Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΛΑΝΤΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την ευχή για μια μεγάλη στροφή στο Κυπριακό και την εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης μέσα στο 2009, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μαζί με τη σύζυγο του Ελση, και το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου άκουσε εντός της μεγάλης αίθουσας του Προεδρικού, λόγω βροχών, τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς, τη Φιλαρμονική του Αστυνομικού Σώματος και τη Φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ.

    Ευχόμενος χρόνια πολλά στα μέλη της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της ΕΛΔΥΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε ``να βρέξει και ειρήνη στον τόπο μας`` και ``λύση στο Κυπριακό λειτουργική και βιώσιμη``.

    Ευχόμενος χρόνια πολλά στη Φιλαρμονική της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: ``Χρόνια Πολλά και του χρόνου τα Χριστούγεννα να τα κάνουμε εντός. Και να βρέξει και ειρήνη στον τόπο μαςκαι τάξη για να μην μας φεύγουν οι.``.

    Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και ευχαρίστησε τα μέλη της ΕΛΔΥΚ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην Κύπρο ``σε χρόνια δύσκολα και δίσεκτα``, ευχόμενος ``του χρόνου να μην έχουμε την ανάγκη των υπηρεσιών της ΕΛΔΥΚ`` ύστερα από μια λειτουργική και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα. ``Να μας πείτε ως τουρίστες τα κάλαντα στην Κερύνεια``, είπε χαρακτηριστικά.

    Απευθυνόμενος στο προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τους ευχαρίστησε για την βοήθεια και συμπαράσταση και τους ευχήθηκε να είναι δημιουργικοί και καρποφόροι.

    Ευχήθηκε, επίσης, όπως ο χρόνος που έρχεται να είναι ``ο χρόνος της μεγάλης στροφής`` για το Κυπριακό.

    Εξάλλου, τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσε ενωρίς το πρωί από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς, τη Φιλαρμονική του Αστυνομικού Σώματος και τη Φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΛΑΝΤΑ

    Την ευχή και προσδοκία το 2009 να επιτευχθεί η πολυπόθητη απελευθέρωση του νησιού, μέσα από μια λύση στο Κυπριακό που να επανενώνει το λαό, την πατρίδα και τους θεσμούς, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά τα κάλαντα που έψαλαν στον ίδιο και το προσωπικό της Βουλής η φιλαρμονική της Αστυνομίας, η ΣΜΕΦ και η φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ.

    Πρόσθετα, ευχήθηκε μια χρονιά γεμάτη ανάπτυξη, ευημερία και δημιουργία.

    Στους άνδρες της ΕΛΔΥΚ, αφού ευχήθηκε το 2009 να είναι χρονιά ειρήνης, προοπτικής, λευτεριάς για την Κύπρο, επανένωσης της Κύπρου και του λαού της, ο κ. Καρογιάν άδραξε την ευκαιρία να τους ευχαριστήσει που με την παρουσία τους ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας του κυπριακού λαού και επιβεβαιώνουν στην πράξη ότι ο ελληνισμός ευρύτερα βρίσκεται στο πλευρό της χειμαζόμενης Κύπρου.

    Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε στο προσωπικό της Βουλής και αφού ανέφερε ότι «η χρονιά που εκπνέει ήταν δύσκολη για όλους μας και για όλους σας», πρόσθεσε πως η επόμενη χρονιά μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολη.

    «Ομως, μέσα από την αλληλεγγύη, την αλληλοστήριξη και την αλληλοκατανόηση θα βρούμε τους καλύτερους τρόπους για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, τη Βουλή και όλους μας», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής προς το προσωπικό του νομοθετικού σώματος, προσθέτοντας πως εκτιμά ιδιαίτερα το έργο που επιτελούν και την προσπάθεια που καταβάλλουν «για να μπορέσει η Βουλή των Αντιπροσώπων να ανέρχεται στο ύψος των περιστάσεων».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 23 December 2008 - 10:29:25 UTC