Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΡΙΠΗ Α

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ

    Συναντώνται την Τρίτη στις 4 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν στην περασμένη συνάντηση στις 24 Νοεμβρίου, οι δύο ηγέτες αναμένεται αύριο να συνεχίσουν τη συζήτηση των θεμάτων των αλλοδαπών, της υπηκοότητας, της μετανάστευσης και του ασύλου.

    Στη συνάντηση της Τρίτης αναμένεται να συζητήσουν επίσης το πρόγραμμα των συναντήσεων από τις 3 Δεκεμβρίου και μετά. Πρόσθεσε ότι ήδη έχει συμφωνηθεί μια συνάντηση για τις 3 Δεκεμβρίου μεταξύ των δύο ηγετών.

    Παράλληλα, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο είχε αναφέρει ότι συμφωνήθηκε προκαταρκτικά οι σύμβουλοι των δύο ηγετών Γιώργος Ιακώβου και Οζντίλ Ναμί να συναντηθούν στις 2 και 4 Δεκεμβρίου. Στις συναντήσεις αυτές συμφωνήθηκε ότι θα συζητηθούν τα θέματα της οικονομίας και του περιουσιακού και ότι η κάθε συνάντηση θα αφιερωθεί σε ένα από αυτά τα θέματα.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΡΙΠΗ Α

    Οι Υπουργοί Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης και Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου ξεκαθάρισαν σήμερα πως στο παρόν στάδιο δεν ικανοποιούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για το κλείσιμο σχολείων λόγω κρουσμάτων της νέας γρίπης.

    Οι δυο Υπουργοί οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια να συνεκτιμηθεί η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε ό,τι αφορά την προσπάθεια για περιορισμό της μετάδοσης της νέας γρίπης στα σχολεία σημείωσαν πως για την ώρα δεν δικαιολογείται το κλείσιμο σχολείων.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Υγείας κ. Πατσαλίδης ανέφερε πως οι αρμόδιοι των δυο Υπουργείων βρίσκονται σε επικοινωνία, αναφέροντας ότι καθημερινά το Υπουργείο Παιδείας καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, ενημερώνει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και από κοινού αποφασίζεται κάθε επόμενο βήμα.

    Ανέφερε ακόμη πως καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο αύξησης των περιστατικών στα σχολεία, αποφασίστηκε όλες οι υπηρεσίες να λειτουργούν πιο αρμονικά και να γίνεται στενότερη παρακολούθηση όλων των περιστατικών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 30 November 2009 - 18:29:21 UTC