Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-06-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΕΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
  • [02] ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΟΛΗ

  • [01] ΔΕΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

    Εκκληση σε όλους τους Ε/κ και Τ/κ να συνεισφέρουν στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ), καταθέτοντας οποιαδήποτε μαρτυρία ή πληροφορία έχουν σχετικά με το θέμα των αγνοουμένων, απηύθυναν τα μέλη της κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης επιταγής 250,000 ευρώ από τον Πρέσβη της Ολλανδίας στην Κύπρο.

    «Θέλουμε βοήθεια από όλους όσοι γνωρίζουν κάτι ή μπορούν να βοηθήσουν να εξασφαλιστεί αυτή η γνώση για το τι έχει συμβεί σε αυτά τα 2000 περίπου άτομα τα οποία είναι γραμμένα στις λίστες των αγνοουμένων, ούτως ώστε να πετύχουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ε/κ κοινότητας στη ΔΕΑ Ηλίας Γεωργιάδης.

    Πρόσθεσε ότι χρειάζεται η βοήθεια από όλους που μπορούν να βοηθήσουν, ανεξάρτητα από τη θέση ή το ρόλο που είχαν στο παρελθόν. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την κατάθεση αυτών των πληροφοριών, αφού το θέμα είναι ανθρωπιστικό και όλες οι πληροφορίες που έρχονται στην Επιτροπή είναι εμπιστευτικής φύσεως και τυγχάνουν εμπιστευτικού χειρισμού.

    Την ίδια έκκληση έκανε και η εκπρόσωπος των Τ/κ στην Επιτροπή Γκουλντέν Πλουμέρ Κουτσούκ, η οποία είπε ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει την Επιτροπή να προχωρήσει καλύτερα και γρηγορότερα. Είπε επίσης ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που διστάζουν να πλησιάσουν την Επιτροπή για να δώσουν πληροφορίες.

    Ο πρέσβης της Ολλανδίας Γιαν Ερικ βαν ντεν Μπεργκ, παραδίδοντας την οικονομική ενίσχυση στη ΔΕΑ, εξέφρασε τη συμπαράσταση της χώρας του προς όλους τους Κύπριους οι οποίοι υποφέρουν τις συνέπειες «των δυσάρεστων γεγονότων του παρελθόντος».

    Το τρίτο μέλος της ΔΕΑ Κριστόφ Ζιρόντ ευχαρίστησε την Κυβέρνηση της Ολλανδίας για τη γενναιοδωρία της, η οποία όπως είπε «θα μας βοηθήσει να γυρίσουμε αυτή την τραυματική σελίδα στην ιστορία της Κύπρου». Σημείωσε ότι πρόκειται για τη δεύτερη εισφορά της χώρας για το έργο της ΔΕΑ.

    Τις ευχαριστίες τους προς τον Ολλανδό Πρέσβη εξέφρασαν και τα δύο άλλα μέλη της επιτροπής στη γλώσσα της κοινότητάς τους. Η κ. Κουτσούκ σημείωσε ότι με τη σημερινή εισφορά, τα χρήματα που συνεισέφερε η Ολλανδία στην Επιτροπή ανέρχονται συνολικά στο μισό εκατομμύριο ευρώ

    [02] ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΟΛΗ

    Ανάμεσα στις τιμητικές διακρίσεις που απένειμε η Βασίλισσα Ελισάβετ με την ευκαιρία των φετινών γενεθλίων της είναι και εκείνη του τιμητικού τίτλου OBE προς τη Μαρία Καραολή, Κυπρία δεύτερης γενεάς, για τις υπηρεσίες που πρόσφερε σαν Διευθύντρια του σχολείου Μέσης Παιδείας Ravenscroft και γενικότερα στην παιδεία.

    Η σχετική τιμητική αναφορά, όπως παρατίθεται στην επίσημη εφημερίδα (London Gazette) της 13ης Ιουνίου 2009, έχει ως εξής: «Διευθύντρια του σχολείου και τεχνολογικού κολλεγίου Ravenscroft, Barnet, Λονδίνο. Για υπηρεσίες στην παιδεία».

    Η εκτενέστερη αναφoρά συμπληρώνει: « Η κ. Καραολή είναι Διευθύντρια του σχολείου από το 1999. Το σχολείο υπεβλήθη σε επιθεώρηση από τον οργανισμό OfSTED τον Ιανουάριο 2008 και περιλαμβανόταν ανάμεσα στα ιδρύματα που ήσαν αντικείμενο έρευνας τον Σεπτέμβριο του ιδίου χρόνου. Και στις δυο περιπτώσεις κρίθηκε από τους επιθεωρητές της υπηρεσίας ότι ανήκει στην κατηγορία των εξαιρετικών σχολείων. Η κ. Καραολή υπηρετούσε στο ίδιο σχολείο για 34 χρόνια . Αρχισε την υπηρεσία της εκεί το 1975 σαν αναπληρώτρια του τότε Γενικού Διευθυντή. Είναι, επίσης, μέλος του Εθνικού Κολλεγίου σχολικών ηγετικών παραγόντων που προσφέρουν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες τους σε διάφορα σχολεία και συνεργάζεται στενά με τις διευθυντικές αρχές τεσσάρων σχολείων της περιοχής Χάριγκευ για την περαιτέρω βελτίωση τους».

    Σε δηλώσεις, η Μαρία Καραολή, η οποία αφυπηρετεί στο τέλος αυτού του ακαδημαϊκού χρόνου δήλωσε συγκινημένη «γι αυτή την τιμή που μου έγινε, τιμή όχι μόνο για μένα αλλά και για το σχολείο μου, το προσωπικό μου, τα παιδιά , τους γονείς τους, τις αρχές του σχολείου, τους οικονομικούς υποστηρικτές και την οικογένεια μου. Είναι μια τιμή που τη μοιράζομαι μαζί τους».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 18 June 2009 - 13:29:13 UTC