Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-02-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΣΕΡΒΙΑ
  • [02] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΡΟΥΚΙΝΓΚΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΔΗΣΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΜΗΝΑΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΣΕΡΒΙΑ

    Με την προσφώνηση του κυπροσεβρικού επιχειρηματικού φόρουμ και με διάλεξη στη σχολή πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ολοκληρώνει την επίσημη επίσκεψή του στο Βελιγράδι.

    Το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε σερβικά ΜΜΕ ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Σέρβος Πρωθυπουργός Μίρκο Τσβέτκοβιτς προσφώνησαν το κυπροσερβικό επιχειρηματικό φόρουμ, που διοργανώνει το σερβικό εμπορικό επιμελητήριο. Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν Σέρβοι επιχειρηματίες, καθώς και αντιπροσωπεία του Κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου υπό τον Πρόεδρό του Μάνθο Μαυρομμάτη, η οποία βρίσκεται στη Σερβία.

    Αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, όπου θα δώσει διάλεξη στη σχολή πολιτικών επιστημών με θέμα ``Σχέσεις Κύπρου - Σερβίας: Πορεία προς το μέλλον``.

    Παράλληλα ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού συναντάται με τον Σέρβο ομόλογό του Βουκ Γέρεμιτς, ενώ ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εμπορίου και Υπηρεσιών, Σλόμπονταν Μιλοσάβλιεβιτς και με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό για την Οικονομία και την Περιφερειακή Ανάπτυξη, Μλάντιαν Ντίνκιτς.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αντιπροσωπεία του αναχωρούν για την Κύπρο στις 17:30 (τοπική ώρα).

    [02] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΡΟΥΚΙΝΓΚΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η υποστήριξη της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς οραματισμούς της Τουρκίας δεν μπορεί να είναι άνευ όρων, αλλά εναπόκειται στην Τουρκία να τιμήσει τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις της, δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας τη Δευτέρα στο Ιδρυμα Μπρούκινγκς της Ουάσιγκτον, με θέμα, «Συλλογική Ασφάλεια στον 21ο Αιώνα, Οικοδομώντας νέες γέφυρες».

    Η κ. Μπακογιάννη, που επισκέπτεται την Ουάσιγκτον για υψηλού επιπέδου επαφές με την κυβέρνηση Ομπάμα, είπε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει ένθερμα και το απέδειξε την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας. Ωστόσο διευκρίνισε ότι «η υποστήριξή μας προς την Τουρκία προσφέρθηκε υπό τους ίδιους όρους και αρχές που ισχύουν για κάθε υποψήφια χώρα. Είναι η ίδια διαδικασία που ισχύει για τον καθένα και που πέρασε και η Ελλάδα».

    «Συνδεδεμένη με την προοπτική της ένταξης στην Ε.Ε. είναι η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Μία δίκαιη, διαρκής και λειτουργική λύση για την επανένωση της νήσου μετά από 35 χρόνια τουρκικής κατοχής έχει καθυστερήσει πολύ», συνέχισε η κ. Μπακογιάννη.

    Η Ελληνίδα ΥΠΕΞ καλωσόρισε την έναρξη της νέας προσπάθειας το 2008, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, με απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

    «Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα προσπάθεια να επιτύχει μία συμφωνημένη διευθέτηση, η οποία τελικά θα επανενώσει τη νήσο και θα επιτρέψει στις δύο κοινότητες να ζήσουν δίπλα η μία στην άλλη και να ευημερήσουν» είπε.

    [03] ΔΗΣΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

    Οι Ιωάννης Κασουλίδης, Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, Βουλευτής, Χρήστος Στυλιανίδης Βουλευτής, Πάρις Φωκαΐδης Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ και Τίμης Ευθυμίου, πρώην Υπουργός Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων είναι τα άτομα που υπέβαλαν υποψηφιότητα για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις ευρωεκλογές του 2009.

    Ο έκτος υποψήφιος με τον οποίο συμπληρώνεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ θα επιλεγεί ως αριστίνδην από τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΜΗΝΑΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

    Η Κύπρος θα γιορτάσει και φέτος το Διεθνή Μήνα Γαλλοφωνίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτη και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέατρο, μουσική, κινηματογράφο, λογοτεχνία, διαγωνισμούς και γαστρονομία.

    Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα το Διεθνή Μήνα Γαλλοφωνίας στην Κύπρο στην οποία απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Αντρέας Δημητρίου και ο Πρεσβευτής της Γαλλίας στη Λευκωσία Nicolas Galey.

    Στον χαιρετισμό του ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι η Κύπρος, εκτιμώντας τη σημαντική συνεισφορά του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (ΔΟΓ) στο παγκόσμιο γίγνεσθαι εντάχθηκε στους κόλπους του με το καθεστώς συνδεδεμένου μέλους στις 29 Σεπτεμβρίου 2006 με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της Κύπρου τόσο με τη Γαλλία όσο και με τα άλλα κράτη μέλη του ΔΟΓ.

    Εξήντα οκτώ κράτη και κυβερνήσεις αποτελούν το Διεθνή Οργανισμό της Γαλλοφωνίας (55 μέλη και 13 παρατηρητές) που στόχο έχει την προώθηση της γαλλικής γλώσσας και της πολιτισμικής και γλωσσικής διαφορετικότητας, την προώθηση της ειρήνης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της ανώτερης εκπαίδευσης και της έρευνας και την ανάπτυξη της συνεργασίας στην υπηρεσία της αειφόρου ανάπτυξης και αλληλεγγύης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 24 February 2009 - 12:29:16 UTC