Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-03-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Απαράδεκτο και λυπηρό, χαρακτήρισε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν το φαινόμενο της διαρροής εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου.

    Κληθείς, μετά το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου στον Μαχαιρά, να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί διαρροών εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Καρογιάν είπε ότι με τη διαρροή εγγράφων ``κάνουμε κακό στον τόπο μας και πρέπει να το καταλάβουμε``, προσθέτοντας ότι ``δεν είναι με αυτό τον τρόπο που βοηθούμε τον τόπο μας``.

    Λυπούμαι, συνέχισε, ``γι αυτή την κατάντια μας και όποιοι θέλουν ας ενοχληθούν``.

    ``Ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνους χειρισμούς και συνέργεια όλων μας και για να μπορέσουμε να είμαστε συνεργοί σωστών εξελίξεων στο Κυπριακό αλλά και υποβοηθητικοί των προσπαθειών για να μπορέσει ο τόπος μας να απελευθερωθεί και να επανενωθεί πρέπει και εμείς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων``, είπε ο κ. Καρογιάν.

    Ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ``ποιοι είναι αυτοί που έκαναν την διαρροή`` και πρόσθεσε ότι σίγουρα η διαρροή είναι και αντιπαραγωγική και δυσκολεύει τα πράγματα για όλους εμάς γιατί το Εθνικό Συμβούλιο είναι ένα συμβουλευτικό Σώμα``.

    Στο Εθνικό Συμβούλιο, συνέχισε, ``προσπαθούμε όλοι με τις γνώσεις, τις συμβουλές μας και τις προτάσεις μας να ενισχύσουμε την διαπραγματευτική θέση του όποιου Προέδρου και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε ως λαός``.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

    Επίσκεψη στην Αυστραλία θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, από τις 4 μέχρι τις 11 Μαρτίου 2009.

    Κατά την επίσκεψή, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κυπριανού θα έχει συνομιλίες με τον Αυστραλό Υπουργό Εξωτερικών, Στίβεν Σμιθ, καθώς και συναντήσεις με πολιτειακούς αξιωματούχους της Αυστραλίας.

    Θα συναντηθεί επίσης με την κυπριακή ομογένεια της Μελβούρνης, του Σίντνεϊ, της Αδελαΐδας και της Καμπέρας.

    Στη Μελβούρνη, ο Υπουργός Εξωτερικών, συνοδευόμενος από την ομογενή Δήμαρχο του Γουίτλσεϊ, τη Μαίρη Λάλιος, θα επισκεφθεί τις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές.

    Ο κ. Κυπριανού θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 13 Μαρτίου 2009.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο των δικών μας δυνατοτήτων και του δικού μας ρόλου, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να φτάσουμε σε λύση», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης σε ομιλία του στο μνημόσυνο των Ηρώων Χρίστου Κκέλη, Μιλτιάδη Στυλιανού, Γεωργίου Μιχαήλ και Χαράλαμπου Καραγιάννη, στην Κισσόνεργα.

    Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο έγινε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την προεδρία και ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δικαιώνουν την πολιτική αυτή.

    «Δικαιώνουν τη θέση μας ότι απέναντι στη στασιμότητα και τα αδιέξοδα που προκαλεί η στάση της Τουρκίας, εμείς πρέπει να βγαίνουμε μπροστά με συγκεκριμένες και συνεχείς πρωτοβουλίες που να στηρίζονται στις αρχές λύσης του Κυπριακού, προς διάφορες κατευθύνσεις», ανέφερε.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι μέσα από τις συνθήκες που προκάλεσε το προδοτικό πραξικόπημα και η βάρβαρη τουρκική εισβολή η επανένωση της Κύπρου, μπορεί να επιτευχθεί μόνο στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με ένα κράτος, που θα έχει μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, στην οποία να υπάρχει πολιτική ισότητα των κοινοτήτων, έτσι όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    «Παραμένουμε σταθεροί και αταλάντευτοι σε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που να διασφαλίζει τα βασικά δικαιώματα και ελευθερίες ολόκληρου του λαού. Αναζητούμε λύση που να καθιστά τους Κύπριους πραγματικούς αφέντες στον τόπο τους, λύση συμφωνημένη, χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες», πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 1 March 2009 - 12:29:13 UTC