Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΛΤΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ
  • [02] ΟΕΒ - ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
  • [03] ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΕΜΠΟΡΊΟΥ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΛΤΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν είχε τη Δευτέρα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Μάλτας Louis Galea, με κύριο θέμα συζήτησης την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεδομένου ότι και η Μάλτα σχεδιάζει την ανέγερση νέου κτιρίου για το κοινοβούλιό της. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, οι δύο Πρόεδροι εξήραν τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των κοινοβουλίων τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κοινή μεσογειακή τους ταυτότητα.

    Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας στην περιοχή της Μεσογείου, περιλαμβανομένης πρωτοβουλίας, την οποία μελετά το Κοινοβούλιο της Μάλτας προς αυτή την κατεύθυνση, και αντηλλάγησαν απόψεις για την κατάσταση της μαλτέζικης και της κυπριακής οικονομίας, υπό το φως της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ο κ. Galea, o οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την πολύτιμη βοήθεια που η Βουλή των Αντιπροσώπων προσφέρει με τη διοργάνωση αυτής της επίσκεψης και την ενημέρωση στην οποία προβαίνει σχετικά με τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου του νέου κτιρίου της Βουλής.

    Σε σύσκεψη που ακολούθησε, ο κ. Galea έτυχε ενημέρωσης από ομάδα εκπροσώπων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Κυβέρνησης και της Βουλής, καθώς και από τους αρχιτέκτονες του έργου. Της ομάδας ηγείτο ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους.

    [02] ΟΕΒ - ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

    Τη συμβολική δωρεά της ΟΕΒ για την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας αναστύλωσης του τεμένους Αρναούτ στη Λεμεσό και της εκκλησίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο, παρέδωσε τη Δευτέρα στον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανδρέας Πίττας. Η επίδοση της σχετικής επιταγής έγινε στα πλαίσια ειδικής τελετής σε εστιατόριο της Λευκωσίας, παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας Γιώργου Ιακώβου και του Ειδικού Σύμβουλου του Τ/κ ηγέτη, Οζντίλ Ναμί.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίδοσης της επιταγής, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Ανδρέας Πίττας έκανε λόγο για συμβολική δωρεά της ΟΕΒ, αναφέροντας πως η Ομοσπονδία υποστηρίζει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) αλλά και γενικά τις προσπάθειες που καταβάλλουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού. Παραλαμβάνοντας την επιταγή ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι τα ΗΕ καλωσορίζουν με μεγάλη ευχαρίστηση την πρωτοβουλία των εργοδοτών για συμβολή στην οικοδόμηση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο. Παράλληλα, ο κ. Ντάουνερ εξέφρασε την ελπίδα όπως όλοι οι Κύπριοι κάνουν ότι μπορούν, με στόχο να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια για ανοικοδόμηση του τζαμιού και της εκκλησίας.

    Στις δικές του δηλώσεις ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου είπε ότι μέσα στα πλαίσια των τεχνικών επιτροπών και ειδικότερα στα πλαίσια της σημαντικής, όπως τη χαρακτήρισε, επιτροπής της πολιτιστικής κληρονομιάς «έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένες δομές καταγραφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και έχει αρχίσει ένα πιλοτικό σχέδιο που αφορά την επιδιόρθωση μιας εκκλησίας και ενός τζαμιού». «Η συμβολή της ΟΕΒ είναι πολύ μεγάλης σημασίας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση» πρόσθεσε, εκφράζοντας τέλος ευχαριστίες προς την ΟΕΒ και τον Πρόεδρο της για τη χειρονομία τους.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ναμί έκανε λόγο για ένα δικοινοτικό έργο το οποίο προκύπτει από την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού πλαισίου μεταξύ των δυο κοινοτήτων αλλά και την ανάγκη ευαισθητοποίησης του κόσμου για τον πολιτισμό μας. Πρόσθεσε δε πως η ΟΕΒ, εδώ και μια δεκαετία, στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

    [03] ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού FRONTEX Ilkka Laitinen, συνοδευόμενος από άλλους αξιωματούχους - συνεργάτες του, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 5 - 6 Αυγούστου 2009. Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Αρχηγό Αστυνομίας και το Διοικητή της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης με τους οποίους θα συζητηθεί το θέμα της λαθρομετανάστευσης και τα μέτρα που λαμβάνονται από τις Αρχές για αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Επιπλέον, η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, όπου θα τύχει επιτόπιας ενημέρωσης.

    Ο Οργανισμός FRONTEX είναι ο καθ ύλην αρμόδιος Οργανισμός της ΕΕ, ο οποίος σύμφωνα με την αποστολή του, συντονίζει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες των Κρατών Μελών της ΕΕ και των συνδεδεμένων χωρών του χώρου του Schengen, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΕΜΠΟΡΊΟΥ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

    Την ικανοποίησή του εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης, για τον τρόπο λειτουργίας της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) και για τον προγραμματισμό της, προκειμένου να εξασφαλίζεται επάρκεια στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και να αποφεύγονται καταστάσεις διακοπών και συσκότισης.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα αιολικά πάρκα, ο Υπουργός δήλωσε ότι ``υπάρχουν ήδη αδειοδοτημένα αιολικά πάρκα``. ``Οπως δεσμευτήκαμε στον κυπριακό λαό``, είπε ο κ. Πασχαλίδης, ``στηρίζουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πρέπει να πούμε ότι σε χρόνο ρεκόρ έχουμε προχωρήσει και, σήμερα, αυτήν τη στιγμή, στους Ορείδες στην Πάφο υπάρχουν εργάτες και άρχισε η πραγματική δουλειά επί εδάφους για το πρώτο αιολικό πάρκο που θα παράγει 82 μεγαβάτ``.

    ``Εντός των επόμενων δυο εβδομάδων``, συνέχισε, ``είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσουμε με το 2ο και 3ο αιολικό πάρκο`` και, ``έτσι, στον στατιστικό σχεδιασμό, περιλαμβάνουμε και τα αιολικά πάρκα και τα φωτοβολταϊκά και τα ηλιοθερμικά και όλων των μορφών ενέργειας``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 3 August 2009 - 13:29:26 UTC