Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ
  • [02] ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ
  • [03] ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΤΑ ΦΤΩΧΙΑΣ - ΒΡΑΒΕΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ

    Η κλιματική αλλαγή συνιστά μια μεγάλη απειλή για τον κόσμο και οι πολιτικοί ηγέτες από κοινού με τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να δράσουν άμεσα για αντιμετώπιση του προβλήματος, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν.

    Στο χαιρετισμό του στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του πρώτου Αιολικού Πάρκου της Κύπρου στην περιοχή Ορείτες στα Κούκλια, ο κ. Καρογιάν είπε ότι το έργο αυτό βάζει την Κύπρο στο χάρτη των ηλεκτροπαραγωγών χωρών με την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας. «Δεν πρόκειται για ένα απλό γεγονός, αλλά για μια μεγάλη και ιστορική μέρα που σηματοδοτεί την πορεία της χώρας μας προς την πράσινη ανάπτυξη», είπε.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως η κυπριακή κοινωνία ανέμενε από καιρό αυτή την ημέρα, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται δύο μήνες περίπου πριν την ιστορική σύνοδο της Κοπεγχάγης, όπου εκεί αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον της Γης, αλλά και των μελλοντικών γενεών.

    [02] ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ

    Την ανάγκη μιας ενορχηστρωμένης και συντονισμένης δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να αποτραπεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, υπέδειξε την Τετάρτη ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

    ``Βιώνουμε μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση της ανάκαμψης και της αειφόρου ανάπτυξης. Αυτή η πρόκληση χρειάζεται δράση όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά χρειάζεται ενορχηστρωμένη και συντονισμένη δράση σε διεθνές επίπεδο``, τόνισε ο κ. Σταυράκης από το βήμα της Συνόδου των Υπουργών Οικονομικών της Κοινοπολιτείας.

    Ο κ. Σταυράκης αναφέρθηκε στις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην κυπριακή οικονομία, σημειώνοντας πως αυτές έγιναν πιο εμφανείς στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ``και αποδείχθηκαν ιδιαίτερα απαιτητικές``.

    [03] ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΤΑ ΦΤΩΧΙΑΣ - ΒΡΑΒΕΙΑ

    Δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό φωτογραφίας κατά της φτώχιας που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου και η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (ΦΕΚ) Τμήμα Λεμεσού, κέρδισε η φωτογράφος του ΚΥΠΕ Κάτια Χριστοδούλου, με τη φωτογραφία «Με λένε Hope».

    Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Κυριάκος Αρκατίτης με τη φωτογραφία «Πωλητές χρονών πέντε», που πήρε και το τρίτο βραβείο με τη φωτογραφία «Οι τυχεροί κοιμούνται σε κρεβάτια».

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Κάτια Χριστοδούλου πήρε, επίσης, 7ο, 8ο και 9ο έπαινο με τις φωτογραφίες «Προσφέρω νοιάζομαι, αγαπώ», «Στο πρώτο θρανίο» και «Ο μαθητής βοσκός», αντίστοιχα. Στους συνολικά 24 καλλιτέχνες φωτογράφους που έλαβαν μέρος με 175 φωτογραφίες, δόθηκαν 3 βραβεία και 9 έπαινοι.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 30 September 2009 - 17:29:12 UTC