Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-01-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΕΑ ΠΛΟΥΜΕΡ- ΟΡΚΑΤΖ
  • [02] ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

  • [01] ΔΕΑ ΠΛΟΥΜΕΡ- ΟΡΚΑΤΖ

    Η Γκιουλτέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ, μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) που εκπροσωπεί την τουρκοκυπριακή κοινότητα, θεωρεί ότι υπό αυτή την ιδιότητα έχει αυξημένες ευθύνες να εντοπίσει και να έρθει σε επαφή με τον Τούρκο ηθοποιό, που δήλωσε ότι σκότωσε δέκα Ελληνοκύπριους κατά την τουρκική εισβολή.

    Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις εξελίξεις στο θέμα μετά την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού, η κ. Πλουμέρ σημείωσε ότι οι όροι εντολής της ΔΕΑ δεν περιλαμβάνουν την έρευνα για όσους διέπραξαν δολοφονίες και υπό ποιες συνθήκες έγιναν αυτές.

    Στις δηλώσεις της σχετικά με την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού ότι περί δολοφονίας Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων πολέμου κατά την τουρκική εισβολή, η κ. Κιουτσιούκ είπε ότι θα γίνει αποτελεσματική έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο Ατίλα Ολγκούτς γνωρίζει πού έχουν ταφεί αυτά τα άτομα.

    «Ως το τουρκοκυπριακό μέλος της ΔΕΑ, έχω περισσότερη ευθύνη επί του θέματος», πρόσθεσε.

    Είπε ακόμα ότι θα ενεργήσει με υπευθυνότητα και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της προς τη ΔΕΑ.

    [02] ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

    Στις 5500 μειώθηκαν οι εκκρεμούσες αιτήσεις στις πολεοδομικές αρχές μέχρι το τέλος του 2008, σε σύγκριση με τις 8000 που εκκρεμούσαν περί το τέλος του 2007 και αυτό παρά την ελαφρά αύξηση του αριθμού των αιτήσεων που κατατίθεται, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Ο κ. Συλικιώτης, σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Κύπρου, στη Λευκωσία, δήλωσε επίσης ότι εκτιμά πως από τις αρχές του 2009 θα εκδίδονται πολεοδομικές άδειες για τη μεγάλη πλειονότητα των αιτήσεων μέσα σε περίοδο 3-4 μηνών από την υποβολή τους.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε περαιτέρω ότι η σημασία του τομέα των κατασκευών και οικοδομών γίνεται ιδιαίτερα προφανής σήμερα, λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν αναφορικά με τις μεσοπρόθεσμες εξελίξεις της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης και τις ενδεχόμενες συνέπειές της για την οικονομία της Κύπρου. Διαβεβαίωσε δε τη συνέλευση ότι «αντιμετωπίζουμε τα θέματα που απασχολούν, μεταξύ άλλων, και εσάς ως επαγγελματίες μελετητές έργων ανάπτυξης, ως ζητήματα υψίστης προτεραιότητας και σοβαρότητας».

    Το Υπουργείο Εσωτερικών, είπε εξάλλου, «παράγει ήδη ουσιαστικά θετικά αποτελέσματα σε σχέση με τα ζητήματα που σας απασχολούν» και υπενθύμισε κάποια από τα μέτρα, τις αποφάσεις και τις ενέργειες που καταγράφηκαν κατά τα τελευταία 2 χρόνια, σημειώνοντας «όλες οι πρωτοβουλίες που αναλάβαμε τα τελευταία δύο χρόνια, περίπου, έχουν προκύψει μέσα από τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και το ΕΤΕΚ, και επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση των εισηγήσεων και προτάσεων που υποβλήθηκαν κατά καιρούς από όλους τους εταίρους μας στο πεδίο της εφαρμογής του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμου και του περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμου».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 24 January 2009 - 12:29:10 UTC