Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΑΗΚ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  • [03] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
  • [04] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕNOC

  • [01] ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

    Σε τρία στάδια ήταν, σύμφωνα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Νίκο Νικολαΐδη, η αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε ο πρόσφατος ανεμοστρόβιλος.

    Σε δηλώσεις για το θέμα, ύστερα από συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας Μιχαλάκη Παπαγεωργίου, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι κατά την πρώτη και δεύτερη ημέρα του ανεμοστρόβιλου η εργασία επικεντρώθηκε στην παροχή πρώτων βοηθειών από συνεργεία του Τμήματος Δημοσίων Εργων και των υπολοίπων υπηρεσιών στα κτίρια, στους δρόμους και στις διάφορες εγκαταστάσεις ούτως ώστε``, όπως είπε, ``να αρθούν τα οποιαδήποτε εμπόδια που παρεμπόδιζαν τις διάφορες υπηρεσίες να επιτελέσουν το καθήκον τους και οι όποιοι κίνδυνοι παραπέρα επικίνδυνων καταστάσεων``.

    Πρόσθεσε ότι στόχος κατά την τρίτη ημέρα ήταν η καταγραφή των ζημιών τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια κτίρια, ``ούτως ώστε με βάση την καταγραφή των ζημιών να δούμε το θέμα της οικονομικής στήριξης προς όσους επιβάλλεται να δοθεί, αλλά και κυρίως των διαδικασιών επιδιόρθωσης των ζημιών``.

    Ανέφερε, επίσης, ότι την ευθύνη της επιδιόρθωσης των ζημιών στα ιδιωτικά κτίρια θα την αναλάβουν ιδιώτες και ανάλογα θα μελετηθεί το θέμα της οποιαδήποτε παροχής οικονομικής βοήθειας όπως ελέχθη και από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

    Σε σχέση με τα δημόσια κτίρια, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι την ευθύνη επιδιόρθωσης των ζημιών τους θα την αναλάβουν οι κρατικές υπηρεσίες (Δημόσια Εργα).

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΑΗΚ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    Στοιχεία που αφορούν το αναπτυξιακό πρόγραμμα και τα μέτρα που θα εφαρμόσει για μείωση των λειτουργικών της εξόδων, θα δώσει εντός μιας εβδομάδας, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) στον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου Κώστα Ιωάννου και στον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη.

    Αυτό λέχθηκε μετά το πέρας συνάντησης, που είχε το πρωί ο Υπουργός Εμπορίου με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΑΗΚ Χάρη Θράσου και τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου.

    Η Κυβέρνηση στηρίζει την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) με πολλούς τρόπους και πιστεύει σε αυτήν, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, ο οποίος τόνισε ότι το θέμα των αυξήσεων των διατιμήσεων της ΑΗΚ είναι θέμα απόφασης του Ρυθμιστή Ενέργειας. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ Χάρης Θράσου είπε ότι ``είμαστε έτοιμοι κι εντός μιας εβδομάδας το αργότερο, θα δώσουμε όλα τα στοιχεία τα οποία ζήτησε ο Ρυθμιστής Ενέργειας``.

    Αναμένουμε, συνέχισε, ότι θα τα αξιολογήσει το συντομότερο δυνατόν, να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις απερίσπαστος ως ο αρμόδιος θεσμός για να παίρνει αποφάσεις γι αυτά τα θέματα, και η ΑΗΚ θα σεβαστεί την απόφαση του.

    Ο Υπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως ``παραγωγική και θετική διαβούλευση για ανταλλαγή απόψεων``.

    [03] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

    Στις 20.900 χιλιάδες άτομα ανήλθε ο αριθμός των ανέργων κατά το β τρίμηνο του 2009, ανεβάζοντας το ποσοστό ανεργίας σε 5,2% του εργατικού δυναμικού, από 3,1% την αντίστοιχη περίοδο του 2008, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Με βάση τα αποτελέσματα της Ερευνας Εργατικού Δυναμικού, που διενεργείται σύμφωνα με ευρωπαϊκό Κανονισμό, για το β τρίμηνο του 2009, ο αριθμός των εργαζομένων ανερχόταν στις 382,9 χιλιάδες άτομα (άνδρες 211,4 χιλιάδες και γυναίκες 171,5 χιλιάδες) και ο αριθμός των ανέργων στις 20,9 χιλιάδες άτομα (άνδρες 11 χιλιάδες και γυναίκες 9,9 χιλιάδες).

    Το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας 15-64 ετών ήταν 70,2% (άνδρες 78,1% και γυναίκες 62,7%), παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα όπως το προηγούμενο τρίμηνο και σημειώνοντας μικρή μείωση από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008.

    [04] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕNOC

    Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, θα συμμετάσχει στο 13ο ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για το Παιδί (ΕNOC), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι μεταξύ 23 και 25 Σεπτεμβρίου 2009, με θέμα: «Η εφαρμογή της αρχής του συμφέροντος του παιδιού».

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της Κύπριας Επιτρόπου σε ετήσιο Συνέδριο του ENOC στα μόλις δύο χρόνια λειτουργίας του θεσμού. Η Κύπρια Επίτροπος κατέστη πλήρες μέλος του Δικτύου από τον πρώτο χρόνο έναρξης της λειτουργίας του θεσμού.

    Στόχος του Συνεδρίου είναι η διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών και μεθόδων καλής πρακτικής μεταξύ των Ευρωπαίων Επιτρόπων και ο καθορισμός εργαλείων, στρατηγικών και μηχανισμών που θα διευκολύνουν το κάθε μέλος του στην επίτευξη της εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε εθνικό επίπεδο, αλλά και το ENOC στην επίτευξη της εφαρμογής της σε διεθνές επίπεδο.

    Στο Συνέδριο, η Κύπρια Επίτροπος θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους της για τις δραστηριότητες του θεσμού κατά τον τελευταίο χρόνο. Επιπρόσθετα, σε ειδική σύνοδο θα παρουσιάσει την έρευνα την οποία διεξήγαγε το 2008 αναφορικά με τη διασφάλιση του δικαιώματος συμμετοχής των παιδιών που διαμένουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας στην Κύπρο.

    Η Κύπρια Επίτροπος έχει ήδη εκλεγεί Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του ENOC, η οποία μελετά το θέμα της πρόσβασης των παιδιών στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Σύστημα Δικαιοσύνης με αποστολή την προαγωγή της απόλαυσης των δικαιωμάτων του παιδιού μέσω της ενισχυμένης χρήσης των Ευρωπαϊκών και Διεθνών μηχανισμών προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου θα προεδρεύσει ειδικής συνόδου του Συνεδρίου και θα παρουσιάσει τις εργασίες της Ομάδας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 21 September 2009 - 13:30:21 UTC