Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-05-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΟΚΟΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • [04] ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

  • [01] ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης Tabare Vasquez Rosas επαναβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει λύση του Κυπριακού βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι δηλώσεις του Προέδρου της Ουρουγουάης έγιναν μετά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του Πρεσβευτή της Κύπρου με έδρα τη Μαδρίτη Νέαρχου Παλά στις 6 Μαΐου.

    Στη σύντομη συνάντηση που ακολούθησε της επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ο κ. Παλάς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Vasquez για τη συνεπή και στηριζόμενη σε αρχές υποστήριξη της Ουρουγουάης για επίλυση του Κυπριακού και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις.

    Επίσης, μετέφερε στον Πρόεδρο της Ουρουγουάης τους χαιρετισμούς του Προέδρου Χριστόφια και διεμήνυσε την εκτίμησή του για τη συμμετοχή της Ουρουγουάης στην UNFICYP.

    Ο Πρόεδρος Vasquez, αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξήρε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και επαναβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει λύση του Κυπριακού βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου.

    Ο κ. Παλάς είχε, επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Gonzalo Fernandes με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερών σχέσεων και τον ενημέρωσε για την παρούσα φάση του Κυπριακού. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με άλλους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών με τους οποίους συζήτησε θέματα συνεργασίας των δύο χωρών.

    [02] ΟΚΟΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΨΗΦΙΣΜΑ

    Την ολόψυχη συμπαράσταση των Αποδήμων Κυπρίων της Ελλάδας στον αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός λαός για εθνική και φυσική επιβίωση στον τόπο του, εκφράζουν στο ψήφισμα τους, οι αντιπρόσωποι του 11ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), που συνήλθε στην Αθήνα στις 23-24 Μαΐου 2009.

    Διαπιστώνουν ότι η τουρκική πλευρά με τη συνεχιζόμενη για 35 χρόνια αδιαλλαξία και κατοχή του 34,7% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και τώρα ευρωπαϊκού εδάφους, με την πολιτική της εθνοκάθαρσης που ακολουθεί, με τη μαζική μεταφορά εποίκων που συνεχίζεται με ένταση μέχρι σήμερα, την προσφυγοποίηση του ενός τρίτου του πληθυσμού στην ίδια του την πατρίδα, με τη μη διακρίβωση ακόμα της τύχης των αγνοουμένων, με το σφετερισμό και το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών, με τις απαράδεκτες και παράλογες απαιτήσεις που προβάλλει για αναγνώριση του ψευδοκράτους και των τετελεσμένων της εισβολής - κατοχής, θέτει εμπόδια για οποιαδήποτε πρόοδο προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μιας δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και δημοκρατικής λύσης στο Κυπριακό μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ.

    «Μία λύση που θα απορρίπτει κάθε ανεδαφική σκέψη για χωριστά κράτη και συνομοσπονδία. Σε ένα τέτοιο κράτος θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα του κάθε πολίτη και της κάθε κοινότητας χωρίς διακρίσεις με βάση τη φυλετική καταγωγή ή τη θρησκεία τους. Η όποια λύση πρέπει να προβλέπει την κατοχύρωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου και ιδιαίτερα των τριών ελευθεριών (ιδιοκτησίας, εγκατάστασης, διακίνησης)» αναφέρουν στο ψήφισμα τους. Παράλληλα, θεωρούν ότι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία πρέπει να σεβαστούν τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού και παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις απευθείας διακοινοτικές συνομιλίες που επανάρχισαν στις 3 Σεπτεμβρίου 2008.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

    Συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ρουμανίας σχετικά με την Αμοιβαία Ακαδημαϊκή Αναγνώριση Τίτλων Σπουδών για πρόσβαση και συνέχιση σπουδών σε Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης των δύο χωρών, υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέα Δημητρίου στη χώρα.

    Σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι ο κ. Δημητρίου συμμετείχε στο «UNESCO Forum on Higher Education in the Europe Region: Access, Values, Quality and Competitiveness».

    [04] ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

    Την πρώτη θέση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (κατηγορία μικρών κρατών) που έγινε στο Λιχτενστάιν κατάφερε να εξασφαλίσει η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών μετά και τη χτεσινή νίκη της επί του Λουξεμβούργου με 3-1 σετ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κέρδισε το Σάββατο το Λίχτενσταϊν με 3-0 (25-16, 25-17, 25-20) και την Κυριακή το απόγευμα επιβλήθηκε του Λουξεμβούργου με 3-1 (22-25, 25-12, 25-20, 25-15) και παρά την ήττα (3-2) από το Σαν Μαρίνο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κατάφερε στο τέλος να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και τη συμμετοχή της στους ομίλους της επόμενης διετίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 25 May 2009 - 11:29:12 UTC