Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΓΕΙΑ Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • [02] ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  • [01] ΥΓΕΙΑ Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

    Μετά την ολοκλήρωση της 90λεπτης περίπου συνεδρίας του ιατρικού συμβουλίου, όπου επανεκτιμήθηκε η κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδόπουλου, ο Υπουργός Υγείας, Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε ότι ``το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο όπως και χθες και γι αυτό οι θεράποντες ιατροί δεν θεώρησαν αναγκαίο να εκδοθεί νέο ανακοινωθέν``. Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες το απόγευμα, στον πρώην Πρόεδρο χορηγείται οξυγόνο, καθώς ο ασθενής παρουσιάζει οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.

    Παραμένουν τα ίδια δεδομένα όπως και χθες, οι γιατροί συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο τη θεραπεία, ανέφερε ο κ. Πατσαλίδης. ``Οταν κριθεί ότι θα υπάρξει κάτι νεότερο οι γιατροί θα εκδώσουν νέο ανακοινωθέν``. Ο Υπουργός Υγείας είπε ακόμη ότι ``υπάρχει συνεχής επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς και καθηγητές από το εξωτερικό για μια πιο συνολική εκτίμηση της όλης κατάστασης, η οποία παραμένει κρίσιμη``. Τον τέως Πρόεδρο επισκέφθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης , ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Τίτος Χριστοφίδης.

    [02] ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

    Την ``καλύτερή του μέρα`` διανύει από την ημέρα εισαγωγής του στην κλινική Ευαγγελίστρια ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, σύμφωνα με τον προσωπικό του ιατρό, Ιωσήφ Κάσιο.

    Ο κ. Κάσιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι επισκέφθηκε τον κ. Κληρίδη το πρωί και τον βρήκε ιδιαίτερα ευδιάθετο. Δεν αναμένει, είπε, εκπλήξεις από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη και σήμερα. ``Εύχομαι και ελπίζω να πάνε όλα καλά, όπως σήμερα. Είναι η καλύτερή του ημέρα από τότε που εισήχθη στην κλινική``, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Εάν η βελτίωση της υγείας του συνεχισθεί και σταθεροποιηθεί, πρόσθεσε ο κ. Κάσιος, τότε αρχές της εβδομάδας θα αποφασισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της επέμβασης στο αριστερό ισχίο του πρώην Προέδρου, στο οποίο υπέστη κάταγμα.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

    Ο εκσυγχρονισμός των αναλυτικών προγραμμάτων και η αναβάθμιση του περιεχομένου του σχολικού συστήματος αποτελεί βασική προτεραιότητα, για την υλοποίηση της οποίας έχουν ήδη γίνει τα πρώτα σημαντικά βήματα, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Δημητρίου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

    Η Επιστημονική Επιτροπή που έχει διοριστεί, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Τσάκκαλο, έχει ήδη κάνει τη σχετική προεργασία, έχει αναπτύξει τη φιλοσοφία που θα διέπει τα νέα αναλυτικά προγράμματα, και πολύ σύντομα θα εξαγγείλουμε τις Επιτροπές που θα εργαστούν κατά μάθημα για την ετοιμασία νέων σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πρόσθεσε.

    ``Η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, η μείωση του αριθμού μαθητών κατά τμήμα, η συνεχής ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η επέκταση των ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας, η δημιουργία τάξεων για αλλόγλωσσους μαθητές, η ίδρυση του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας και Αξιολόγησης και η αναδόμηση του Υπουργείου είναι μόνο μερικά ενδεικτικά θέματα τα οποία έχουμε ήδη προωθήσει ενώ, ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών, μεθοδεύουμε τις κατάλληλες και όσο γίνεται πιο άμεσες λύσεις για πολλά άλλα προβλήματα``.

    Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε σε αρκετά ανοικτά ζητήματα, όπως το θέμα της μαθητικής παραβατικότητας, για το οποίο αξιοποιούνται οι εισηγήσεις που έχει υποβάλει η Επιστημονική Επιτροπή που διορίστηκε γι αυτό το σκοπό από τον περασμένο Μάιο. ``Πολύ σύντομα θα αρχίσει ο διάλογος για άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η έγκαιρη στελέχωση των σχολείων και η σταθερότητα του διδακτικού προσωπικού, το νέο σχέδιο αξιολόγησης, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος διορισμού και προαγωγής των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και άλλα θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση και τη λειτουργία της σχολικής μονάδας``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 7 December 2008 - 12:29:24 UTC