Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-11-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΩΣΙΑ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
  • [02] ΕΚΘΕΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΡΩΠΗΣ

  • [01] ΡΩΣΙΑ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

    Με θερμά σχόλια και θετικές εκτιμήσεις υποδέχθηκαν τα ρωσικά ΜΜΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος ξεκίνησε τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.

    «Με την υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης μεταξύ των Προέδρων των δύο χωρών, η Κύπρος θα είναι το πρώτο κράτος της ΕΕ, που επισήμως θα εκφράσει ετοιμότητα να εργαστεί για τη διαμόρφωση διεθνούς νομικής βάσης για ένα πιο αξιόπιστο σύστημα διεθνούς ασφάλειας», σύμφωνα με υψηλόβαθμο εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, τον οποίον επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ και αναμεταδίδουν από το πρωί τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ρωσική διπλωματία είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η πρόταση Μεντβιέντιεφ για μια «νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας», δηλαδή μια νέα Συμφωνία πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας ασφάλειας, όπως η Τελική Πράξη του Ελσίνκι του 1974, αρχίζει να συζητείται ευρέως και να αποκτά διεθνώς υποστηρικτές.

    «Κεντρική θέση στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών θα έχει η συζήτηση των διμερών σχέσεων, ο προσδιορισμός των νέων δυνατοτήτων εμβάθυνσης της συνεργασίας. Αναμένεται ότι θα εξεταστούν οι δρόμοι εδραίωσης των οικονομικών σχέσεων, θέματα συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, των μεταφορών, της ιατρικής βιομηχανίας, του τουρισμού και των επενδύσεων», επισημαίνει το πρακτορείο «Ιντερφάξ» επικαλούμενο άλλη πηγή του Κρεμλίνου.

    «Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος κατέχει τη δεύτερη με τρίτη θέση ως προς τον όγκο των επενδυόμενων κεφαλαίων στη ρωσική οικονομία.

    Σύμφωνα με τη ρωσική Στατιστική Υπηρεσία, ο συνολικός όγκος των επενδύσεων από την Κύπρο κατά το 2007 ήταν περίπου 49,6 δισ. δολάρια, εκ των οποίων το 60 % ήταν απευθείας επενδύσεις», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Όπως εκτίμησε ρωσική διπλωματική πηγή, σχολιάζοντας για το ΚΥΠΕ τις συνομιλίες, «κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο Προέδρων και ιδιαιτέρως στην Κοινή Διακήρυξή τους η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κυπριακή Δημοκρατία θα επιβεβαιώσουν την κοινή τους θέση σχετικά με την αναγκαιότητα της επίτευξης μιας καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης της Κύπρου στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ και των συμφωνιών σε υψηλό επίπεδο».

    «Η Ρωσία σταθερά τάσσεται υπέρ μιας λύσης προς όφελος όλων των Κυπριωτών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της εθελούσιας, χωρίς εξωτερικές πιέσεις, συμφωνίας μεταξύ των ίδιων των πλευρών» τονίζει η ίδια πηγή.

    [02] ΕΚΘΕΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΡΩΠΗΣ

    Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης, εγκαινιάζεται αύριο Πέμπτη, στο τέρμα της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία, η έκθεση «Γνωρίζετε τι μπορεί να σας προσφέρει η κοινωνική Ευρώπη;»

    Η έκθεση διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν αύριο Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., από τον Επίτροπο Αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλαντιμίρ Σπίντλα. Στην έκθεση θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους και η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ανδρούλα Καμιναρά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 19 November 2008 - 12:29:28 UTC