Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-07-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • [02] ΕΕ ΕUROSTAT ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΕΩΝ
  • [03] EUROPA LEAGUE ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Ξεκίνησετο πρωί της Παρασκευής η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Στη συνεδρία συμμετέχουν εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Φάνης Χριστοδούλου, εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, εκ μέρους του ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος Μάριος Καρογιάν και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Γιώργος Κολοκασίδης, εκ μέρους της ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος Γιαννάκης Ομήρου και ο Επίτιμος Πρόεδρος Βάσος Λυσσαρίδης, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κόμματος ο Πρόεδρος Δημήτρης Συλλούρης και εκ μέρους των Οικολόγων η ΓΓ Ιωάννα Παναγιώτου και ο Αναπληρωτής ΓΓ Ντίνος Πασπαλίδης.

    Στη συνεδρία συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, και το μέλος της ομάδας του Κυπριακού Τουμάζος Τσελεπής.

    [02] ΕΕ ΕUROSTAT ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΕΩΝ

    Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει σημαντικά την ανεργία μεταξύ των νέων κάτω των 24 ετών, η οποία κινείται με ρυθμό υπερδιπλάσιο της συνολικής ανεργίας στην ευρωζώνη.

    Στην Κύπρο η ανεργία στους νέους αυξήθηκε κατά δυο μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2009 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το ποσοστό που καταγράφηκε ήταν 11,1%, τρίτη καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη μετά την Ολλανδία και την Αυστρία.

    Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, το πρώτο τρίμηνο του 2009, η ανεργία στους νέους ανήλθε στο 18,3% στο σύνολο της ΕΕ και 18,4% στην ευρωζώνη. Σε αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν 5 εκατ. νεαρούς άνεργους, εκ των οποίων 3,1 εκατ. στην ευρωζώνη.

    Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2008, ο αριθμός των ανέργων κάτω των 24 ετών αυξήθηκε κατά περίπου 1 εκατ. στην ΕΕ, εκ των οποίων 600.000 στην ευρωζώνη.

    [03] EUROPA LEAGUE ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

    Η Ομόνοια συνέτριψε το βράδυ της Πέμπτης στα νησιά Φαρόε την Τόρσαβν με 4-1 στον επαναληπτικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τον β` προκριματικό γύρο του Europa League.

    Είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα στο ΓΣΠ την Τόρσαβν με 4-0. Με την νίκη της η Ομόνοια σφράγισε και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βασλούι.

    Εξάλλου, τον απρόσμενο αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League γνώρισε η Ανόρθωση, η οποία ηττήθηκε στο Μαυροβούνιο από την Πέτροβατς με 3 - 1 στην παράταση, στον επαναληπτικό αγώνα για τον β` προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

    Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε με 2 - 1 υπέρ της Πέτροβατς, σκορ με το οποίο είχε νικήσει η ομάδα της Αμμοχώστου στον πρώτο αγώνα που έγινε στο ``Αντώνης Παπαδόπουλος``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 24 July 2009 - 9:29:12 UTC