Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-11-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - TAJANI
  • [03] ΥΠΕΞ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [04] ΡΑΛΙ ΤΡΟΟΔΟΥΣ ΝΙΚΗ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Συνέρχεται σήμερα το πρωί Εθνικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στο Κυπριακό και την πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Πέραν από την πορεία των συνομιλιών, στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίας βρίσκεται και το θέμα της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου.

    Στο μεταξύ, η κωδικοποίηση των θέσεων των δυο πλευρών για θέματα αρμοδιοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα απασχολήσει νέα συνάντηση σήμερα του Προεδρικού Επιτρόπου Γιώργου Ιακώβου με τον σύμβουλο του κ. Ταλάτ, Οζντίλ Ναμί, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Ιακώβου.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - TAJANI

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ευχήθηκε το συντομότερο δυνατό μαζί με όλους τους ηγέτες της ΕΕ να γιορτάσουμε από κοινού την επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας κάτω από την ομπρέλα της ομοσπονδίας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μιλούσε μετά την συνάντηση που είχε στην Πάφο, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Μεταφορών Antonio Tajani.

    Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι με τον Antonio Tajani που είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Μεταφορών, είχαν μια πολύ φιλική συνομιλία.

    Ανέφερε ακόμα ότι ανέπτυξε ορισμένες απόψεις του που αφορούν στη θέση της Κύπρου ως χώρας μέλους της ΕΕ, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε ό,τι αφορά στον εναέριο της χώρο γιατί, αυτός είναι διχοτομημένος, τόνισε.

    Ο κ. Tajani είπε ότι άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των αερομεταφορών και τον διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει δέσμευση μέσω του Eurocontrol «σε μια προσπάθεια να καταλήξουμε σε μια θετική λύση ενός προβλήματος».

    Συνεχίζοντας, ο κ. Tajani είπε ότι το πρόβλημα της ασφάλειας των αερομεταφορών συνεπάγεται κινδύνους και μπορεί να οδηγήσει σε μια άμβλυνση του επιπέδου ασφάλειας στην ΕΕ.

    [03] ΥΠΕΞ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Πάντα περιμένουμε πρόοδο στις απευθείας συνομιλίες που άρχισαν μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών ερωτήθηκε τι πρέπει να αναμένουμε από την αυριανή έκτη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    «Πάντα περιμένουμε πρόοδο, αλλά όπως είπε και ο Πρόεδρος, είναι μια διαδικασία που θα πάρει καιρό και να μην περιμένουμε σε κάθε συνάντηση ότι θα γίνεται χαρακτηρισμός κατά πόσον υπήρξε πρόοδος ή όχι», δήλωσε ο κ. Κυπριανού και πρόσθεσε πως «εκείνο που θέλουμε είναι σε κάθε συνάντηση να προχωρούμε ένα βήμα μπροστά».

    Αναφορικά με την πρόοδο στις απευθείας διαπραγματεύσεις, ο ΥΠΕΞ σημείωσε πως «και εμείς το έχουμε πει ότι θα θέλαμε να δούμε περισσότερη πρόοδο».

    Ομως, συνέχισε, «ταυτόχρονα είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή ότι θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία και ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι` αυτό».

    [04] ΡΑΛΙ ΤΡΟΟΔΟΥΣ ΝΙΚΗ

    Πρωταθλητής Μέσης Ανατολής, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και πέμπτη στην καριέρα του, στέφθηκε στη Γεροσκήπου ο Νάσερ Αλ-Ατίγια.

    Ο οδηγός από το Κατάρ, με Subaru Impreza, κέρδισε το Ράλι Τροόδους, προτελευταίο αγώνα της σεζόν, αφήνοντας δεύτερο τον Χαράλαμπο Τιμοθέου με Mitsubishi Lancer και τρίτο τον Κωνσταντίνο Τιγγιρίδη με Subaru Impreza. Hταν η έκτη νίκη του στον αγώνα, που τον φέρνει στους 48 βαθμούς και τον στέλνει αδιάφορο στο Ντουμπάι, στο τέλος του μήνα.

    Εκεί θα κριθεί ο νικητής του Pirelli Star Driver και θα πάρει ως έπαθλο συμμετοχή σε έξι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2009, με την ομάδα της Pirelli.

    Στην Κύπρο ο Νίκος Θωμά κέρδισε και στις δυο μέρες το Λιβάνιο (ελληνικής καταγωγής) Νικ Γεωργίου, τον «έπιασε» στη βαθμολογία και αν τον κερδίσει και στο Ντουμπάι πάει και αυτός στο WRC, σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κυπριακού Αθλητισμού. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που «τρέχει» στις πέντε ηπείρους, με το νικητή κάθε περιφερειακού πρωταθλήματος της FIA να γίνεται αυτόματα μέλος της ομάδας της Pirelli!


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 10 November 2008 - 10:29:31 UTC