Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-01-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ-ΟΡΑΜΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

    Τις θερμές ευχαριστίες του τόσο προς τον Ελληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του όσο και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για την πλήρη υποστήριξη και αμέριστη συμπαράσταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική που ασκεί στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε ακόμα τις ευχαριστίες του προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας αφού όπως είπε «εξέφρασαν την πλήρη συμπαράσταση και συμπόρευση με την πολιτική την οποία ακολουθούμε στο κυπριακό πρόβλημα και με τους χειρισμούς που κάνει ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας». Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Χριστόφια ανέφερε ότι αυτή η επίσκεψη «αν εκτιμήσει κανένας τους στόχους και την υλοποίησή τους, παρ όλο που δεν θέλω να χρησιμοποιώ βαρύγδουπες λέξεις, θεωρώ ότι ήταν απόλυτα επιτυχής».

    Ανέφερε πως πήγε στην Αθήνα για να συναντηθεί «με τον Πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης ούτως ώστε να δώσουμε μια πλήρη εικόνα των εξελίξεων στο Κυπριακό, της κατάστασης στο Κυπριακό μετά από την κατάθεση του εγγράφου της Τ/κ πλευράς το οποίο κρίναμε ως απαράδεκτο και δεν το αποδεχτήκαμε ως βάση για συζήτηση και των συζητήσεων του πρώτου τριημέρου των εντατικών συνομιλιών. Εγινε πλήρης ενημέρωση, αντηλλάγησαν απόψεις και σε κατ ιδίαν μακρά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και στη διάρκεια συνάντησης και των ομάδων και της δικής μας και της ελλαδικής πλευράς» είπε.

    Πρόσθεσε πως «υπήρξε πλήρης συναντίληψη και έχει εκφραστεί και δημόσια η πλήρης υποστήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην πολιτική την οποία ακολουθεί στη διάρκεια των συνομιλιών. Θέλω να εκφράσω θερμά τον Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση γι αυτή την πλήρη και αμέριστη συμπαράσταση» ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ-ΟΡΑΜΣ

    Η απόφαση του Βρετανικού Εφετείου στην υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Οραμς, ουσιαστικά επικυρώνει την απόφαση του Κυπριακού Δικαστηρίου δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας πως η απόφαση αυτή έχει και νομική αλλά και πολιτική σημασία.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Βρετανικού Εφετείου σε σχέση με την υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Οραμς, με την οποία απεφάνθη ότι η απόφαση του Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να εκτελεστεί.

    «Το Κυπριακό Δικαστήριο δεν μπορεί να εκτελέσει κανονικά, είναι η Κυπριακή Δημοκρατία που πρέπει να εκτελέσει» ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημειώνοντας πως «ούτε και η Κυπριακή Δημοκρατία δυστυχώς ασκεί την κυριαρχία που μπορεί και πρέπει νόμιμα να ασκεί στο έδαφος της κατεχόμενης Κύπρου». Πρόσθεσε ότι «η απόφαση αυτή η οποία ουσιαστικά επικυρώνει δηλαδή την απόφαση του δικού μας του δικαστηρίου έχει σημαντική νομική αλλά και πολιτική σημασία. Νομική γιατί το αγγλικό δικαστήριο συμπεριφέρθηκε με βάση τους νόμους και τους κανόνες της ΕΕ και της σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του δικαστηρίου ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πολιτική γιατί δίνει και απάντηση στην πλευρά η οποία θέλει να αρνηθεί το δικαίωμα στην ιδιοκτησία ή στη χρήση της ιδιοκτησίας» είπε.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

    Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε σχολεία, κυβερνητικά κτίρια και στρατόπεδα μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Με την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών, σε συνδυασμό με υφιστάμενες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η συνολική συνεισφορά των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της Κύπρου αναμένεται να φτάσει το 8,5% μέχρι το τέλος του 2010, ξεπερνώντας έτσι το 50% του στόχου που έθεσε η ΕΕ για την Κύπρο, όπως μέχρι το 2020 η συνεισφορά των ΑΠΕ φτάσει 13% των συνολικών ενεργειακών αναγκών.

    Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής της σύμβασης επιδότησης για το δεύτερο αιολικό πάρκο στην Κύπρο στην περιοχή Αλέξιγρος Λάρνακας, συνολικής δυναμικότητας 31,5 μεγαβάτ (MW) με 21 ανεμογεννήτριες τύπου Vensys 77 δυναμικότητας 1.5ΜW έκαστη και το οποίο θα είναι έτοιμο το τρίτο τρίμηνο του 2011. Οπως δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης, οι ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν σε γη, μέρος του κρατικού δάσους «Αλέξιγρος», συνολικής έκτασης 14.865 τ.μ, που γειτνιάζει στα χωριά Κλαυδιά, Τερσεφάνου και Αλεθρικό, ενώ οι εργασίες του έργου αναμένεται να αρχίσουν άμεσα και να υλοποιηθούν στο τρίτο τρίμηνο του 2011.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 19 January 2010 - 16:29:14 UTC