Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΛΑΒΡΟΦ - ΜΙΛΙΜΠΑΝΤ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΗΠΑ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - CHINA OPEN

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΛΑΒΡΟΦ - ΜΙΛΙΜΠΑΝΤ

    Την διαβεβαίωση για την πλήρη υποστήριξη της Ρωσίας στις θέσεις της Κύπρου, έδωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαφρόφ, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στην ημίωρη συνάντηση που είχαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

    Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος Χριστόφιας, το αποτέλεσμα της συνάντησης είναι θετικότατο όπως συνήθως, ενώ συμφωνήθηκε ο κ. Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Κύπρο το Νοέμβριο, για να συνεχίσουν την συζήτηση που ξεκίνησαν.

    «Η Ρωσία τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της εφαρμογής αρχών στην λύση του Kυπριακού, υπέρ των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και υπάρχει ταύτιση των εκτιμήσεων μας σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Σύντομη συνομιλία στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κι ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

    Οπως ανέφερε διπλωματική πηγή, στη σύντομη συνάντησή τους στους διαδρόμους της έδρας του ΟΗΕ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο Χριστόφια αν υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες του με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του ανέφερε, πως όπως είπε προσωπικά και στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, θα πρέπει, για να σημειωθεί πρόοδος, να ενθαρρυνθεί ο κ. Ταλάτ να αλλάξει τις σημερινές του θέσεις σε αρκετές σημαντικές πτυχές του κυπριακού.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΗΠΑ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

    Πρόσκληση προς τους Αμερικανούς επενδυτές, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία, να επενδύσουν στην Κύπρο, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου στην Νέα Υόρκη και το Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στα πλαίσια ημερίδας προβολής της Κύπρου ως στρατηγικό παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο.

    Στην ημερίδα παρευρέθηκε και μίλησε ο Υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του τμήματος Λευκωσίας, του Συνδέσμου Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς και εκπρόσωποι κυπριακών εταιρειών που ασχολούνται με υπεράκτιες εταιρείες.

    Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Harvard Club, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι μεγάλων αμερικανικών εταιρειών.

    «Η Κύπρος σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες αποτελεί παράδεισο για τους επενδυτές», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί «έχει χαμηλότερο συντελεστή φορολογία, σταθερή οικονομία, μακρο-οικονομική σταθερότητα και αριστερή κυβέρνηση. Αυτή είναι και η εγγύηση της σταθερότητας», τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - CHINA OPEN

    Το τουρνουά της AΤΡ Proton Malaysian Open (28 Σεπτεμβρίου) και το China Open (5-11 Οκτωβρίου) είναι οι επόμενοι σταθμοί του Κύπριου πρωταθλητή Μάρκου Παγδατή.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Κύπριου πρωταθλητή, ο Μάρκος θα συμμετάσχει με wild card στο Proton Malaysian Open, στην Κουάλα Λουμπούρ. Στο τουρνουά αυτό θα συμμετέχουν μεγάλα ονόματα, όπως του Νικολάι Νταβιντένκο, Φερνάντο Βερντάσκο, Ρόμπιν Σόντερλινγκ και Λέιτον Χιούιτ. Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό ξεκινούν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009.

    Στη συνέχεια, ο Μάρκος θα αγωνιστεί στο China Open στο Πεκίνο (5-11 Οκτωβρίου) όπου θα προσπαθήσει να ανακτήσει τον τίτλο που κατέκτησε το 2006. Οι υποχρεώσεις του Παγδατή στην Ασία ολοκληρώνονται με ATP Challenger Tour στην Τασκένδη.

    Ο Μάρκος πηγαίνει στα τουρνουά ενισχυμένος με τον δεύτερο του τίτλο σε ATP Challenger Tour αυτή τη σαιζόν μετά την νίκη του επί του Βέλγου Ξαβιέρ Μαλίς με 2-0 (6-4 και 6-1) στον τελικό του Trophee des Alpilles στο St. Remy

    Στο μεταξύ, σταθερός στην 103η θέση στον κόσμο με 575 βαθμούς παραμένει ο Παγδατής μετά την δημοσίευση της επικαιροποιημένης παγκόσμιας κατάταξης του ΑΤΡ (21 Σεπτεμβρίου).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 25 September 2009 - 9:29:14 UTC