Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-10-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΛΤΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΑΠΟΔΗΜΟΙ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΛΤΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

    Τα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου κυριάρχησαν στη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Μάλτας Carmelo Mifsud Bonnici. Μιλώντας μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Συλικιώτης σημείωσε ότι Κύπρος και Μάλτα είναι οι χώρες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο. «Είναι δύο χώρες και μικρές σε πληθυσμό, που οι πιέσεις οι μεταναστευτικές δημιουργούν τεράστια προβλήματα» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι ένα γεγονός που αναγνωρίζεται στην ΕΕ».

    Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε εξάλλου ότι η συνάντηση αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, αλλά και εξέτασης του τρόπου συντονισμού των ενεργειών των δύο χωρών, «ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη από την ΕΕ, μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών και να υπάρξει ισομερής καταμερισμός προβλημάτων». Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Από την πλευρά του ο κ. Bonnici, αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κύπρο, είπε ότι «η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι απαραίτητη». «Είμαστε και οι δύο μέλη της ΕΕ, και ήμασταν πολύ παραγωγικοί στην ανταλλαγή απόψεων για διάφορα σημεία του Συμφώνου Μετανάστευσης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο σκοπός είναι να τεθεί το Σύμφωνο αυτό στην πράξη, και να δοθούν απαντήσεις στο πώς μπορεί να επιτευχθεί η αποστολή των παράνομων μεταναστών πίσω στις χώρες τους, αλλά και στο πώς προσάπτονται συμφωνίες με τις χώρες διακίνησης ή καταγωγής, ώστε να τους δεχθούν πίσω».

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΑΠΟΔΗΜΟΙ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Υπηρεσίας Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, προκειμένου οι δύο υπηρεσίες να συντονίσουν τις ενέργειες τους στους τομείς των αρμοδιοτήτων τους, υπεγράφη στην Αθήνα, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Θόδωρου Κασσίμη. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Κυπαρισσίδης και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αποδήμων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου Σταύρος Επαμεινώνδας.

    Ο κ. Κασσίμης σε δηλώσεις του, επεσήμανε ότι με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, ``υλοποιήσαμε τη συμφωνία την οποία κάναμε στα τέλη Αυγούστου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού, όσον αφορά στη συνεργασία στον τομέα των αποδήμων``. Ο κ. Κασσίμης, εξήγησε ότι Κύπρος και Ελλάδας έχουν αποδήμους σε όλο τον κόσμο, τα προγράμματα σε πολλές περιπτώσεις είναι όμοια και για αυτό οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν να ενώσουν τη δουλειά και τη δράση τους ``ώστε να έχουμε πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα σε αυτές τις δράσεις``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 23 October 2008 - 11:29:36 UTC