Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-01-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΓΓ ΟΗΕ - ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΓΓ ΟΗΕ - ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν επαναβεβαίωσε το προσωπικό του ενδιαφέρον για το Κυπριακό και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα.

    Τη θέση αυτή διαβίβασε ο κ. Μπαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ακόμα ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε την ετοιμότητα της Κύπρου να καταστεί γέφυρα αποστολής βοήθειας στη Γάζα.

    «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας είχε χθες βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν και του διαβίβασε τις ευχές του με την ευκαιρία του νέου έτους,» γράφει η ανακοίνωση.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχίζει, «ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΟΗΕ για τη βοήθεια που προσφέρει ο διεθνής οργανισμός στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

    «Παράλληλα, ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να καταστεί γέφυρα αποστολής βοήθειας στη Γάζα. Ευχήθηκε δε στον ΓΓ του ΟΗΕ όπως εφαρμοστεί το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που πρόσφατα εγκρίθηκε για την κατάσταση στη Γάζα», προσθέτει.

    «Ο κ. Μπαν Κι Μουν αντευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το νέο έτος και επαναβεβαίωσε το προσωπικό του ενδιαφέρον για το Κυπριακό. Ο ΓΓ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

    Αποφασισμένοι ότι θα φθάσουν και θα εισέλθουν στο λιμάνι της Γάζας είναι τα μέλη της αποστολής της κίνησης «Ελεύθερη Γάζα» (Free Gaza), που αναχωρεί την Κυριακή από το Λιμάνι της Λάρνακας με το υπό ελληνική σημαία σκάφος «Αρίων».

    Μέλη της αποστολής είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη του καθώς και την ελπίδα ότι η όλη προσπάθεια θα πετύχει.

    Στην αποστολή μετέχουν δύο μέλη της Βουλής των Ελλήνων - η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας - γιατροί από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ και πέντε μέλη της οργάνωσης «Free Gaza».

    Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Free Gaza και συντονιστής της αποστολής, Βαγγέλης Πισσίας, είπε «πάμε στη Γάζα ξανά γιατί πρέπει να πάμε. Γιατί η περιοχή αυτή της Μεσογείου, η γη της Παλαιστίνης, για άλλη μια φορά έγινε θέατρο πολέμου. Θα μεταφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά παράλληλα θεωρούμε το εγχείρημά μας αυτό ως μια ενέργεια η οποία αρνείται τη λογική του πολέμου και τη λογική της βίας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 10 January 2009 - 14:29:12 UTC