Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-02-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΣΕΡΒΙΑ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
  • [03] ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ- ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΣΕΡΒΙΑ

    Σαφέστατη υποστήριξη προς την ενταξιακή πορεία της Σερβίας, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε δηλώσεις ύστερα από επίσημες συνομιλίες και την υπογραφή συμφωνιών με το Σέρβο Πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Σερβία, εφόσον το επιθυμεί ο λαός της και η νόμιμη Κυβέρνησή της, μπορεί να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ ανεξαρτήτως από το τι συμβαίνει στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου.

    Σε δηλώσεις του, ο Σέρβος Πρόεδρος τόνισε ότι υποστηρίζει τη θέση του Προέδρου Χριστόφια για επίτευξη μιας λύσης στο Κυπριακό προϊόν συμβιβασμού, η οποία θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

    Αυτό σημαίνει, συνέχισε, ότι η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κύπρου

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

    Την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το νέο αναλυτικό πρόγραμμα όλων των μαθημάτων θα είναι έτοιμο, εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τα μέλη των Επιτροπών για τα αναλυτικά προγράμματα.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τεχνική Σχολή Λευκωσίας στον Αρχάγγελο, ο κ. Δημητρίου είπε ότι οι Επιτροπές έχουν ξεκινήσει δουλειά από σήμερα, σε αυτές θα συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί από τη μαχόμενη - όπως είπε - εκπαίδευση, το ενδιαφέρον των οποίων ήταν μαζικό, καθώς εκατοντάδες υπέβαλλαν αίτηση. Οι αιτήσεις αυτές, ανέφερε, θα τους αξιοποιήσουν όλους.

    Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό των αναλυτικών προγραμμάτων, Γιώργου Τσιάκαλου ότι δεν θα δεχθούν καμία παρέμβαση στην προετοιμασία των αναλυτικών προγραμμάτων, ειδικά στο μάθημα της ιστορίας, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι η επιστημονική αντικειμενικότητα είναι η θέση του Υπουργείου εδώ και ένα χρόνο. Οι Επιτροπές επιλέχθηκαν, πρόσθεσε, επειδή εμπιστευόμαστε την εμπειρογνωμοσύνη και την εμπειρία τους και γι αυτό δεν γίνεται δεκτή καμιά παρέμβαση. ``Θα κάνουν τη δουλειά τους όπως εκείνοι θεωρούν σωστά``.

    [03] ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ- ΚΥΠΡΟΣ

    Φθάνει τη Δευτέρα το απόγευμα για τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκου Τορναρίτη, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρούχα, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Επιτροπής, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρό της Αναστάσιο Λιάσκο και τα Μέλη της Επιτροπής Κωνσταντίνο Αγοραστό, Δημήτριο Βαρβαρίγο, Κωνσταντίνο Αλυσσανδράκη και Δήμητρα Αράπογλου. Την αντιπροσωπεία συνοδεύει η Μαίρη Χατζηανδρέου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η ελληνική Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν.

    Θα παρακαθίσει, επίσης, σε κοινή συνεδρία με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που εμπίπτουν στους τομείς των αρμοδιοτήτων των δύο Επιτροπών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 23 February 2009 - 14:29:33 UTC