Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΝΕΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΝΕΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

    Με τις συνεδρίες της Τρίτης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Συγκοινωνιών και Παιδείας, η Βουλή επανέρχεται στο τακτικό νομοθετικό και ελεγκτικό της έργο για τη 4η Σύνοδο της 9ης Κοινοβουλευτικής Περιόδου, ενώ η πρώτη Ολομέλεια του Σώματος θα συνέλθει στην πρώτη της συνεδρία για τη νέα Σύνοδο την 8η Οκτωβρίου, μιας και η 1η Πέμπτη του μήνα αυτού συμπίπτει με την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σωκράτης Σωκράτους, κατά τις πρώτες ημέρες του προσεχούς Οκτωβρίου και πριν την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν, θα προβεί ενώπιον των μέσων μαζικής επικοινωνίας στον καθιερωμένο απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου της προηγούμενης Συνόδου.

    Ως προς την ανέγερση του νέου κτιρίου της Βουλής, ο κ. Σωκράτους δήλωσε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν εντός του προσεχούς Δεκεμβρίου και υπολογίζεται πως το έργο θα παραδοθεί έτοιμο προς χρήση το πρώτο εξάμηνο του 2012 και οπωσδήποτε πριν την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κύπρο.

    ``Αύριο``, δήλωσε ο κ. Σωκράτους, ``έχουμε την Επιτροπή Συγκοινωνιών, η οποία θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, θέματα που σχετίζονται με την κατασκευή του δρόμου Πάφου - Πόλεως Χρυσοχούς και το σχεδιασμό του οδικού δικτύου σε σχέση με τη δημιουργία της μαρίνας Αγίας Νάπας``.

    ``Εχουμε, επίσης αύριο``, πρόσθεσε, ``την Επιτροπή Παιδείας, η οποία συνέρχεται για να ενημερωθεί από τον Υπουργό Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς``.

    ``Θέματα που αφορούν τα προβλήματα των προσφύγων βιοτεχνών στην επαρχία Λεμεσού``, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σωκράτους, ``θα εξετασθούν επίσης αύριο από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, η οποία θα ασχοληθεί αυτεπάγγελτα επίσης με τη μετακίνηση των βιοτεχνιών, λόγω της ανακατασκευής του δρόμου μπροστά από το παλαιό λιμάνι Λεμεσού, καθώς και με την ανάγκη δημιουργίας Ταμείου Εγγυοδοσίας για Στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και τη δημιουργία Ταμείου Δανεισμού Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων``.

    Ερωτηθείς για την παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών ενώπιον της Βουλής του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2010, ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής δήλωσε ότι ``ακόμη δεν υπάρχει οτιδήποτε ούτε έγινε ακόμη πρόγραμμα για τις καθιερωμένες συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών σχετικά με τον Προϋπολογισμό``.

    Κληθείς να σχολιάσει τα όσα λέγονται δημοσίως για ενδεχόμενες περικοπές στα κατασκευαστικά έργα του δημόσιου τομέα και για πιθανή αναστολή των εργασιών ανέγερσης του νέου κτιρίου της Βουλής, ο κ. Σωκράτους δήλωσε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε ``επίσημη ενημέρωση για κάτι τέτοιο``.

    ``Εμείς``, συνέχισε ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής, ``προχωρούμε και η κατασκευή του κτιρίου αρχίζει τον προσεχή Δεκέμβριο και δεν υπάρχει οτιδήποτε περί αναστολής``.

    Για το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που αγοράστηκε και τοποθετήθηκε στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής χωρίς να έχει επισήμως λειτουργήσει μέχρι τώρα, ο κ. Σωκράτους ανέφερε ότι ``τα πράγματα παραμένουν ως έχουν, αλλά, με το νέο κτίριο, υπάρχει πρόνοια για ηλεκτρονική ψηφοφορία με σύγχρονη τελευταία τεχνολογία``.

    ``Η προσπάθεια γίνεται``, δήλωσε ο κ. Σωκράτους, ``έτσι ώστε να τελειώσουμε το νέο κτίριο πριν να αναλάβει η Κύπρος την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 7 September 2009 - 13:29:13 UTC