Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡ
  • [03] ΥΠΕΞ ΡΩΣΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [04] ΠΑΦΟΣ ΝΟΣΟΣ ΦΡΙΝΤΡΙΧ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι οι δύο πλευρές δεν είναι σε θέση να συζητήσουν σε βάθος το περιουσιακό, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

    Ανέφερε επίσης πως η συζήτηση επί του θέματος με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα συνεχισθεί στη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής.

    Επιστρέφοντας στο Προεδρικό Μέγαρο από το αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου συναντήθηκε με τον κ. Ταλάτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «δεν υπάρχει κάτι νέο» και πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε διάφορα τρέχοντα ζητήματα και βεβαίως το περιουσιακό θέμα στην κατ ιδίαν συνάντηση».

    «Οι σύμβουλοι μας παραμένουν εξουσιοδοτημένοι να συνεχίσουν τη συζήτηση την οποίαν άρχισαν στην πρώτη συνάντηση και εμείς θα συναντηθούμε την Παρασκευή το απόγευμα», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς εάν μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι δεν υπήρξε συμφωνία επί των κριτηρίων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: «Χωρίς υποθέσεις. Δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ακόμα σε βάθος».

    Σχολιάζοντας τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου «Ανατολή» ότι η τουρκική πλευρά θα έθετε στο τραπέζι των συνομιλιών οδικό χάρτη με κάποια ανοίγματα στη διαδικασία για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε: «Οχι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

    [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡ

    Το περιουσιακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλι Ταλάτ, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των απευθείας συνομιλιών για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε δύο περίπου ώρες, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ είπε ότι οι δύο ηγέτες είχαν, κατά κύριο λόγο, κατ ιδίαν συνάντηση στην παρουσία των συμβούλων τους.

    Ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες επικέντρωσαν την προσοχή τους στο περιουσιακό ζήτημα, προσθέτοντας ότι οι δύο σύμβουλοι και οι ομάδες τους θα συναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί για περαιτέρω συζήτηση του θέματος. Στη συνέχεια, είπε, οι ηγέτες θα συναντηθούν ξανά την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα για να ανασκοπήσουν την εργασία που θα γίνει από τους συμβούλους τους στη συνάντηση της προηγούμενης ημέρας.

    Είπε, επίσης, οι ηγέτες αποφάσισαν το πρόγραμμα των συναντήσεων τους μέχρι τις 2 του Δεκέμβρη.

    [03] ΥΠΕΞ ΡΩΣΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει στις 4 Νοεμβρίου επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Λαβρόφ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ακολούθως, οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ρωσίας θα έχουν στο Υπουργείο Εξωτερικών κατ ιδίαν συνάντηση και συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Lavrov, θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών για τα έτη 2010 -2011 καθώς και Πρόγραμμα Συνεργασίας στους τομείς της Επιστήμης, Παιδείας και Πολιτισμού για τα έτη 2009-2012.

    [04] ΠΑΦΟΣ ΝΟΣΟΣ ΦΡΙΝΤΡΙΧ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης της ασθένειας «Αταξία του Φρίντριχ» εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας. Τις λεπτομέρειες του προγράμματος ανακοίνωσε σε διάσκεψη Τύπου στην Πάφο ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλιδης. O Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των φορέων της ασθένειας ανάμεσα στα άτομα που κατάγονται από την επαρχία.

    Το εθνικό πρόγραμμα, συνέχισε, εφαρμόζουν από κοινού το Υπουργείο Υγείας και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Το πρόγραμμα βασίζεται στον προληπτικό έλεγχο της ασθενείας αυτής με τη διεξαγωγή προληπτικής αιματολογικής εξέτασης στην επαρχία Πάφου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πατσαλίδη, υπολογίζεται ότι θα εξετάζονται κάθε χρόνο εξακόσια άτομα, 400 από την Πάφο και άλλα διακόσια άτομα που προέρχονται από την Πάφο αλλά διαμένουν σε άλλες επαρχίες.

    Το πρόγραμμα θα καλύπτει κατά κύριο λόγο ζευγάρια που θα τελέσουν το γάμο τους. Το προγαμιαίο προληπτικό τεστ θα γίνεται μόνο όταν και οι δυο υποψήφιοι κατάγονται από την Πάφο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 2 November 2009 - 18:29:12 UTC