Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-10-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  • [02] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΝΙΚΗ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Την πορεία των απευθείας συνομιλιών, τις προοπτικές που ανοίγονται για επιτυχή κατάληξη κι άλλους τρόπους δημιουργίας εποικοδομητικού κλίματος στις συνομιλίες, συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και ο ειδικός του σύμβουλος για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ερωτηθείς μετά τη συνάντηση, είπε ότι «ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό από τον ειδικό του σύμβουλο Αλεξάντερ Ντάουνερ. Συζήτησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα μεταξύ των ηγετών υπό την αιγίδα των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα. Συζήτησαν, επίσης, προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να τους βοηθήσουν να φτάσουν στη διευθέτηση».

    Πηγή των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι στη διάρκεια της παραμονής του την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο κ. Ντάουνερ έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της Γραμματείας, συμπεριλαμβανομένων του βοηθού γενικού γραμματέα, αρμόδιου για πολιτικές υποθέσεις, Λιν Πάσκοε και του βοηθού ΓΓ για ειρηνευτικές επιχειρήσεις Αλέν Λε Ρουά. Σχεδιάζει, επίσης, να συναντηθεί με τους αντιπροσώπους των πλευρών, όπως και τους μονίμους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται ακόμη ποιους Αμερικανούς επίσημους πρόκειται να συναντήσει ο κ. Ντάουνερ, παρότι ο ίδιος έχει ζητήσει συνάντηση με την ίδια την Υπουργό Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, με την οποία διατηρεί φιλική σχέση.

    Τη Δευτέρα ο κ. Ντάουνερ θα συμμετάσχει σε εσωτερικές συσκέψεις στη Γραμματεία και θα έχει ανεπίσημη συνάντηση με τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ. Σ αυτή την επίσκεψη δεν αναμένεται να ενημερώσει το ΣΑ για την πορεία των συνομιλιών, κάτι το οποίο σύμφωνα με διπλωμάτη χώρας μονίμου μέλους του ΣΑ μάλλον θα γίνει την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη.

    «Στην τελευταία του προεδρική ανακοίνωση για το Κυπριακό, το ΣΑ είπε πως προσβλέπει σε ενημέρωση από τον κ. Ντάουνερ για την πρόοδο στην αποστολή των καλών υπηρεσιών. Αναμένουμε να ενημερώσει το ΣΑ όχι αργά, πιθανόν αυτό το μήνα, αν τον βολεύει το πρόγραμμά του», είπε ο ίδιος διπλωμάτης.

    [02] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΝΙΚΗ

    Η Ανόρθωση νίκησε στο ΓΣΠ τον Παναθηναϊκό με 3-1, για τη β` αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, γράφοντας μια νέα χρυσή σελίδα τόσο για την ίδια την προσφυγική ομάδα όσο και για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

    Μετά από το αποτέλεσμα, η Ανόρθωση φιγουράρει στην 1η θέση του 2ου ομίλου μαζί με την Ιντερ, η οποία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στο Μιλάνο από την γερμανική Βέρντερ.

    Τα τέρματα σημείωσαν οι Σαριέγκι στο 11ο λεπτό με αυτογκόλ, ο Ντομπρασίνοβιτς στο 15ο και ο Χαουάρ στο 78ο λεπτό. Το γκολ για τον ΠΑΟ σημείωσε στο 28ο ο Σαλπιγγίδης με πέναλτι.

    Η πρώτη νίκη της Ανόρθωσης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ χαιρετίστηκε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές της προσφυγικής ομάδας, αλλά και στο ``Στρατηγό Κετσπάγια``, όπως είπε, ενώ τη νίκη του προσφυγικού σωματείου χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 2 October 2008 - 9:29:19 UTC