Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ - ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΠΕ

  • [01] ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ - ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΠΕ

    Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της με την ΕΕ, η οποία θα ήθελε να δει την Αγκυρα να υποστηρίζει τη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρεσβευτής της Τσεχίας στην Κύπρο Ζαν Μπόντι.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα του, τον Ιανουάριο του 2009, ο κ. Μπόντι είπε πως η Τσέχικη Προεδρία της ΕΕ σκοπεύει να ανοίξει δυο κεφάλαια κατά τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αυτό της Φορολογίας και αυτό για την Κοινωνική Πολιτική και την Εργοδότηση.

    Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Μπόντι εξέφρασε υποστήριξη στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε ο μεσολαβητής. Αυτός είναι τα Ηνωμένα Εθνη και όχι η ΕΕ, και ελπίζουμε πως στην επόμενη περίοδο θα υπάρξουν οι αναγκαίες αποφάσεις για να βρεθεί μια δίκαιη λύση».

    Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και είπε πως η εκπαίδευση αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για την εξεύρεση μιας κοινής γλώσσας μεταξύ των δυο κοινοτήτων του νησιού.

    Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Τσέχικης Προεδρίας, ο κ. Μπόντι είπε πως αυτές είναι: Μια Ανταγωνιστική Ευρώπη, η Αντιμετώπιση των Ενεργειακών και Κλιματικών Αλλαγών και Μια Ανοικτή και Ασφαλής Ευρώπη.

    Σε σχέση με το θέμα της Ανταγωνιστικής Ευρώπης, ο κ. Μπόντι είπε πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, ειδικά με τις ασιατικές χώρες, όπως η Κίνα. «Ετσι νιώθουμε ότι πρέπει να εργαστούμε πάνω σε αυτό το θέμα και να προχωρήσουμε παραπέρα», ανέφερε, «και όχι μόνο να κάνουμε μια Ευρώπη που να είναι ένα όμορφο μέρος με κληρονομιά και παρελθόν, αλλά να προσπαθήσουμε να σπρώξουμε την Ευρώπη προς τα μπρος στο θέμα του ανταγωνισμού».

    Όπως ανέφερε, η Τσέχικη Δημοκρατία θα αγωνιστεί προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις στην ενιαία εσωτερική αγορά, ώστε να επωφεληθεί πλήρως από την παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Πρόσθεσε πως η Στρατηγική της Λισαβόνας για την ανάπτυξη και την εργασία πρέπει να καταστεί η κύρια πλατφόρμα για τη διαχείριση της νέας παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, σημειώνοντας πως σύμφωνα με τη Στρατηγική της Λισαβόνας, η Τσεχική Προεδρία θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη όλων των ελευθεριών στην εσωτερική αγορά και θα καταβάλει προσπάθειες για βελτίωση του διοικητικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και για ενίσχυση της εργοδότησης καθώς και της ευελιξίας στην αγορά εργασίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 5 December 2008 - 14:29:22 UTC