [02] ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

    Κανονικά στα καθήκοντά του και στο γραφείο του, επέστρεψε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Στις 11 το πρωί, αναφέρει η ανακοίνωση, ``πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του, με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω δρος Τίτου Χριστοφίδη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστου Πατσαλίδη και του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Βάσου Γεωργίου``.

    Τη σύσκεψη απασχόλησαν θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Ο χώρος όπου ο ΓΓ των ΗΕ συναντά κάποιον δεν έχει οποιανδήποτε συνέπεια πάνω στην πολιτική του διεθνούς οργανισμού και τα ΗΕ αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία όπως έκαναν πάντα, δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

    Ο κ. Ντάουνερ είπε πως ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για την επίσκεψη του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο και του εξήγησε πως το αποτέλεσμά της είναι πως οι δυο ηγέτες θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις. «Είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από αυτό», ανέφερε εκφράζοντας την ικανοποίηση των ΗΕ για τη συνέχιση των συνομιλιών.

    Ερωτηθείς για το θέμα που δημιουργήθηκε με την επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στο λεγόμενο προεδρικό, όπου συνάντησε τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Ντάουνερ αφού υπενθύμισε πως έχουν γίνει δηλώσεις επί του θέματος από τον εκπρόσωπο Τύπου των ΗΕ, ανέφερε πως «οπουδήποτε ο ΓΓ συναντά οποιονδήποτε αυτό δεν έχει οποιεσδήποτε συνέπειες στο θέμα της αναγνώρισης από τα ΗΕ, απολύτως καμία συνέπεια».

    Τα Ηνωμένα Εθνη αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό έκαναν πάντοτε. Οτιδήποτε έκανε ο ΓΓ ή οπουδήποτε και οπουδήποτε και εάν πήγε κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο αυτό δεν έχει οποιοδήποτε αντίκτυπο πάνω στα ψηφίσματα των ΗΕ, ανέφερε.

    Απαντώντας στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα της επίσκεψης του ΓΓ στο λεγόμενο προεδρικό, ο κ. Ντάουνερ είπε, εξάλλου, πως το πραγματικά σημαντικό για την Κύπρο και τους Κυπρίους είναι οι διαπραγματεύσεις και πως αυτές αποτελούν το κεντρικό θέμα για το μέλλον αυτής της χώρας.

    [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φινλανδίας Λέων φθάνει την Παρασκευή στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη μίας εβδομάδας, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β`.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος Λέων φθάνει στο Αεροδρόμιο Λάρνακας την Παρασκευή στις 14:50.

    Το Σάββατο, θα μεταβεί στις 10:00 στην Αρχιεπισκοπή, όπου θα γίνει η υποδοχή του. Θα ακολουθήσει δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη και σύντομη προσφώνηση από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β` και αντιφώνηση από τον Αρχιεπίσκοπο Λέοντα.

    Στις 10:30 θα γίνει η άνοδος στο Μέγα Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής και στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`.

    Επίσης, θα τελεστεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο Μακεδονίτισσας στις 16:15, και στα Φυλακισμένα Μνήματα στις 17:00.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 3 February 2010 - 14:29:11 UTC