Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-01-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
  • [02] ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΙΔΝΕΪ ΠΑΓΔΑΤΗΣ - NIKH

  • [01] ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Εναπόκειται στην ίδια την Τουρκία να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, εάν επιθυμεί να υπάρξει πρόοδος στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συμφωνήσει να υπάρξει πρόοδος σε διαπραγματευτικά κεφάλαια, εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα τις υποχρεώσεις της που αναφέρονται στη Δήλωση της ΕΕ του 2005.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αναφορικά με ανταπόκριση του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή, που αναφέρεται στις επαφές του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ Εγκεμεν Μπαγίς με την Ισπανική Προεδρία, και συγκεκριμένα ότι συμφωνήθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες για άνοιγμα του κεφαλαίου Εκπαίδευση και Πολιτισμός και του κεφαλαίου Ενέργεια, ο κ. Κυπριανού είπε ότι "τον Δεκέμβριο του 2009, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, η Κυπριακή Δημοκρατία κατέθεσε σαφή και επίσημη δήλωση αναφορικά με έξι ενταξιακά κεφάλαια", στα οποία περιλαμβάνονται τα κεφάλαια Εκπαίδευση και Πολιτισμός, και Ενέργεια.

    "Σύμφωνα με τη θέση μας, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συμφωνήσει να υπάρξει πρόοδος σε αυτά τα κεφάλαια εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα τις υποχρεώσεις της που αναφέρονται στη Δήλωση της ΕΕ του 2005. Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σαφής. Χωρίς υλοποίηση των υποχρεώσεων δεν μπορεί να προχωρήσει το άνοιγμα αυτών των κεφαλαίων", είπε.

    [02] ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΙΔΝΕΪ ΠΑΓΔΑΤΗΣ - NIKH

    Ο Μάρκος Παγδατής κατέκτησε το Τουρνουά ``Medibank International Syndey``, αφού επικράτησε με 2-0 (6-4 και 7-6) του Γάλλου Ρισάρντ Γκασκέ, ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε 1.44 λεπτά.

    Ο Παγδατής κατάφερε να κερδίσει σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 6-4. Στο δεύτερο σετ, το οποίο είχε διακοπεί λόγω βροχής, ο Γάλλος αντεπιτέθηκε και, σπάζοντας το σέρβις του Παγδατή, κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα 4-1 στα γκέιμς. Ωστόσο, ο Παγδατής έκανε τη δική του αντεπίθεση, η οποία κράτησε μέχρι και το tie break, το οποίο κέρδισε ο Παγδατής, κάνοντας το τελικό 7-6.

    Ο Κύπριος τενίστας είχε 9 άσσους, εκ των οποίων οι 8 στο δεύτερο σετ, έναντι 6 του Γκασκέ, ενώ και οι δύο είχαν τον ίδιο αριθμό διπλών λαθών (4), όπως και το ίδιο ποσοστό επιτυχίας στο πρώτο σέρβις (51%), με τον Παγδατή να υπερέχει του Γκασκέ στο 2ο σετ (53% έναντι 49%).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 16 January 2010 - 14:29:13 UTC