Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-03-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΣ ΕΔΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΚΥΠΕ
  • [02] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ 2009 ΕΝΑΡΞΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΣ ΕΔΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΚΥΠΕ

    Την πεποίθηση πως θα ήταν λάθος η υπογραφή μιας λεγόμενης μεταβατικής συμφωνίας στο Κυπριακό πάνω σε θέματα αρχών πριν από την ολοκλήρωση των απευθείας διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

    Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο επίσκεψής του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό αφενός να δώσει λανθασμένα μηνύματα στο εξωτερικό αλλά και να διευκολύνει την Τουρκία στο να αποφύγει τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις έναντι της Κύπρου.

    Παράλληλα ο κ. Ομήρου έκανε λόγο για «χάσμα απόψεων» το οποίο διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κεφαλαίου για το περιουσιακό, γεγονός που συνέβαλε στην απόφαση για παράκαμψη αυτού του κεφαλαίου και έναρξη της συζήτησης στο επόμενο κεφάλαιο.

    Για το διάλογο που έχει αναπτυχθεί σε σχέση με το κατά πόσο η Κύπρος πρέπει να ενταχθεί στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, ο κ. Ομήρου εξέφρασε την πεποίθηση πως μέσω ενός νηφάλιου διαλόγου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πειστεί τελικά πως είναι προς το συμφέρον της Κύπρου να συμμετέχει πλήρως και απρόσκοπτα στον πυλώνα της ασφάλειας της ΕΕ.

    Αναφορικά με το θέμα της ενημέρωσης για την πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξηγεί πως θα πρέπει να γίνεται μια αδρή ενημέρωση του λαού σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις βασικές θέσεις που καταθέτουν στο τραπέζι τόσο η ε/κ όσο και η τ/κ πλευρά, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει πως απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα τα οποία παραδίδονται στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου θα πρέπει να διοχετεύονται κατά τον τρόπο που διοχετεύτηκαν πρόσφατα.

    Σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και το ορόσημο του Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ υπέδειξε πως παρόλο που θα ήταν λάθος η Κύπρος να μπει στη λογική εξαγγελίας του δικαιώματος για άσκηση βέτο, πρέπει ωστόσο να περάσει το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι, ως ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ, έχει στο οπλοστάσιό της όλα τα όπλα, τα οποία μπορεί να κρίνει την κατάλληλη στιγμή ότι θα τα αξιοποιήσει.

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, ο κ. Ομήρου ανέφερε, με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης, ότι η Κυβέρνηση, παρά τις τεράστιες δυσχέρειες που προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, πιστώνεται με ένα πολύ θετικό έργο σε αρκετούς τομείς παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και τομείς, όπως αυτοί της Παιδείας και της Αμυνας, όπου η ΕΔΕΚ έχει εκφράσει διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες.

    Παράλληλα υπενθύμισε πως η συμμετοχή της ΕΔΕΚ στην Κυβέρνηση δεν αντιμάχεται και δεν συγκρούεται με τον αυτόνομο πολιτικό και ιδεολογικό ρόλο και φυσιογνωμία της ΕΔΕΚ. «Στηρίζουμε την Κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγχουμε την εξουσία» είπε.

    [02] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ 2009 ΕΝΑΡΞΗ

    Συναρπαστικό αναμένεται να είναι το αγωνιστικό μέρος του Ράλι Κύπρος 2009, που αρχίζει σήμερα το πρωί, αφού οι οδηγοί θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με ασφαλτωμένους δρόμους, στις ειδικές διαδρομές της πρώτης μέρας.

    Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι εάν πετύχει αυτός ο πρωτοπόρος συνδυασμός μικτών διαδρομών (άσφαλτος και χώμα), θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κυπριακής διοργάνωσης και άλλοι διοργανωτές αγώνων Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

    Συγκεκριμένα, η πρώτη μέρα του FxPro Ράλι Κύπρος 2009 θα κινηθεί αποκλειστικά και μόνο σε έξι ασφάλτινες ειδικές διαδρομές. Τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την Παναγιά, για την εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα, μήκους 30.33km και θα ακολουθήσουν οι διαδρομές Μηλικούρι (7.37km) και Γερακιές (29.40km), πριν οι διαγωνιζόμενοι επιστρέψουν στο Service Park, λίγο μετά τη 13.00, για 30λεπτο σέρβις.

    Το απόγευμα τα πληρώματα θα περάσουν ξανά από τις τρεις διαδρομές, πριν πάνε στη Γερμασόγεια για το μεγάλο σέρβις. Στα χαρακτηριστικά της πρώτης μέρας είναι και το ότι μετά από πολλά χρόνια το Ράλι Κύπρος περνάει και πάλι μέσα από κατοικημένα χωριά και συγκεκριμένα το Μηλικούρι και τα Καμινάρια.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 13 March 2009 - 14:00:06 UTC