Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-02-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΛΟΙΟ
  • [02] ΔΕΟΚ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΟΜΙΛΙΑ
  • [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΦΕΡΕΡ SA TENNIS OPEN 2009

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΛΟΙΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει το θέμα με το ρωσικών συμφερόντων πλοίο υπό κυπριακή σημαία, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Λεμεσό. Ερωτηθείς, ύστερα από την έναρξη του Συνεδρίου της ΔΕΟΚ, εάν η Κύπρος επιθυμεί να κλείσει το θέμα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: ``Ασφαλώς. Θέλουμε να μείνει εκκρεμές το θέμα; Να μείνει το πλοίο εκεί;``

    Σε ερώτηση εάν έχει οποιεσδήποτε πληροφορίες για το θέμα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ``έχουμε πληροφορίες, αλλά θα σας τις δώσουμε την ώρα που πρέπει``.

    Ερωτηθείς για τη χθεσινή ενημέρωση δημοσιογράφων από ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το Κυπριακό, στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα και αφορούσε ενημέρωση για το ``πού βρισκόμαστε``.

    ``Δεν είχε καμία σκοπιμότητα. Νομίζω ότι μπροστά στους ξένους δημοσιογράφους ή τους δημοσιογράφους ξένων πρακτορείων, είχα καθήκον να κάνω μία ενημέρωση. Και έκανα μία ενημέρωση την οποία ακούσατε και εσείς. Αυτό ήταν μόνο. Πού βρισκόμαστε``, είπε.

    [02] ΔΕΟΚ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΟΜΙΛΙΑ

    Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο για εμβάθυνση του κοινωνικού κράτους, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαιρετίζοντας το 15ο Συνέδριο της ΔΕΟΚ.

    ``Για μας η στήριξη της οικονομίας σημαίνει και στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού`` ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση έδωσε πασχαλινό επίδομα σε 110,000 συνταξιούχους, αύξησε κατά 12% το δημόσιο βοήθημα, βελτίωσε τα στεγαστικά προγράμματα και παροχές για πρόσφυγες και μη πρόσφυγες, παραχώρησε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις τρίτεκνες οικογένειες και πολλά άλλα μέτρα.

    Στις προτεραιότητες, πρόσθεσε, είναι η στοχευμένη στήριξη των χαμηλών συντάξεων, θέμα για το οποίο έχουν εξουσιοδοτηθεί το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών να καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση.

    Αναφερόμενος στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι με τις προτάσεις που υιοθετήθηκαν, ως αποτέλεσμα ενός κοινωνικού διαλόγου στον οποίο όλοι οι κοινωνικοί εταίροι έδειξαν και ευελιξία και ωριμότητα, διασφαλίζουμε το Ταμείο και τις παροχές του. ``Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά, έχει τεθεί ένας προγραμματισμός για εξορθολογισμό του χρέους της Κυβέρνησης στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Για πρώτη φορά, η Κυβέρνηση θα επιστρέψει λεφτά στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αυτό επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για στήριξη του Ταμείου``.

    Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι η Κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία να μην οδηγήσει σε πιέσεις πάνω στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

    Αναφερόμενος στην οικονομία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και τρίτες χώρες, προσφεύγουν ήδη σε μέτρα που επαναφέρουν στο προσκήνιο της οικονομικής πολιτικής την ανάγκη για τον παρεμβατικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει το κράτος.

    [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΦΕΡΕΡ SA TENNIS OPEN 2009

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα τον Ισπανό Νταβίντ Φερέρ, 13ο στην παγκόσμια κατάταξη και Νο2 στο ταμπλό, για την προημιτελική φάση του SA Tennis Open 2009, στο Τζοχάνεσμπουργκ.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του SA Tennis Open, ο αγώνας δεν αναμένεται να αρχίσει πριν τις 17:30.

    Στο μεταξύ, ο Κύπριος αντισφαιριστής με παρτενέρ το Γάλλο Jeremy Chardy ηττήθηκαν χθες στο διπλό με 2-0 σετ (6-3, 6-2) από τον Τσέχο Jaroslav Levinsky και τον Ελβετό Jean-Claude Scherrer.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 6 February 2009 - 12:29:11 UTC